Midwinter Marathon 2020!

Midwinter Marathon 2020!

Dit was mijn 5e Midwinter Marathon en ook deze keer was het weer een succes. Hoe mijn 10EM ging en wat voor stoms ik heb overgehouden aan de Midwinter Marathon, vind je hieronder terug in mijn raceverslag.

Na een korte nacht (we hadden ’s avonds een surprise party in Hoorn en Groningen ligt niet om de hoek) reed ik rond 08:30 uur samen met Tamar, Esther, Janet en haar vriend Klaas richting Apeldoorn. Zo leuk de voorpret die je tijdens het reizen richting een event met z’n allen hebt.

Iets later dan gepland kwamen we aan bij het theater waar iedereen samenkomt en waar je binnen lekker warm kunt voorbereiden. Door parkeergedoe waren we dus iets later en moest ik daardoor te veel haasten. Om extra kilometers te maken richting de Rotterdam Marathon, was het plan om voor en na de 10EM rustig in en uit te lopen, helaas liep dat allemaal net even anders.

Voor de start had ik nog net de tijd om één kilometer in te lopen en na dit kleine rondje kon ik direct door het startvak in. Geen tijd voor zenuwen, geen tijd om mezelf druk te maken en geen tijd om te bedenken of ik nog een keer naar de wc zou moeten. Eigenlijk wel fijn!

De eerste kilometers liep ik niet lekker, ik kwam er niet in en vond het warm. Het regende zondag non-stop, maar koud was het tijdens het lopen niet. De eerste heuvel kwam ik niet fijn omhoog. Mijn hartslag schoot omhoog en mijn tempo zakte in, dit moest anders! Blik op het acht kilometerpunt, want vanaf daar zou alles beter worden. Het parcours loopt acht kilometer op en acht kilometer af en dat heb ik echt gemerkt.

Het tweede deel liep ik een stuk lekkerder! Het regende nog steeds, de plassen waren soms over de gehele weg, maar eindelijk kwam ik er lekker in. Mijn tempo versnelde en alles voelde prettiger aan, geen strijd of gepieker over mijn hartslag. Met nog een paar kilometer te gaan kreeg ik echter last van opkomende blaren onder mijn voeten. Door de regen was alles zo nat dat mijn voeten week begonnen te worden en alles begon te schuren. Pijnlijk, maar het tempo kon ik gelukkig nog vasthouden en drang tot stoppen had ik niet.

Aangekomen op de brede finishstraat en met nog 500 meter te gaan kreeg ik door dat een tijd onder de 1:36 er nog nét in zou zitten. En dat is na een eindsprint van 500 meter, gelukt! Blij met mijn tijd van 1:35:37, blij met deze pittige duurloopprikkel en blij dat ik voor de 5e keer heb kunnen genieten van het mooie Apeldoorn! Ondanks de regen, was het echt weer prachtig en fijn!

Na de finish kon ik met moeite mijn voeten in mijn schoenen houden en wou ik ze graag uit. Mijn voeten waren te pijnlijk en ik kon het mentaal niet opbrengen om nog een paar kilometer uit te lopen. Nu ik op de bank zit en dit typ, vallen de blaren mee en de spierpijn gelukkig ook. Wel moet ik helaas ieder kwartier naar het toilet en is het plassen pijnlijk. Gisteravond begon de ellende en na een bezoekje aan de huisarts, kwam er uit de testen een blaasontsteking en zit ik nu aan de antibiotica. Vraag me niet hoe ik er aan ben gekomen, maar fijn is het niet!

Ook al heb ik nu last van wat ongemakken, ik kijk terug op een super leuke zondag en sta volgend jaar sowieso weer aan de start!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*