Wat is een intensieve intervaltraining en hoe pak je de training aan?

Wat is een intensieve intervaltraining en hoe pak je de training aan?

Intensieve intervaltraining staat bij veel mensen op het trainingsschema en is een training waar je gek op bent of je vindt het verschrikkelijk. Ik hou van intensieve intervaltrainingen en vind het daarom extra leuk om jullie uit te leggen wat het is en hoe je de training aan kunt pakken.

Wat is een intensieve intervaltraining?
Een intervaltraining bestaat uit meerdere snelle delen (hartslag verhogend), waarbij je tussen de snelle delen actieve rust hebt (herstel). Afhankelijk van welke intervaltraining je doet, kunnen zowel het snelle als het rustdeel nogal verschillen. Tijdens een intensieve intervaltraining loop je een beperkt aantal herhalingen op 80% á 90% van de maximale snelheid* die je zou kunnen behalen op de geplande loopafstand (je actieve deel, bijv. 200 meter). Je hublot big bang unico sapphire replica herstelmomenten zijn op een relaxt dribbeltempo het dubbele van het intensieve deel. Loop je herstelmoment ook echt relaxt, veel mensen willen de gemiddelde snelheid hoog houden en vergeten dus rustig aan te doen. Laat je overall gemiddelde tijd los, focus je op de training!
* je kunt ook op hartslag trainen, maar niet iedereen bezit een hartslagmeter. 

Het nut van een intervaltraining?
Tijdens een intervaltraining vraag je wat extra’s van je lichaam. Je spreekt andere energiebronnen aan dan tijdens een duurloop en vraagt dus ook een ander soort herstel van je lichaam. De actieve rust/dribbel tussen de intensieve delen in, vergroot het slagvolume check this site out van het hart en verhoogt de bloedsomloop, waardoor het sneller herstellen toeneemt. En dit helpt je conditie te verbeteren.

Hieronder vind je een aantal trainingen die vallen onder de naam intensieve interval. Staat er op je trainingsschema een intensieve intervaltraining en weet je even niet wat je moet doen? Kies dan één van onderstaande trainingen. Maar voordat je begint, zorg dan eerst voor een goede warming-up, begin nooit uit het niets aan de intensieve intervaltraining, je lichaam moet eerst goed warm worden voordat je aan gaat zetten.

6x 200 meter actief
Tussendoor 400 meter dribbelpauze

8x 1 minuut aanzetten
Tussendoor 2 minuten dribbelpauze

Herhaal 2x onderstaande met tussendoor 5 minuten dribbelpauze
4x 300 meter actief
Tussendoor 500 meter dribbelpauze

Onderstaande 8x herhalen
30 seconden aanzetten & 30seconden dribbelen
1 minuut aanzetten & 1 minuut dribbelen

Succes! En mocht je vragen hebben laat dan even een reactie achter of stuur mij een mailtje! (info@runninggirls.nl!)

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*