Hardlopen op Ibiza!

Hardlopen op Ibiza!

Een kleine twee weken geleden was ik in verband met een bruiloft zes dagen op Ibiza waarvan ik 4 dagen heerlijk heb kunnen hardlopen, zo fijn! Ik heb natuurlijk niet alles van het eiland gezien, maar wil jullie toch wat tips meegeven hoe je fijn kunt hardlopen op Ibiza! Dit keer dus geen spots waar je goed kunt hardlopen, maar zeven tips om het hardlopen zo aangenaam mogelijk te maken!

Laat je schema los
Ibiza is niet vlak, nergens! Oké misschien alleen langs de boulevard, maar daar heb ik niet gelopen. Waar ik heb hardgelopen en met de auto langs ben gereden was niets vlak. Staat er een heuveltraining op het programma, dan ben je hier aan het goede adres, maar wil je een 15km duurloop doen met een lage hartslag, dan kun je dat beter even uitstellen en thuis weer inplannen. Mijn hartslag schoot bij iedere heuvel hard omhoog! De heuvels zijn hier lang dus echt herstellen deed ik ook niet, 1 kilometer afdalen betekent ook 1 kilometer weer terug omhoog. Laat dus je doelen los en zie iedere training als een trainingsprikkel!

Zoek een veilig route
Ik had het geluk dat ik op rustige wegen kon lopen, maar sommige wegen zijn druk. Je hebt een paar hoofdwegen op Ibiza, die raad ik af. Maar de kleine zijweggetjes richting bijvoorbeeld een baai zijn prima qua drukte! Loop zonder muziek, want door de vele bochten zie je de auto’s niet, maar horen doe je ze wel.

Kijk goed naar het wegdek
Ik vond de wegen op Ibiza zeer slecht. Veel gaten, randjes en grind. Kijk dus goed uit waar je loopt!

Geen eiland voor avondlopers
Ibiza wordt laat wakker en gaat ook tot laat door, daarom is het in de ochtenden zo lekker rustig. De wegen, dorpen en stadjes zijn na 15:00uur echt een stuk drukker. Zelf vind ik dit niet prettig lopen. Weet jij op voorhand dat je liever in de rust loopt, stel je run dan niet uit!

Ga dus vroeg op pad
Ga voor de drukte en warmte uit! Hoe vroeger ik ging lopen hoe minder mensen ik zag. Tijdens één van mijn runs ben ik echt niemand tegengekomen. Geen auto, fietser of wandelaar, heerlijk! Het eiland was zo ontzettend stil en warmde door de opkomende zon langzaam op.

Neem contant geld mee 
Ook op Ibiza zou je overal gewoon moeten kunnen pinnen, maar de pinautomaten doen het niet overal. Zowel in taxi, eettentje of supermarkt kunnen ze ineens defect zijn. Neem dus wat contant geld mee voor nood of een koude cola!

Neem niet te veel hardloopkleding mee
Op Ibiza komt de temperatuur eigelijk niet onder de 15 graden, natuurlijk uitzonderingen daargelaten, maar je windjack, lange tight en hoge sokken kun je thuis laten. Ik had echt veel te veel kleding mee en liep uiteindelijk alleen maar in korte broek en hemdje. Bij ons was het eind september/begin oktober op het eiland gewoon nog 25+ graden, heerlijk!

Hardlopen op Ibiza vond ik zo fijn. Ik heb van iedere run genoten, al mis ik de hoogteverschillen totaal niet!

Enjoy!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*