Hoe ga ik over een kleine twee weken weer een halve marathon lopen?

Hoe ga ik over een kleine twee weken weer een halve marathon lopen?

Hoe ga ik over een kleine twee weken weer een halve marathon lopen? Deze vraag kwam tijdens de Egmond aan Zee halve marathon en de afgelopen dagen wel 100x voorbij. Ik heb nu al kriebels van de zenuwen en kijk er ondanks dat ik er zin in heb ook als een berg tegenop.

Ik vlieg volgende week samen met een vriendinnetje naar Marokko. We gaan daar rondreizen, maar zondagochtend loop ik eerst de halve marathon van Marrakech. Voor deze halve marathon had ik mij al ingeschreven en toen ik na twijfelen ja zei op het Egmond aan Zee avontuur vond ik alles een top idee. Ik zou gewoon 2x een relaxte duurloop lopen met als doel uitlopen en niet voor een tijd gaan. Maar tijdens de halve marathon van afgelopen zondag werd ik gek van de gedachte dat ik dit rot end binnenkort weer zou moeten lopen. Egmond was zwaar en heeft er aardig ingehakt, de afgelopen dagen voelden mijn benen en gewrichten pijnlijk. Vandaag even op de loopband gestaan en mijn benen voelden oké, maar ik heb geen idee hoe ik over een kleine twee weken een halve marathon wéér moet uitlopen. Hoe kunnen mensen dagelijks een halve of een hele marathon rennen? Echt, die bestaan!

De komende dagen staan in het teken van herstel, herstel, herstel. Alles om mijn benen en lijf fit te krijgen voor de Marrakech halve marathon. Ik kijk er zo naar uit daar hard te kunnen lopen en een medaille te mogen ontvangen, maar dat het 21 kilometers moeten zijn en niet 5 kilometer vind ik voor nu niet heel fijn. Hoe ik die halve ga lopen is nog één groot vraagteken. Wordt het ontzettend afzien, of heb ik vleugels! Het parcours is niet helemaal vlak, de warmte valt gelukkig in de ochtend ontzettend mee, we starten namelijk al om 08:30 uur. Wat wel ontzettende motivatie zal zijn; mijn schoonmoeder en schoonzusje zijn dan ook in Marrakech, dus staan samen met mijn vriendinnetje aan de kant om mij aan te moedigen!

Ik heb dus geen idee hoe ik zondag de 28e de halve marathon ga lopen. Maar die medaille ga ik halen!

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*