Hardlopen in Londen!

Hardlopen in Londen!

Hardlopen in Londen, helaas nog te weinig gedaan, maar de keren dat ik liep waren fijn! Londen kent vele parken en rustige wijken waar je ideaal kunt hardlopen. Mijn vader komt uit Londen en doordat we er regelmatig zijn geweest, heb ik geen toeristenkaart meer nodig en ren ik zonder zorgen rond. Maar is Londen nieuw voor je en wil je naast de toerist uithangen graag een keertje hardlopen in Londen, lees dan even verder!

Hyde Park en Kensington Gardens
Het bekendste park in Londen is waarschijnlijk Hyde Park. Aan Hyde Park ligt Kensington Gardens en dit kun je tijdens je hardlooprondje in één keer meepakken. Je kunt door de twee parken verschillende routes lopen die geheel auto- en fietsvrij zijn. Ook loopt er een route door het park die je kunt volgen. Deze staat aangegeven met rozen op de grond. Geniet van de verschillende routes en plof na een voldane training neer op het gras en geniet van de rust zo midden in de stad.

Hardlopen in Londen
Hardlopen in Hyde Park

Kensington en Nothing Hill
Twee prachtige en groene wijken die rond Hyde Park en Kensington Gardens liggen. Met mooie statige huizen, rustige straten en groene stadstuinen, zijn het twee perfecte wijken om in hard te lopen. Diverse wijken met drukte, maar ook zeker stille straatjes om zorgeloos hard te kunnen lopen.

St. James’ Park
Midden in de Londen ligt St. James’ Park. Eén van de acht Koninklijke parken. Het park is niet zo groot, maar met hoogteverschillen en verschillende paden kan je prima intervallen in St. James’ Park.

Hardlopen in Londen
Uitzicht over Londen en de Theems

Langs de Theems
Langs de rivier de Theems kun je kilometerslang hardlopen. Zo loop je met een rondje van Westminster Bridge naar Tower Bridge en weer terug al snel een kleine tien kilometer. Tijdens een duurloop langs de Theems kom je ook direct langs verschillende hoogtepunten van Londen. O.a. Londen Eye, Millennium Bridge, Tower of London en The Shard kun je dan direct afvinken.

Greenwich Park en Richmond Park
Dit zijn twee grote groene parken met veel hardloopmogelijkheid. Greenwich Park ligt meer aan de zuid-oostkant van Londen en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Richmond Park ligt in het zuid-westen. Heb je een extra dag over tijdens je citytrip? Dan zijn dit twee prachtige parken om te bezoeken en om in hard te lopen.

In en om Soho
Loop gewoon maar rondjes in en om de wijk Soho en geniet! Een kleurrijke wijk, met veel winkels, bioscopen en theaters. In Soho gebeurt altijd wel iets en je run eindigen in een gezellige pub kan op iedere hoek van de straat. Proost!

Hardlopen in Londen kan dus prima en is echt indrukwekkend om te doen! De Koninklijke parken en gebouwen, de statige wijken, de lange Theems en de gezellig wijk Soho geven direct een prachtige indruk van het mooie Londen.

Enjoy!

Meer Hardlopen in… vind je hier!

 

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*