De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2019!

De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2019!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2019! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Ronde van Oranjewoud
Dit is echt nostalgie! Elk jaar kwam de Ronde van Oranjewoud langs ons huis en elke jaar runde wij (mijn ouders, broertje en alle vriendjes en vriendinnetjes en hun ouders uit de buurt) de waterpost bij kilometerpunt twee. Dat er al zo vroeg een drinkpost is, is omdat het vaak bloedheet is tijdens de wedstrijd. Ik heb hem zelf maar één keer gelopen. De route gaat door het groene en mooie Oranjewoud, echt een aanrader!

Locatie: Oranjewoud (start Abe Lenstra stadion)
Datum: 4 mei
Afstanden: 5.2km, 10km en 16.1km

Wings for Life run
Een hardloopwedstrijd waar de gehele opbrengst naar het goede doel gaat! In 25 steden verdeeld over de hele wereld starten tegelijk duizenden hardlopers die gaan racen tegen de klok (Catcher Car)! Haalt de Catcher Car je in? Dan ben je af! Vorig jaar kwam de winnaar uit Zweden en werd hij pas na 89.85km (!) ingehaald door de Catcher Car.

Locatie: In Nederland kun je dit jaar alleen deelnemen via de app.
Datum: 5 mei
Afstanden: bepaal je zelf!

Gemert City Run
Gemert City Run is een hardloopevenement over 1, 5 en 10 kilometer in hartje Gemert in Noord-Brabant. Dit jaar vindt de vierde editie plaats en het gaat opnieuw een gegarandeerd feest worden. Nainschrijving is mogelijk op de dag van de race!

Locatie: Gemert
Datum: 11 mei
Afstanden: kids run, 5 & 10km

MEER-Run
Vrijdagavond 17 mei vindt de 4e editie van de MEER-Run plaats! Deze recreatieve en gezellige run voert je via een ronde van 7km door het leefgebied en de natuur van Meerstad én loopt dwars door de historische dorpskernen van Middelbert en Engelbert.

Locatie: Meerstad
Datum: 17 mei
Afstanden: kids run, 7 & 14km

Marikenloop
De Marikenloop bestaat nog niet heel lang. In 2003 was de eerste run waar z’n 1500 vrouwen aan deelnamen en op 19 mei vindt alweer de 17e editie plaats. Naast de te lopen afstanden is er bij de Marikenloopexpo genoeg te doen. Muziek, lekker eten en verschillende workshops maken samen met de run dit evenement tot een succes.

Locatie: Nijmegen
Datum: 19 mei
Afstanden: 5km, 7.5km of 10km

RopaRun
Een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers. Overall lopen deze acht lopers gemiddeld zo’n 65km tijdens dit weekend. Naast de lopers zitten er in een team ook verzorgers, chauffeurs en cateraars die dus gezamenlijk met de lopers geld inzamelen voor het goede doel.

Locatie: Van Hamburg of Parijs naar Rotterdam.
Datum: 8 t/m 10 juni
Afstanden: 500km

Zwolse halve marathon
De Zwolse halve marathon is voor mij uitgegroeid tot één van mijn lievelingswedstrijden. Ook al heb ik er nog maar drie keer gelopen, het was drie keer fantastisch! Veel meiden die bij mij trainen lopen hier hun eerste halve marathon, spannend! Het parcours is snel en divers. Het zijn drie rondes van +/- 7km door Zwolle die verre van saai zijn en voorbij vliegen. De inschrijving voor de 4EM en de halve zit helaas vol, maar wie weet, kun je online nog een startbewijs vinden!

Locatie: Zwolle
Datum: 15 juni
Afstanden: 4EM en de halve marathon.

TT Run
In het weekend van 29 en 30 juni racen de motoren over het TT circuit in Assen. Een week eerder op 22 juni is het aan de lopers om een snelle tijd neer te zetten op dit circuit. In tegenstelling tot het circuit in Zandvoort is het circuit in Assen redelijk vlak dus mogelijkheid om een snelle tijd te lopen. Je kunt kiezen uit één, twee of drie rondes van 4.4km per ronde.

Locatie: TT circuit Assen
Datum: 22 juni
Afstanden: 4.4km, 8.8km of 13.2km

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*