De leukste hardloopwedstrijden in januari en februari!

De leukste hardloopwedstrijden in januari en februari!

Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in januari en februari! Het zijn er misschien niet veel, maar sommige organisaties plannen zowel zaterdag als zondag een wedstrijd! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijv. geblesseerden over te kopen. Aan welke start sta jij?

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari
foto: loopduikloop.nl

Loop Duik Loop
Wil jij het jaar direct goed beginnen? Doe dan mee aan de Loop Duik Loop. Een koud en sportief avontuur op de eerste dag van het nieuwe jaar. Je loopt zeven kilometer hard, neemt een frisse duik in de Noordzee en loopt jezelf weer warm met een vijf kilometer. Voldaan het nieuwe jaar beginnen!

Locatie: Bloemendaal
Datum: 1 januari
Afstanden: 7 + 5 kilometer

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari
foto: sauconyegmondhalvemarathon.nl

Egmond aan Zee
Mijn allereerste halve marathon liep ik in Egmond aan Zee. Een super zwaar parcours, maar ik vond het geweldig! Een lang stuk over het strand en terug door de duinen. Erg moeten afzien, maar ontzettend genoten. Is de halve net iets te ver, dan kun je ook deelnemen aan de 10.5km.

Locatie: Egmond aan Zee
Datum: 8 januari
Afstanden: halve marathon en 10.5 kilometer

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari
foto: vondelparkloop.nl

Light the Night & Vondelparkloop
De Light the Night run, is een tien kilometer parcours dwars door het Vondelpark inclusief vele gezellige lichtjes. Met de lichtshows en de hardlopers met looplampjes om is het één groot feest en gezelligheid. Kun je op zaterdagavond niet? Niet getreurd! De traditionele Vondelparkloop is op zondag 15 januari. Gezelligheid en een prachtig parcours gegarandeerd!

Locatie: Vondelpark Amsterdam
Datum: 14 & 15 januari
Afstanden: 10 kilometer (14 januari) en 3.5, 6.7 en 10 kilometer (15 januari)

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari
Foto: website runforestrun,.nl

Run Forest Run
Dit jaar sta ik voor de tweede keer aan de start tijdens de Run Forest Run. Ik doe dit jaar mee aan de 15 kilometer dwars door het Drents Friese Wold. Naast de run in januari staat er ook in februari eentje op het programma, een trailrun door Dwingelderveld. Later in het jaar volgen er nog vier trailruns. Aangezien dit stukje gaat over de leukste hardloopwedstrijden van januari en februari, deel ik alleen nog maar deze twee, kijk even op de website of er eentje bij jou in de buurt plaats zal vinden.

Locatie: Appelscha & Dwingeloo
Datum: 15 januari
Afstanden 5,15, 26 en 46 kilometer (Appelscha) 14, 25 en 36 kilometer (Dwingeloo)

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari
foto: website midwintermarathon.nl

Midwinter marathon
Een prachtige loop door en om Apeldoorn. Tijdens de Midwinter marathon heb je de keuze uit verschillende afstanden. Doordat er een 25 en een 16 kilometer op het programma staan, is dit een ideale run ter voorbereiding van een voorjaars hele of halve marathon. Omgeving Apeldoorn is niet vlak, wat een flinke uitdaging kan zijn. Hoe mijn afgelopen 16 kilometers gingen lees je hier. Ook dit jaar start ik tijdens de 16.1 km, zin in! Nieuw dit jaar; op 4 februari kun je deelnemen aan de marathon.

Locatie: Apeldoorn
Datum: 4 & 5 februari
Afstanden: marathon (4 februari) & kidsloop, 8, 16.1 en 25 kilometer (5 februari)

leukste hardloopwedstrijden in januari en februari

Urban Trail Maastricht
Na de vele Urban Trails afgelopen jaar in diverse steden, is nu ook Maastricht aan de beurt. De eerste Urban Trail in Maastricht zal langs en door vele prachtige gebouwen gaan, zowel oud als modern. Een geweldige kans om al hardlopend unieke gebouwen van de binnenkant te bekijken.

Locatie: Maastricht
Datum: 12 februari
Afstanden: 10 à 12 kilometer

Aan welke hardloopwedstrijden doe jij mee? Of heb jij een run die hier eigenlijk tussen had moeten staan, laat dit dan in een reactie hieronder even weten!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*