De leukste hardloopwedstrijden van november en december 2018!

De leukste hardloopwedstrijden van november en december 2018!

In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van tevoren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je tien hardloopwedstrijden die in november en december plaats zullen vinden. Ik doe mee aan de Berenloop en de Bruggenloop. Mocht je nog twijfels hebben of geen idee hebben welke leuke runs er in november en december plaats zullen vinden, lees dan verder. Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Plantsoenloop
De oudste hardloopwedstrijd van Groningen is de Plantsoenloop! Dit jaar is de 61e editie. Het parcours gaat dwars door het Noorderplantsoen en pakt een aantal vervelende heuveltjes mee. Ik heb één keer meegedaan en vond het een ontzettende mooie, leuke en gezellige run. Het goede doel van de Plantsoenloop is Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis meer info vind je hier.

Locatie: Noorderplantsoen Groningen
Datum: 3 november
Afstanden: 4km, 8km en een kidsrun

Kleintje Berenloop
De dag voor de halve en hele marathon op Terschelling vindt Kleintje Berenloop plaats. Een run die ontzettend favoriet is en veel lopers trekt. Jong en oud kunnen deelnemen en veel halve of hele marathonlopers gebruiken deze run als warming-up. Ik heb zelf alleen nog maar gekeken tijdens Kleintje Berenloop en vond het een super sfeer.

Locatie: Terschelling
Datum: 3 november
Afstanden: 5 & 10km

Berenloop
Voor de vierde keer dit jaar sta ik aan de start van de Berenloop halve marathon. De Berenloop is echt een traditie geworden! Het hele weekend ademt het eiland hardlopen, de sfeer zit er zo goed in. Het parcours is uitdagend en totaal niet saai. Door weiland, duin en over het strand is een uitdaging die je als hardloper zeker een keer aan moet gaan.

Locatie: Terschelling
Datum: 4 november
Afstanden: halve en hele marathon.

Olympisch Stadionloop
Tijdens de Olympisch Stadionloop heb ik één van mijn snelste 5 & 10 kilometer tijden gelopen. Het parcours is ontzettend fijn en omdat je (10km, niet 5km) om de Bosbaan (roeibaan) loopt heb je mooie stukken rechtdoor waar je snelheid kunt maken en behouden. Finishen in het Olympisch stadion geeft ook iets magisch, dus dit is zeker een hardloopwedstrijd om een keertje aan mee te doen!

Locatie: Amsterdam
Datum: 11 november
Afstanden: 5km, 10km en kidsloop

Zevenheuvelennacht & Zevenheuvelenloop
De avond voor de Zevenheuvelenloop is de Zevenheuvelennacht. Een sfeervolle hardloopwedstrijd die niet alleen maar draait om prestatie. De wedstrijd is in het donker en met feestelijke verlichting en muziek wordt het sowieso een feestje. Wil je toch iets verder lopen? Doe dan op zondag mee aan de Zevenheuvelloop. De najaarsklassieker van Nederland!

Locatie: Nijmegen
Datum: 17 & 18 november
Afstanden: 7 & 15 kilometer

Warandeloop weekend
Tijdens dit evenementenweekend zijn er veel hardloopmogelijkheid! Voor de toppers is er op zondag één van de belangrijkste crosswedstrijden van het jaar, maar aan de recreanten is ook zeker gedacht. Vrijdag, zaterdag en zondag kun je deelnemen aan allemaal verschillende events.

Locatie: Omgeving Tilburg
Datum: 23, 24  en 25 november
Afstanden: van alles en nog wat!

Bruggenloop
Dit jaar is de 30e editie van de Bruggenloop (opnieuw, omdat het vorig jaar in verban met hevige sneeuwval niet door is gegaan). Tijdens deze hardloopwedstrijd loop je over zes bruggen in Rotterdam. Een uitdagend parcours dus! Ik heb zelf nog nooit meegedaan, maar sta dit jaar voor het eerst aan de start, spannend!

Locatie: Rotterdam
Datum: 9 december
Afstanden: 15 kilometer

Ameland Adventure Run
Deze run is voor iedereen die van afzien houdt en de Berenloop helaas heeft moeten overslaan! Tijdens de Ameland Adventure Run loop je dwars over het eiland. Strand, duinen en wie weet in stormachtig weer.

Locatie: Ameland
Datum: 15 december
Afstanden: 8km 10km, halve marathon en kidsrun.

Sylvestercross
Om het jaar sportief en voldaan af te sluiten kun je meedoen aan de Sylvestercross in Soest. Een prachtige hardloopwedstrijd over en om de Soesterduinen. Ik heb als kind vaak meegedaan. Een sfeervolle loop, met altijd een aantal topatleten aan de start.

Locatie: Soest
Datum: 31 december
Afstanden: 3.3km, 6.1km. 9 km

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

Succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

 

One Comment

  1. Leuk! De plantaoenloop, Zevenheuvelen en Ameland staan op mijn lijstje!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*