Met deze 7 tips word je een goede en gewaardeerde haas!

Met deze 7 tips word je een goede en gewaardeerde haas!

Onder staande tips om een goede haas voor je hardloopbuddy te worden komen tot stand uit eigen ervaringen. Ik ben namelijk niet heel erg leuk om tijdens een race mee samen te lopen en ik vind het niet altijd even fijn. En daarom deze 7 tips voor hazen!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Wil je hardloopbuddy een tien kilometer onder het uur gaan lopen? Reken dan de doorkomsttijden uit en schrijf deze op je hand. Zo kun jij goed bijhouden of jullie op schema lopen en hoef je onderweg niet te rekenen. Wil je echt een mega goede haas zijn? Bekijk dan de route goed. Waar zitten er knelpunten (wind tegen of een brug) en waar kun je tijd winnen. Een goede voorbereiding helpt zeker!

Laat niet zien dat het makkelijk gaat
Probeer als haas ook een beetje te doen alsof je het zwaar hebt. Ik vind het namelijk lastig dat een vriendinnetje met twee vingers in der neus naast mij loopt en ik moeite heb om de ene voet voor de ander te krijgen. Ik weet heus dat mijn haas het makkelijker heeft, maar het ook nog eens nadrukkelijk laten zien werkt niet echt mee.

Vraag niet te veel
Als ik vol voor een afstand ga ben ik niet in staat om ook nog gezellig te praten. Soms is een korte ja of nee al te veel. Probeer daarom als haas zo min mogelijk aan je hardloopbuddy te vragen. Misschien niet heel gezellig, maar daardoor wel meer kans op een toptijd en dus extra gezelligheid na die tijd!

Let op de wind
Een goede haas houdt zijn of haar hardloopbuddy uit de wind. Let daarom goed op waar de wind vandaan komt en ga schuin of recht voor je buddy lopen. Tegenwind maakt moe dus hoe makkelijker jij het je buddy kan maken hoe groter het succes op een toptijd zal zijn.

Pak altijd twee of drie bekers water
Pak jij het drinken voor je buddy? Vergeet jezelf dan niet! Pak daarom altijd twee of zelfs drie bekers water. Gaat het aangeven niet goed dan heb je dus nog een back-up en mocht je zelf erg dorstig zijn dan hoef je niet terug om een nieuw bekertje te halen.

Lieg soms een beetje of hou je wijselijk stil
Hou jij bij of jullie op schema zitten voor bijvoorbeeld een tien kilometer onder het uur. Dan mag je soms best een beetje liegen of je expres iets stiller houden over de tijd die gelopen wordt. Om een dipje te voorkomen moet je natuurlijk wel goed aanvoelen wat je kunt zeggen en of het zal helpen, maar altijd eerlijk hoef je niet te zijn. Als door de waarheid een beetje te verdraaien  het persoonlijke record er zekerweten inzit dan zou ik dat zeker doen!

Geef niet op!
Dit is het aller aller aller belangrijkste wat je als haas niet mag doen, opgeven! Hoeveel gemopper of gevloek je ook naar je hoofd krijgt of de zinnetjes “ik kan echt niet meer” en “ik wil zo graag even wandelen” op repeat staan, geef niet op! Wij (de lopers) lopen jullie (de hazen) alleen maar te testen! Als er echt iets aan de hand is waardoor we niet verder zouden kunnen gaan, stoppen we echt wel.

Ik vind het dus niet altijd even prettig om samen met iemand te lopen, maar uiteindelijk is het altijd weer een fijn en bijzonder avontuur en geeft het een rush als je samen een doel hebt gehaald! En voor al mijn hazen in het verleden; sorry als ik niet altijd even aardig was, ik deed mijn best en mega bedankt! En voor al mijn hazen in de toekomst; ik zal aardig proberen te zijn en ik ben je eeuwig dankbaar!

Wat doe jij liever; met of zonder haas je doel aanvallen?

Haas

Deze foto en de bovenste is genomen tijdens de Halve marathon van Disneyland Parijs! Marit (R) en Wilja (L), BEDANKT! Ik was niet fit en zat niet lekker in mijn lijf. En zonder jullie was het sowieso minder leuk geweest en had ik meer gewandeld dan hardgelopen, top hazen!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*