Hardlopen in Boedapest!

Hardlopen in Boedapest!

Hardlopen in Boedapest kan ik echt iedere hardloper aanraden! De stad is groot en heeft lange lanen, grote parken, de stoepen zijn breed en er zijn prachtige bruggen. Ik heb in Boedapest twee keer kunnen hardlopen, waaronder de Boedapest halve marathon en een fijne run vroeg in de ochtend. Ons hele weekend weg hebben we geen openbaarvervoer gebruikt, maar alles lopend gedaan en dus gezien! Hieronder vind je een overzicht waar hardlopen in Boedapest het aller mooiste en leukste is om te doen!

Park Városliget.
Door dit groene park midden in de stad loop je langs prachtige kastelen en de indrukwekkende ingang van de Boedapest dierentuin. Maak een mooie lus van ongeveer vijf kilometer en ontspan na die tijd in het bekendste badhuis van Boedapest, heerlijk!

Margit-sziget.
De meesten zullen dit opvallende eiland wel kennen. Het ligt midden in de Donau en dus midden in de stad. Dat je er ook prachtig kunt hardlopen zagen wij tijdens onze wandeling. Margit-sziget is een prachtig groen eiland midden in de Donau. Op het eiland ligt een atletiekbaan en is er een speciale hardlooproute die helemaal om het eiland loopt. Een route van ongeveer zes kilometer, met tijdwaarneming, hoe leuk! Geen zin in zes? Loop dan lekker het eiland op maak je eigen rondje door de parken en ren weer terug. Mogelijkheden genoeg!

Hardlopen in Boedapest

Langs de Donau.
Wil je hardlopen met prachtig uitzicht en langs indrukwekkende gebouwen? Dan kun je het beste langs de Donau hardlopen! Hier heb je fijne vlakke en brede paden. Het mooiste stuk is voor het Parlementsgebouw langs. Zo heb je een prachtige uitzicht over Boeda (Boedapest bestond vroeger niet, het waren eerst twee stadsdelen. Boeda en Pest).

Citadella.
Voor de trailrunners! Een heuvelachtige parcours inclusief trails en trappen vind je om de Citadella. Ben je een beginnende hardloper, wees dan vooral een toerist en doe rustig aan! De paden zijn stijl, vooral aan de Donaukant. Aan de achterkant van de Citadella vind je iets minder steile paden. Eenmaal boven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de stad, dus hardlopen om de Citadella is zeker een aanrader!

Hardlopen in Boedapest
Uitzicht vanaf Buda Castle

Buda Castle.
Klim een klein stukje omhoog en geniet van de vlakte rondom Buda Castle. Op het plateau kun je prachtig hardlopen lang het oude paleis, de Mattiaskerk en het Vissersbastion. De gekleurde huizen, het prachtige uitzicht en de versierde kerk maken dit een speciale plek om hard te lopen.

Voor de duurlopers.
Mocht je tijd hebben en een duurloop gepland hebben in Boedapest dan is het leuk om bijvoorbeeld Langs de Donau te verbinden met Park Városliget. Via de indrukwekkende Andrássy Út (een lange laan midden door de stad) verbind je de rivier en het park op een mooie manier. De stoep is erg breed, waardoor zelfs tijdens een drukke zaterdag je alle ruimte hebt om hard te lopen.

Hardlopen in Boedapest vond ik dus echt een feest! Mocht er nou een plek ontbreken die ik heb gemist, stuur dan even een mailtje naar info@runninggirls.nl of laat een reactie achter!

Üdvözlet,
Kelly

One Comment

  1. Pingback: Boedapest halve marathon! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*