Ik ben klaar voor de London Marathon!

Ik ben klaar voor de London Marathon!

Met nog maar een halve dag te gaan tot de start wil ik toch nog even een kleine update geven! Ik lig nu heerlijk te ontspannen op bed, mijn startnummer ligt naast mij, de tas voor morgen is bijna ingepakt en ik typ nu met positieve zenuwkriebels deze laatste blog.

Morgen om 10:22 uur (11:22 nl tijd) sta ik na een jaar voorbereiding eindelijk aan de start van mijn allereerste marathon! In gedachten ben ik er zeker een jaar mee bezig geweest en voor mijn hele trainingstraject heb ik 6 maanden de tijd genomen. Ik heb bewust gekozen voor een lang traject om de kilometers zo langzaam mogelijk uit te kunnen breiden en de kans op een blessure zo klein mogelijk te houden. En dat is gelukt!

De afgelopen maanden zijn zo ontzettend goed verlopen, iets wat ik niet direct had verwacht. Ik ben (nu misschien wel was..) geen liefhebber van de lange afstanden, dus velen (en ikzelf) hadden een grote strijd verwacht met vooral de lange duurlopen. Maar totaal het tegenovergestelde gebeurde! Mijn hele trainingstraject is zo goed gegaan en ik heb non-stop met plezier én motivatie gelopen. In 6 maanden tijd heb ik maar drie keer een training anders gedaan dan dat er op mijn schema stond en heb ik maar 2 trainingen echt overgeslagen. Qua trainingen een ideaal voortraject!

Mentaal was het traject lastiger. Werk en privé is al maanden onrustig en kostte mij veel energie. Gelukkig heeft het mijn trainingen niet in de weg gezeten, maar was het soms best pittig. Uiteindelijk werkten de trainingen positief en kon ik mijn marathontraject goed scheiden van de rest. Ik denk mede door mijn lange duurlopen dat ik alle onrust goed heb kunnen handelen en een plekje heb kunnen geven. Drie uur hardlopen met mezelf en niemand anders voelde zo goed, ik ga het straks nog missen!

klaar voor de London Marathon

Nu is het nog maar een half dagje tot de start en ik kan niet wachten! Ik heb genoten van het traject en ik heb veel motivatie en kennis kunnen halen uit de interactie met jullie. Iets waarvoor ik iedereen nu al wil bedanken! Het lopen van een marathon is misschien wel een individuele prestatie, maar het traject ernaartoe is teamsport! Morgen om 10:22 uur hoop ik dit fantastische avontuur met succes en veel plezier af te ronden, ik kan niet wachten!

*voor iedereen die naar mijn doel vraagt; die heb ik niet! Ja, met een glimlach de finish halen, maar de tijd maakt niet uit.

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*