De leukste hardloopwedstrijden in juli, augustus en september!

De leukste hardloopwedstrijden in juli, augustus en september!

Een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in juli, augustus en september. In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je acht hardloopwedstrijden die in juli, augustus en september plaats zullen vinden. Ik doe zelf mee aan de Bommen Berendloop (10km) en de Dam tot Damloop (10EM). Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke hardloopwedstrijden in juli, augustus en september plaats zullen vinden, lees dan verder! En ontbreekt er een run, laat het dan even weten!

NN Den Haag Urbantrail

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

De Den Haag Urbaltrail is de tweede uit het rijtje van de Urbantrails. Na Groningen is nu Den Haag aan de beurt. Op zondag 3 juli vindt dus de eerste editie plaats. Een bijzondere loopervaring van ongeveer 10 km langs en door unieke gebouwen in Den Haag. Na Den Haag volgen nog Rotterdam (17 juli), Hengelo (oktober) en Amsterdam (november). Het is geen prestatierun, maar een ervaringsrun. Het gaat echt om de beleving.

Locatie: Den Haag
Datum: 3 juli
Afstand: +/- 10 km

Brooks 10k Champions Run

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Deze run vindt plaats op de laatste dag van het EK atletiek. Door hartje Amsterdam, over het parcours van de halve marathon en onder het Rijksmuseum door, hoe vet is dat! Kom je deze dag iets eerder dan kun je de mannen en de vrouwen op de halve marathon aanmoedigen die strijden voor goud tijdens het EK atletiek.

Locatie: Amsterdam (Museumplein)
Datum: 10 juli
Afstand: 10 km

Halve marathon Lauwersoog – Ulrum

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Op 30 juli kun je van Lauwersoog naar Ulrum hardlopen. Met de start aan de wadden en een route door het prachtige Nationaal Park het Lauwersmeer is deze halve marathon echt een aanrader. Het is geen drukke run, dus een rustig parcours, maar er is wel een gezellige en feestelijke sfeer.

Locatie: Lauwersoog
Datum: 30 juli
Afstand: halve marathon

Bommen Berendloop

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

De Bommen Berendloop vindt altijd eind augustus plaats rondom ‘Gronings Ontzet’. Dit jaar wordt hij voor de 14e keer gehouden. De start en de finish zijn op de atletiekbaan in het Stadspark van Groningen. Met een route door het natuurgebied De Onlanden is het een zeer leuk en mooi parcours. Tijdens de Bommen Berendloop kun je ook kiezen voor de 4 EM, ideaal om eens te testen hoe jij ervoor staat, mocht je mee doen aan de 4 Mijl van Groningen.

Locatie: Groningen
Datum: 28 augustus
Afstand: 1km kids run, 6.4 km (4EM),10km en halve marathon

Afsluitdijk Open

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Afsluitdijk op 4 september 2016 volledig open voor duizenden hardlopers en wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer. Tussen 04:00 -10:00 uur zal de start plaats vinden en lopen de lopers in een lang lint richting finish. Iedereen mag aardig doorlopen, om 12:00 uur gaat de dijk weer open voor het verkeer. Een unieke en eenmalige beleving die je niet kunt missen.

Locatie: De Afsluitdijk
Datum: 4 september
Afstand: 8.2 km, 16.4 km en 32.8 km

Damloop by night 

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Samen met 15.000 anders lopers start je in dezelfde ASICS Runningshirts. Het parcours over 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours. Het gehele parcours is spectaculair verlicht en de muziek onderweg zorgt voor een feestje en motivatie, zodat die 8 km voorbij vliegen. Voor een beginner is dit een ideale eerste run!

Locatie: Zaamdan
Datum: 17 september
Afstand: 5 EM

Dam tot Damloop

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Dit jaar doe ik voor de derde keer mee! De Dam tot Damloop is één van de grootste loopevent van Nederland en altijd een feestje. Dit jaar sta ik samen met 49.999 andere mensen aan de start in Amsterdam. De route loopt van Amsterdam naar Zaandam met aan het begin de beruchte IJtunnel, zwaar! Met een mooi parcours en een zeer gezellig Zaandam als finishplaats moet je minimaal één keer in je hardloopcarrière deze run gelopen hebben.

Locatie: Amsterdam
Datum: 18 september
Afstand: 10 EM

Vredesloop Den Haag

Hardloopwedstrijden in juli augustus en september

Een mooie loop voor na je vakantie. De run vindt eind september plaats, waardoor je na je vakantie nog even de tijd hebt om te trainen. Deze run heeft al jaren een vaste plaats tijdens het ‘Vredesweekend’. Het parcours van de Vredesloop voert langs diverse historische monumenten en locaties die zorgen voor een uniek parcours.

Locatie: Den Haag
Datum: 24 september
Afstand: 1.5 & 2.5 km kidsloop, 5 km en 10 km

 

Aan welke hardloopwedstrijden doe jij mee? Of heb jij een run die hier eigenlijk tussen had moeten staan, laat dit dan in een reactie hieronder even weten!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*