Ben jij goed zichtbaar tijdens het hardlopen?

Ben jij goed zichtbaar tijdens het hardlopen?

Goed zichtbaar zijn als hardloper is een must, helemaal nu het echt weer donker begint te worden. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Als jij uit het niets opduikt, kunnen er vervelende situaties ontstaan. Veiligheid begint bij jezelf, dus zorg ervoor dat jij goed zichtbaar bent! Hieronder vind je een aantal tips, zodat jij vanaf nu ook goed zichtbaar bent en veilig kunt rondrennen in het verkeer!

Armlampjes
Iets houdt mensen tegen om een paar lampjes te dragen, ik weet niet wat het is. Je hebt gewoon echt niet voldoende aan één lampje om je arm. Draag er minstens twee, om iedere arm één. Door het hardlopen bewegen je goed zichtbaararmen en bewegen dus ook die twee lampjes om je arm, dit valt extra op. Je kunt armlampjes voor een paar euro vinden in bijvoorbeeld de Action of Xenos of kies voor de fellere varianten die te koop zijn bij verschillende hardloopspeciaalzaken.

Voetlampjes
Draag jij boven (armen) en beneden (voeten) lampjes, dan val je nog meer op. Zelf heb je er absoluut geen last van, het zit je niet in de weg. Alle beetjes voor extra veiligheid helpen.

Reflecterend hesje
Een lomp reflecterend hesjes zoals de wegwerkers dragen, loopt natuurlijk voor geen meter, het sluit niet goed zichtbaaraan en wappert alle kanten op. Tegenwoordig houden merken voor hardloopaccesoires hier ontzettend goed rekening mee. De hesjes sluiten allemaal mooi aan en wapperen bijna niet. Sommige hesjes hebben ook nog geïntegreerde lampjes, zodat als er geen lampen op je schijnen je ook goed zichtbaar bent, ideaal!

Hoofdlampje
Klinkt misschien gek om een hoofdlampje te dragen tijdens het hardlopen, maar voor zowel jezelf als de mensen om je heen kan dit ideaal zijn, duidelijk zichtbaar en zelf zie je ook nog eens wat. Sommige fietspaden of stoepen zijn niet goed verlicht. Dus naast de veiligheid helpt het hoofdlampje je ook nog eens mee voor beter zicht.

Reflecterende kledinggoed zichtbaar
Er zijn veel merken die denken aan de veiligheid van de hardloper. Naast lampjes kun je nu ook kleding vinden me grote reflecterende stukken. Op deze manier val je lekker op en ben je nog meer zichtbaar. Dit najaar heb ik al veel merken met reflecterende kleding gezien. Neem eens een kijkje bij een Run2Day, PerrySport of online bijvoorbeeld via de wehkamp.

Blijf alert
Zorg ervoor dat je altijd alert blijft. Ook al ben je nog zo goed verlicht, het kan voorkomen dat iemand je over het hoofd ziet. Ga er ondanks alle voorzorgmaatregelen niet blind vanuit dat je goed zichtbaar bent.

Voor velen zijn bovenstaande accessoires vast vanzelfsprekend, maar ik zie nog te vaak hardlopers zonder verlichting. Voor een paar euro kom je al een heel eind en loop ook jij veilig rond in het donker!

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*