Hardlopen in Lissabon en Porto!

Hardlopen in Lissabon en Porto!

Twijfel je om een keertje naar Lissabon of Porto te gaan of heb je net geboekt; lees dan even verder! Lissabon en Porto zijn echt prachtige steden, zo ontzettend van genoten! Helaas is het in Portugal niet vlak en heb je in Lissabon en Porto bizar steile straatjes, maar het waren wel twee van de mooiste steden waar ik ben geweest. Hieronder vind je per stad verschillende locaties waar je ideaal en prachtig zou kunnen hardlopen. Mocht er nou een locatie missen, dan hoor ik dat natuurlijk graag, enjoy!

Hardlopen in Lissabon

De boulevard
Ik heb hier ontzettend genoten! Eindelijk even iets vlaks kunnen vinden in Portugal en ik liep daarom ook heerlijk. Geen rare steentjes of haakse bochten, gewoon rechttoe rechtaan. In de ochtend is het qua sporters een enorme drukte op de boulevard. Voor mij werkte dit erg motiverend. Ik raad je niet aan om overdag of begin van de avond over de boulevard hard te lopen. Maar mocht er een zigzagtraining tussen de toeristen op het programma staan, dan ben je op de boulevard op de juiste plek.

hardlopen in lissabon
Boulevard

Oude centrum
Het allermooiste plekje van Lissabon, maar het minst genoten qua hardlopen. Het oude centrum is ontzettend druk en heeft zeer smalle en steile straatjes. Ook ligt er geen één tegeltje recht. Uitkijken dus! Wil je gewoon een mooi blokje om, dan is het oude centrum een prachtige locatie. Maar heb je echt een training op het programma staan, kies dan een ander locatie uit.

In het park
Even de stad vergeten en hardlopen in het groen. Dat kan in Parque Recreativo do Alto da Serafina. Dit grote park ligt net boven de wijk Belém en is (net als heel Portugal) niet vlak. Wil je dus uit de drukte hardlopen en een beetje trailrunnen, kies dan voor dit fijne en groene park.

hardlopen in lissabon
Afzien in het centrum

Belém
Naast het oude centrum is Belém één van de mooiste wijken van Lissabon. De wijk ligt iets uit het centrum en de oude en kleurrijke straatje voelen dorps aan. Na je heuveltraining door de wijk kun je aan het water rustig bijkomen. Zit je in het centrum? Neem dan het treintje die langs de boulevard loopt richting Belém, scheelt een aantal kilometer hardlopen en is een leuke ervaring.

Hardlopen in Porto

Oude centrum
Wat ik eigenlijk al bij het oude centrum van Lissabon typte, kan ik hier gewoon knippen en plakken. Het oude centrum van Porto is prachtig en je raakt er niet uitgekeken, maar fijn hardlopen is er niet echt bij. Naast de vele steile straatjes kom je er ook veel trappen tegen. Hardlopen is wat lastig, maar een pittige workout volbrengen in een prachtige omgeving kan zeker!

De kust en terug
Een beetje duurloper, loopt zo richting de kust en terug. Als je over de lange laan (Av. da Boavista) loopt richting de zee, langs de kust richting het zuiden, over de boulevard en langs de rivier (Douro) weer terug, dan kom je op een mooie 15km duurloop. Ik beloof je geen vlak parcours, maar wel een parcours met weinig bochten en een prachtig uitzicht.

hardlopen in lissabon
Uitzicht vanaf Ponte Louís I

Van brug, naar brug
Porto is echt een mooie stad met dwars door de stad de rivier de Douro. Geniet van de vlakte langs het water en het prachtige uitzicht over de stad vanaf de Ponte Louís I. Terug naar de overkant kan via Ponte d’Arrábida. Met dit rondje kom je op +/- zes kilometer.

Ik heb ontzettend genoten van hardlopen in Lissabon en Porto. Het was niet altijd even makkelijk, maar mooi was het wel. Helaas heb ik niet genoeg tijd gehad om overal te kunnen hardlopen, mocht er nog een mooie spot missen, dan hoor ik het graag!

Amor & Adeus
Kelly

Meer hardlopen in.. vind je hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*