Hardlopen in Sevilla!

Hardlopen in Sevilla!

Hardlopen in Sevilla kan perfect! De stad is gebouwd voor langere afstanden, maar je kunt ook echt genieten van een kort rondje. Wij sliepen midden in het centrum en ik heb twee keer mijn hardloopschoenen aangetrokken om te kunnen hardlopen in Sevilla! Hieronder vind je vijf hardlooplocaties, voor elk type loper zijn er voldoende opties. Binnenkort die kant op? Neem je hardloopschoenen zeker mee!

Zigzaggen door het centrum
Wij sliepen midden in het centrum in de wijk Santa Cruz en dat zorgde ervoor dat ik mijn eerste meters door de stad moest zigzaggen voordat ik op de lange lanen kwam of bij de rivier was. Vroeg in de ochtend is er niemand, enkel en alleen de kroegbazen die hun kroeg alweer openen voor en ontbijtje of kopje koffie (07:00 uur was dit al het geval). Erg gezellig en gemoedelijk, niemand heeft haast en begroet elkaar vriendelijk. Je tempo zakt door het zigzaggen wel wat in, maar de straatjes van Sevilla zijn echt prachtig en de moeite waard! Pas wel op voor je enkels! Veel kinderkopjes overal en ze liggen niet allemaal even recht.

Hardlopen in Sevilla
Zigzaggen door het centrum.

Langs de rivier de Guadalquivi
Start bij het prachtige Torre del Oro en geniet! Lang de rivier vind je smalle fietspaden, maar ook brede wandelpaden of stukken boulevard. Start bij de Torre del Oro en loop gewoon een kant op, steek een keertje over en loop aan de overkant terug. Langs de rivier is het vlak en goed lopen.

Hardlopen in Sevilla
Parque de Maria Luisa

Parque de Maria Luisa
Dit prachtige park heeft brede lanen en is ontzettend groen. Je vergeet even de stad en geniet van vijvers, vogels en tropische bomen. Begin en eindig op Plaza de España (hoofdfoto). Op dit plein vind je een prachtig en indrukwekkend bouwwerk met in het midden een verkoelende fontein. Ben je van de lange afstanden? Combineer dit park dan met hardlopen langs de rivier. Even snel de weg oversteken, een rondje door dit park en weer door.

Hardlopen in Sevilla
Start bij Torre del Oro, over de fietspaden en langs de rivier.

Volg de fietspaden
Sevilla is echt een fietsstad, ontzettend leuk om te zien! Overal vind je fietspaden. Loop het fietsverkeer tegemoet en volg de paden! Vlakke ondergrond, lange stukken recht toe recht aan en je komt langs vele hoogtepunten van de stad.

Parque Vega De Triana
Dit park ligt een stukje uit het centrum, maar is een ideale plek om hard te lopen. Een rondje over de buitenste weg in de park is een dikke 3 kilometer. Naast hardlopen kun je er tennissen en zijn er voetbalvelden te vinden, veel sportiviteit dus voor wat extra motivatie!

Hardlopen in Sevilla
Op de Metropol Parasol.

Hardlopen in Sevilla is dus echt een aanrader! De stad is erg toegankelijk en is divers. Je hardloopschoenen moeten dus zeker mee!

Enjoy!

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*