Esther haar road to Boedapest!

Esther haar road to Boedapest!

Aanstaande zondag sta ik samen met Esther aan de start van alweer ons derde buitenlands hardloopavontuur! Op zondagochtend rond 09:00 uur is de start en vandaag kun je lezen of Esther er een beetje klaar voor is!

Hallo allemaal, daar ben ik weer! En ditmaal met een update voor de Boedapest Spring Half Marathon. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan begint ons derde buitenlandse avontuur. God, wat heb ik er ontzettend veel zin in! 5 dagen lang genieten van een nieuwe stad (voor ons allebei), hotelontbijtjes, toeristische wandelingen, hangen in het park om de benen rust te geven.. En natuurlijk het rennen van die 21.1 kilometer.

De afgelopen maanden heb ik getraind om weer in mijn ‘halve marathonvorm’ te komen. Dat betekent: duurlopen op de zaterdagochtend! Weer een paar maanden vaste prik de zaterdagochtend vrij houden om kilometers te maken. Dit varieerde van 10 kilometer tot, op zijn hoogst, 16 kilometer. Dit laatste maakt me gelijk ook een beetje angstig. Kan ik die 5 kilometer extra wel aan? Voorheen liep ik sowieso een paar keer een afstand van 17/18 kilometer. Toch viel ik me goed en zie ik het helemaal zitten. Ik heb mijn hardlooptrainingen gecombineerd met krachttraining in de sportschool. Een nieuw schema waarbij ik zo’n 3 tot 4 keer in de week aan de bak moest én nog 3 keer in de week hardlopen. Af en toe best pittig.. Toch ging me dit in de meeste weken prima af!

Of ik zondag een PR zal lopen? Ik heb werkelijk geen flauw idee… Tijdens de Berenloop vorig jaar ben ik voor het eerst onder de magische grens van de 2 uur gedoken. Of me dat nu ook zal lukken? Pfoe.. Ik hoop het heel erg maar ik hoop vooral lekker te lopen en dan zie ik het wel. Ik heb gehoord dat de wegen in Boedapest best verraderlijk kunnen zijn door de klinkers en het belooft warm te worden (20 graden!), dat is ook niet echt in mijn voordeel. Aan het begin van de lente/zomer moet ik altijd wennen aan de hogere temperaturen nadat je maanden in de vrieskou, wind, regen etc. hebt getraind. Daarnaast loop ik mijn duurlopen op een vogeltjeskijktempo (lees: 6:15/6:20 km?) dus ik zal zondag flink sneller moeten lopen wil ik dat PR gaan halen. Dit zal niet onmogelijk zijn aangezien ik mijn duurlopen altijd langzaam loop maar we zien het wel. Ik beloof mezelf niets maar zou dolgelukkig zijn als ik weer onder die 2 uur duik!

Benieuwd naar onze avonturen deze week en mijn eindtijd? Check insta!

Liefs,

Esther

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*