Mijn 7 favoriete hardloopboeken!

Mijn 7 favoriete hardloopboeken!

Ik heb naast alle andere genres een aantal favoriete hardloopboeken. Ik lees sowieso graag, maar neem er eigenlijk te weinig tijd voor. Ik ben ook het type wat direct bij het aanraken van haar kussen slaapt, dus in bed lezen gaat helaas niet. Afgelopen weken kon ik iets meer rust vinden om overdag te lezen en las ik uit onderstaande lijstje drie boeken. De overige vier had ik al gelezen, maar geef ik jullie graag als tip. Mijn favoriete hardloopboeken vind je hieronder. Leerzaam, motiverend en vaak herkenbaar!

Ik háát hardlopen! – Hedwig van Bree
In twee dagen en tussen mijn thuiswerken door heb ik het boek van Hedwig uitgelezen. Ontzettend leuk geschreven en herkenbaar! En het leuke, ik sta er in! Samen stonden we aan de start van de London Marathon van 2019. Erg bijzonder om mijn eerste marathon en haar laatste Six Star Marathon te delen, kippenvel bij het lezen. Hedwig deelt openhartig haar hardloopavonturen, waar denk ik menig hardloper zich in zal herkennen. Aanrader!

De tien, de halve en de hele – Rob Veer
Het is een boek dat waardevol is voor bijna iedere loper! Rob Veer werkt met topatleten en fanatieke amateurs. Dit boek staat dan ook vol tips en praktische adviezen. Niet direct aan te raden voor een beginnende hardloper, maar wil je ooit verder gaan lopen dan de tien kilometer, dan zou ik er gewoon nu al in beginnen, motiverend!

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen – Olivier Verhaege
Ik denk dat iedere hardloper naast het fysieke het soms ook mentaal zwaar heeft. Het boek van Olivier is erg persoonlijk, maar ik denk herkenbaar voor iedere loper. Hoe kort of lang de afstand ook is en hoe goed je benen ook voelen, soms neemt je hoofd alles over! Ik had hier ontzettend veel last van en vond het boek van Olivier naast herkenbaar, ook leerzaam.

Ik heb geen zin – Annemerel de Jongh
Annemerel heeft drie hardloopboeken geschreven en dit is boek twee. Train als een topatleet wil ik je ook zeker aanraden, maar ik heb geen zin, geeft je net even dat extra zetje om de bank af te komen. Mis je soms wat motivatie, dan raad ik je zeker de boeken van Annemerel aan! (Live, Love, Run & Trainen als een topatleet) Alle drie de boeken zijn fijn geschreven en werken ontzettend motiverend.

Eet als een atleet – Sarai Pannekoek
Alle overige boeken gaan vooral over hardlooptips en -ervaringen, maar eet als een atleet staat stil bij je voeding. Erg interessant! Mis jij net dat laatste beetje om een persoonlijk record te verbreken, wie weet helpt dit boek! De juiste voeding kan ontzettend helpen. Leest makkelijk, heeft diepgang én is leerzaam.

Running like a girl
Dit boekje kreeg ik cadeau ter motivatie voor mijn eerste marathon. De hoofdpersoon in het boek traint voor de London Marathon, dus was dit boekje voor mij een enorme motivatie en erg leuk om te lezen! Gevoel dat ik samen met haar trainde voor de London Marathon. Klein boekje, leuk om als cadeautje te geven.

Born to run – Christopher Mcdougall
Dit boek is al een oudje vergeleken met de boeken hierboven, maar ik wou hem wel graag benoemen. Leest makkelijk weg (2 avonden met een goede kop thee) en heeft een andere insteek dan de boeken hierboven. Oude hardloopculturen komen langs terwijl de schrijver opzoek is naar dat ene wondermiddel om van zijn eeuwige hardloopblessures af te komen. Bijvoorbeeld hoe stammen in Mexico dagen op slippers (!) pijnvrij kunnen hardlopen; hoe dan?

Mijn zeven favoriete hardloopboeken op dit moment. Mocht ik een nieuw leuk en motiverend boek ontdekken dan zal ik deze toevoegen! En tips zijn altijd welkom.

Jullie tips!

Niet de race maar de reis – Jolanda Linschooten

Hardloper Huizenga – Job van Schaik

Mijn reis met Gobi – Dion Leonard

Hardlopen met Sherman – Christopher Mcdougall

Alles wat je wilt weten over hardlopen – Mariska van Sprundel

Abdi Nageeye Atleet zonder grenzen – Andre van Kats

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*