Zeven tips voor hardlopen na een vakantie.

Zeven tips voor hardlopen na een vakantie.

Hardlopen na een vakantie kan lastig zijn. Je ritme ontbreekt, je hebt je schema niet helemaal trouw kunnen volgen en misschien heb je last van opstartproblemen. Voor velen zit de welverdiende vakantie er weer op en kan het focussen op hardlopen weer beginnen. Hieronder vind je zeven tips die je kunt toepassen om weer in je ritme te komen.

Doe een stapje terug.
Ben je er echt even helemaal uit geweest en heb je weinig gelopen; doe dan een stapje terug. Start je trainingen met een rustige warming-up en vraag niet te veel van jezelf. Probeer niet gelijk de geplande training te doen, maar loop jezelf eerst eens rustig los. Kies na je warming-up bijv. voor een relaxt blokje om, om te kijken en voelen hoe je ervoor staat. Begin dus niet gelijk weer met je schema, doe even een stapje terug en pak het daarna weer op.

Blijf in de vakantiesfeer! 
Op vakantie heb je waarschijnlijk onbekende routes hardgelopen en nieuwe plekken ontdekt. Doe dit thuis tijdens je volgende loopjes ook eens! Sla eens linksaf waar je normaal rechts gaat en zoek bewust het onbekende op. Ontdek nieuwe woonwijken of fietspaden, loop langs toeristische plekken die je normaal ontwijkt en geniet!

Wees streng voor jezelf.
Je bent misschien tijdens je vakantie er helemaal uit geweest, weinig gelopen en geen ritme in de dag gehad. Zodra je je training weer start, hou deze dan vol! Plan de weken vooruit en houd je hier ook aan. Door je ritme terug te vinden zal de stap om de deur uit te gaan minder moeilijk zijn en het hardlopen leuker worden in plaats van een strijd.

Doelen op een rijtje zetten. 
Hardlopen na een vakantie kan pittig zijn. Voordat je na een verdiende pauze weer begint, zet je je doelen weer eens op een rijtje. Ben je nog op schema of moet er vanwege de vakantie iets aangepast worden? Een schema herzien hoeft niet een probleem te zijn. Juist drie weken je niet aan je schema te hebben gehouden en deze vervolgens volle bak weer oppakken kan problemen opleveren. Bekijk je doelen en je schema dus eens goed en pas deze aan waar nodig.

Buddy up!
Plan runningdates met anderen. Sleep elkaar door het dipje heen en zorg samen dat er weer ritme in de week komt. Je hoeft het niet in je eentje te doen, help elkaar!

Sale Sale Sale! 
Hardlopen in een oud t-shirt kan natuurlijk gewoon, niets mis mee! Maar eerlijk is eerlijk. Voor mij werkt een nieuw t-shirtje ontzettend motiverend. Verklaar mij voor gek, maar het geeft mij een soort van vleugels. Geen idee waarom! In verschillende winkels en online zijn je favoriete merken nog in de sale en meer afgeprijsd dan ooit! Sla je slag en geef jezelf vleugels!

Heb plezier. 
Het allerbelangrijkste bij het hardlopen na een vakantie. Probeer het plezier dat je had in het lopen weer terug te vinden. Bij je eerste training niet gelijk gevonden? Bekijk bijv. oude foto’s van wedstrijden en of trainingen die super fijn waren en je fijne herinneringen geven. Plezier in het lopen is het belangrijkste om gemotiveerd te blijven.

Succes met trainen! 

Mis je wat motivatie en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Wie weet is één van mijn e-books dan wat voor jou! Klik hier voor meer informatie.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*