De leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus 2018!

De leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus 2018!

De leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus 2018! In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van tevoren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een kort overzicht van de leukste hardloopwedstrijden van juli en augustus 2018! Jammer genoeg zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Kardingerun voor Bikkels
Dit jaar is de vijfde editie van de Kardingerun. Een run waar je niet alleen hardloopt, maar ook over verschillende hindernissen moeten klimmen en klauteren. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en finishen feestelijk in de 400m schaatshal in Sportcentrum Kardinge. Ga jij de uitdaging aan?

Locatie: Groningen
Datum: 7 & 8 juli
Afstanden: 5km, 8km, 12km, & 16km

Zomercrossen op Texel
7 weken lang, iedere zondagochtend! Dit lijkt mij een heerlijke run in de zomer en dat ieder weekend! Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en inschrijving is op de dag zelf. Ren de eerst zondagochtend de kortste afstand en train de weken daarna voor de langste, uitdaging!

Locatie: Texel (Bospaviljoen ’t Turfveld)
Datum: 15 juli t/m 26 augustus
Afstanden: 4.15km & 8.3km

Halve marathon Lauwersoog – Ulrum
Op 28 juli is de 28e editie en nieuw dit jaar is een 10km! Tijdens deze run moet je duimen dat de wind goed staat! In een rechte lange lijn en pas tijdens het laatste deel een paar bochten, loop je van Lauwersoog naar Ulrum. Komt de wind uit de verkeerde hoek dan heb je non-stop wind tegen en wordt deze halve marathon een zeer zware uitdaging.

Locatie: Lauwersoog – Ulrum
Datum: 28 juli
Afstanden: 10km of 21.1km

Sneek – Bolsward – Sneek
Aan het einde van de zomer is voor de negenenveertigste keer, de Friese hardloopklassieker Sneek Bolsward Sneek. Sneek uitrennen, rechtdoor richting Bolsward, omkeren en terugrennen! Een leuke en door de rechttoe rechtaan route ook nog eens een snelle run. Na-inschrijven kan nog op de dag zelf!

Locatie: Sneek
Datum: 25 augustus
Afstanden: 5km, 10km, 20km en kidsrun

Fit Fun Run
Hoe stoer is dit! Je eigen hardloopwedstrijd organiseren, Debbie doet het gewoon! De Fit Fun Run wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Er zijn leuke prijzen te winnen, alle deelnemers krijgen een medaille en de opbrengst van de kidsrun gaat naar het Ouderenfonds. Echt een super initiatief en knap om je eigen run te organiseren. Woon je in de buurt van Harmelen, neem dan een kijkje op de website en schrijf je in voor deze gezellige run!

Locatie: Harmelen
Datum: 26 augustus
Afstanden: 5km, 10km en 1km kidsrun.

Bommen Berendloop
Ik weet niet waarom, maar tijdens de Bommen Berenloop is het altijd warm. Maar zelfs met de warmte blijft het een ontzettende leuke en gezellige run! De start en finish is op de Atletiekbaan van Groningen Atletiek en de route loopt door mooie stukken natuur. Tip voor alle lopers, vergis je niet bij het finishen. Als je de atletiekbaan oploopt moet je nog een ronde!

Locatie: Groningen
Datum: 26 augustus
Afstanden: 6,4km, 10km, 21.1km en kidsrun

In de zomer is het hardloopaanbod altijd ietsje minder, maar zeker niet minder leuk! Als je deze zomermaanden wel aan de start staat, succes!

Wil jij tijdens één van deze runs je PR verbeteren? Lees dan eens deze tips om sneller te worden!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*