Hardlopen in Kopenhagen!

Hardlopen in Kopenhagen!

Hardlopen in Kopenhagen is makkelijk, fijn en vlak! Een paar weken terug vloog ik samen met Marit richting Kopenhagen voor een sportief en lekker weekend. Het weekend begon al super omdat we een lang gekoesterde droom in vervulling lieten gaan. We wonen nu al jaren in Groningen en wilden altijd al eens met de fiets naar Groningen Airport Eelde om vanuit daar op vakantie te gaan. Een paar weken terug en vroeg in de ochtend was het dus zover! Samen fietsten we in een half uurtje naar het vliegveld en een paar uur later zaten we samen aan het ontbijt in Kopenhagen. Van deur (mijn voordeur) tot deur (voordeur eettentje) zat nog geen 3.5 uur, ideaal! Fietsen, even wachten, vliegen, metro en ontbijt! Ik ben nu twee keer in Kopenhagen geweest en de stad heeft mijn hart een beetje gestolen. Daarom deel ik graag met jullie een aantal Hardlopen-in-Kopenhagen en Eten-in-Kopenhagen-tips!

Hardlopen in Kopenhagen
Kopenhagen is een ruime, groene en vlakke stad. Ideaal om hard te lopen. Je kunt kiezen uit allemaal kleine rondjes, maar voor een lange duurloop (hebben wij gedaan) is de stad ook zeer geschikt! Hieronder vind je vier Hardlopen-in-Kopenhagen-tips!

Hardlopen in KopenhagenChristianshavn
Hier hebben Marit en ik hardgelopen. Cristianshavn is een stukje groen en vrij land midden in de stad. Bijzondere mensen, gebouwen, kunst en natuur vind je hier. Start je rondje bij het prachtige Nyhavn, ren het eiland op en geniet! Ik raad je wel af hier in het donker of in de avonduren alleen te gaan hardlopen. Wij waren er rond 09:00 uur in de ochtend en er was nog veel gezellig (maar toch wat apart en onder invloed) volk en politie op de been.

Hardlopen in KopenhagenOm en op Kastellet
De Kleine Zeemeermin spotten en hardlopen, die combi kan! Bij de Kleine Zeemeermin staat ook de vesting Kastellet. Bovenop de vestigingsmuur kun je een rondje van twee kilometer lopen, pak je de buitenkant daarna mee dan zit je zo op vijf kilometer en spot je ook direct de Kleine Zeemeermin. Hardlopen in Kopenhagen kan dus ook goed als toerist!

Hardlopen in KopenhagenStart op de Dronning Louises Bro
Start je rondje op deze mooie brug en loop langs de waterkant je trainingsrondje! Afhankelijk van hoe ver je wilt lopen, kies je een brug die je aan de overkant brengt en ren je weer terug. Je kunt hier zeker een ronde lopen van vijf à zes kilometer of korter als je een brug eerder pakt.

Hardlopen in KopenhagenRen lekker rond!
Vergeet bovenstaande tips en ren gewoon lekker rond! De stad is prachtig, heeft veel parken, mooie bruggen en ideale stoepen of fietspaden om op hard te lopen. Hardlopen in Kopenhagen is makkelijk en erg toegankelijk!

Eten in Kopenhagen
Naast het hardlopen, wandelen én fietsen hebben we ontzettend genoten van de vele lekkere eettentjes en koffietentjes die Kopenhagen kent. Hieronder vind je 5 tips waar je heerlijk kunt bijtanken na een fijne hardlooptraining.

Hardlopen in KopenhagenLaura’s Bakery
Bijkomen in de rij (zeer populair tentje!) en genieten van een heerlijk verdiende cinnamon bun met cream cheese. Deze was zo ontzettend lekker! Je kunt buiten erg gezellig zitten en de foodhallen (Torvehallerne) waar Laura’s Bakery zit, is ook echt een bezoekje waard. Geen zin in zoet? Je vindt hier vele andere foodtentjes.

Hardlopen in KopenhagenBar Burrito
Midden in stad vind je Bar Burrito. Een Mexicaans eettentje met te veel keuze! Wij hebben verschillende hapjes besteld en gedeeld zodat we veel verschillende gerechten konden proeven. Dit eettentje is echt ideaal na een lange, sportieve en toeristische dag.

Hardlopen in KopenhagenNicecream
Een warme run achter de rug? Ga dan direct door naar Nicecream voor je verdiende verkoeling. Ze hebben daar fris en lekker ijs en nog gezond ook! Dit plantaardige ijsje (gemaakt van o.a. banaan) was echt heerlijk! Of het koekje zo gezond was, weet ik niet, maar lekker was het zeker!

Hardlopen in KopenhagenGrød
Pittige duurloop gehad? Vul dan je energie aan met een havermoutje bij Grød! Marit en ik hebben dit gedaan na onze duurloop en het ontbijtje smaakte heerlijk. Goede koffie, grote porties en gezellig zitten. Grød vind je op veel plekken in de stad.

Overal!
Het maakt eigenlijk niet uit waar je je hardlooprondje stopt. Op iedere hoek van de straat vind je een te gek eettentje. Aan eten en lekker in Kopenhagen geen gebrek!

Hardlopen in Kopenhagen of lekker eten is zeker aan te raden! Ik heb ontzettend genoten van deze prachtige stad en het snelle reizen vanaf aiport Eelde maakte het nog leuker! Ik wil zeker nog een keertje terug! Benieuwd naar Marit haar tips? Een blog met allemaal hotspots (we zijn echt bij ieder eettentje geweest!) vind je hier!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*