Halve marathon Zwolle (4EM!)

Halve marathon Zwolle (4EM!)

De halve marathon Zwolle, mijn derde alweer. Helaas liep ik dit keer niet de halve, maar de 4 Engelse mijl! Zwolle is altijd één van mijn favoriete runs van het jaar, een super sfeer en een fijn parcours! Omdat ik Zwolle niet wou overslaan, maar een halve echt niet zag zitten, koos ik voor de 4EM; 6.4 kilometer door het gezellige en drukke Zwolle.

Halve marathon Zwolle
Shauni en ik!

Samen met Wilja en Silvia reed ik vanuit Groningen richting Zwolle. Door een kleine miscommunicatie met mijn live navigatie, reden we een stuk om, waardoor mijn begin van de race niet helemaal vlekkeloos begon. We kwamen dus laat aan, kort de tijd om mij voor te bereiden en lange rijen voor de dixies, waardoor de start er ineens was. Niet veel tijd gehad om los te dribbelen en te rekken en strekken, ineens stonden we al in het startvak en gingen we al. Samen met Running Girl Shauni startte ik op de 4EM. Ook zij liep vorige jaar de halve, maar koos nu ook voor de korte afstand. Samen hebben we dus even in het startvak gestaan, gezellig!

Om 19:15 uur klonk het startschot en we mochten weg. Mijn eerste gedachten; wat een drukte. Non-stop moeten zigzaggen waardoor ik een ritme van niets had. Pas bij kilometer vier zakte mijn tempo en het gezigzag wat af en kwam ik een beetje in mijn ritme, maar liep ik qua tempo niet wat ik wou. Iedereen die aan de start staat van een race heeft altijd wel een doel. Is het doel uitlopen, dan nog is er stiekem ergens een tijdsdoel. Mijn doel was genieten, maar eigenlijk wou ik hard lopen. 32 minuten en 30 seconden om precies te zijn. Met die tijd was ik tevreden geweest. Door de drukte op het parcours had ik al snel door dat dit er voor mij niet in ging zitten. Ik had echt last van het moeten inhalen en het steeds wisselen van tempo’s. Tot en met de finish is het druk geweest, maar eerlijk is eerlijk, wat een top sfeer! Rond het vier kilometerpunt mijn tempo laten afzakken en ben ik gaan genieten. En niet druk maken om het zigzaggen, maar de sfeer en de support meemaken. De laatste 500 meter in Zwolle zijn echt een feestje, wat een mensen! Erg fijn om in te lopen, waardoor ik er een klein eindsprintje uit kon duwen. Mijn eindtijd: 34:46. Er niet helemaal happy mee, maar ik heb ontzettend genoten!

Halve marathon Zwolle

Halve marathon Zwolle
Supporters avonturen!

Extra fijn en leuk aan de race, mijn supporters! Wilja en Silvana, maar ook mijn ouders en mijn broertje stonden langs de kant, meerdere malen gezien, echt super fijn! Na mijn race zijn we snel doorgegaan om de halve marathon te kunnen zien. Running Girls Tamar, Sharina en Geeske deden mee en die moesten flink aangemoedigd worden. Ik was een zeer trotse juf! Extra leuk aan de halve marathon Zwolle, het deelnemersveld! Altijd topatleten aan de start, die je drie keer voorbij kunt zien komen, kippenvel! Naast deze topatleten hebben we bijna voor iedereen geschreeuwd en geklapt! Aanmoediger zijn is fijn.

Halve marathon Zwolle
Tamar!
Halve marathon Zwolle
Sharina!
Halve marathon Zwolle
Geeske!

Zwolle, mij zie je zeker volgend jaar weer terug en wie weet wel weer op de halve!

Liefs,

Kelly

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*