Hoe zag mijn week na de Egmond aan Zee halve marathon eruit?

Hoe zag mijn week na de Egmond aan Zee halve marathon eruit?

Afgelopen week was even anders dan anders. Omdat ik aankomende zondag wéér een halve marathon ren, moest alle focus op herstel! Natuurlijk doe ik dat na iedere wedstrijd eerst herstellen, voordat ik weer fanatiek aan de slag ga. Maar nu zitten er maar twee weken tussen de ene en de andere halve marathon in en de tijd gaat snel! Ik wil fit aan de start staan aankomende zondag en daarom was ik afgelopen week fanatiek bezig mezelf weer fit te krijgen. Hoe mijn week na de Egmond aan Zee halve marathon eruit zag, lees hier hieronder!

Maandag
De Egmond aan Zee halve marathon is zwaar gevallen. Onderweg vond ik het al ontzettend zwaar en liep ik een grote blaar op, maar een dag later voelde ik mij echt ellendig. Ik had last van mezelf, maar vooral last van gewrichten en de blaar. Ik heb de hele maandag enkel alleen de focus gelegd op rust, veel water drinken en goed eten. Af en toe even bewogen door heen en weer te wandelen, maar inspanning heb ik zeker niet geleverd.

Dinsdag
Blaar, gewrichten en mijn hoofd zaten wel weer goed! Alleen de spierpijn die ineens in mijn bovenbenen zat was pittig. Mezelf laten zakken op het toilet vond ik maar niets. Ook deze dag heb ik veel water gedronken, veel groente en fruit gegeten en vooral gewandeld, nog geen zware inspanning geleverd. Wel ben ik na het geven van de Running Girls Groningen training direct naar bed gegaan, voor een goede nacht herstellen.

Woensdag
Ik voelde me eindelijk weer een beetje normaal. Woensdag had ik een ontzettende volle dag waarin ik geen mogelijkheid tussendoor of aan het einde van de dag kon hardlopen. Maar omdat ik vroeg en fit opstond, ben ik eerder naar mijn werk gegaan om daar op de loopband even kort hard te lopen. Benen voelden nog redelijk zwaar, de blaar was een beetje irritant, maar het voelde wel weer goed!

Donderdag
Net als alle voorgaande dagen lette ik ook donderdag goed op mijn eten en drinken. Hopelijk werkt het mee om mijn spieren en lichaam goed en snel te laten herstellen. Ik heb donderdag in plaats van alweer hardlopen, lekker even gefietst. Klein uurtje spinning, maar geen zware weerstand of snelle aanzetten. Rustig rondtrappen om zo mijn benen te laten herstellen.

Vrijdag
Weekend! Mega relaxt opgestaan en in de loop van de dag richting (hardloop)vriendinnetje Esther gegaan. Afhankelijk van hoe ik mij voelde, zouden we een gezellig rondje hardlopen. Benen voelden prima, dus koos Esther voor een mooie route van 6km. Gezellig om samen te lopen en de inspanning en afstand even te vergeten. Ik liep ontzettend makkelijk, dus voor een rustige en korte afstand waren mijn benen al goed hersteld.

Zaterdag
Rustdag! Hele dag niets gedaan. Lekker in huis aangerommeld, met een vriendinnetje wat thee gedronken en vroeg naar bed gegaan!

Zondag
Een week na de halve marathon alweer en ik heb ook nog maar een week te gaan tot de volgende. Ik koos ervoor om een rustige 6 kilometer te lopen, waarbij ik de laatste kilometer aan zou zetten. Even de benen testen of ze zwaar aan zouden voelen. De eerste vijf kilometer liep ik met gemak en de laatste kilometer verzuurden mijn benen niet, heerlijk! Rest van de zondag heb ik gehangen, kwam er gezellig een vriendinnetje langs en ben ik vroeg gaan slapen.

Ik denk dat het zondag in Marrakech helemaal goed gaat komen! Ik ben blij dat ik de hele week bewust bezig ben geweest met herstellen. Ik voel me fit, uitgerust en gemotiveerd! Ik vind 21 kilometer lopen nog wel een ding. Het liefst liep ik 5 kilometer voor een medaille, maar deze kans ga ik niet laten schieten. Komende dagen rustig aan, nog een paar keer lopen en vooral goed slapen! Die finish ga ik halen!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*