Hardlopen in Ljubljana!

Hardlopen in Ljubljana!

Hardlopen in Ljubljana is makkelijk en zeer overzichtelijk. Ljubljana is dan wel de hoofdstad van Slovenië, maar is kleiner dan de stad Utrecht. Deze relatief kleine stad is daarom ook ideaal om in hard te lopen. Ljubljana is een hippe, groene en vriendelijke stad, weinig toerisme en zeer lieve mensen, aanrader dus! Hieronder vind je vijf locaties waar hardlopen in Ljubljana super goed kan!

De oude binnenstad
De binnenstad is klein en overzichtelijk. Tijdens een vijf kilometer training kun je bijna alle hoogtepunten aftikken. Start bijvoorbeeld bij de drie bruggen (Tromostovje) en ren via de noordkant van het water richting de brug Zmajski Most, steek deze over en ren over de lange winkelstraat Ciril Metodov richting het zuiden van de stad. Vanuit daar ga je kriskras door de prachtige oude straatjes terug naar het beginpunt. Zie deze training niet als tempotraining, maar loop rustig rond en geniet van de stad.

Ga voor het uitzicht
Loop je een rondje binnenstad en ben je nog niet moe? Ren dan omhoog richting het Kasteel Ljubljana Grad. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, zeker een aanrader! De route is wel een flinke klim, direct een mooie heuveltraining dus. Vanuit de binnenstad staan verschillende bordjes die je in de goede richting van het kasteel wijzen.

Langs de rivier de Ljubljanica
Een mooie route van ongeveer vier kilometer. Start bij de botanische tuinen en ren via de rivier naar de brug Zmajski Most. Steek deze over en ren aan de andere kant terug. Je loopt langs prachtige oude panden en het uitzicht op de berg met het kasteel maakt het een bijzondere run.

In het park Tivoli
Let op! Dit park is niet vlak en de route kan daardoor echt pittig zijn. Start je rondje bij Tivoliski Grad en ga gewoon een kant op. Het park is eigenlijk een groot bos met heuvels, dus vooral geschikt voor getrainde lopers. Ben je beginner en wil je toch genieten van het park Tivoli; blijf dan voor in het park lopen. De lange laan richting Tivoliski Grad is +/- 200m lang, ideaal voor een korte intervaltraining en de omgeving is prachtig!

Door de hele stad
Hardlopen in Ljubljana kan echt overal. Zin in een duurloop, loop dan lekker de hele stad door! Van het oude centrum richting Tivoli park, daar een lusje en weer met een omweg terug naar het hotel. Ljubljana kent wel veel kleine en bochtige straatjes, waardoor je soms even niet meer weet welke richting je oploopt. Schrijf voor de zekerheid het naam van je hotel even op.

Hardlopen in Ljubljana is dus erg makkelijk en overzichtelijk. Daarnaast vond ik Slovenië ook een ontzettend fijn en groen land met hele aardige mensen. Naast Ljubljana is de rest van Slovenië dus ook zeker een aanrader!

Nog meer hardlopen in .. vind je hier!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*