De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2018! + Win actie!

De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2018! + Win actie!

De leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2018! In mijn agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weet ik al maanden van tevoren en soms bedenk ik vijf dagen voor de run, ik wil meedoen! Helaas moet je voor de grootste hardloopwedstrijden je ruim van te voren inschrijven en kun je dus niet spontaan deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in mei en juni 2018! Jammer genoeg zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te nemen. Aan welke start sta jij? Klik op de naam van de hardloopwedstrijd om bij de website te komen of neem eens een kijkje op hardloopkalender.nl! En ontbreekt er een leuke run, laat het dan even weten!

Wings for Life run
Een hardloopwedstrijd waar de gehele opbrengst naar het goede doel gaat! In 25 steden verdeeld over de hele wereld starten tegelijk duizenden hardlopers die gaan racen tegen de klok (Catcher Car)! Haalt de Catcher Car je in? Dan ben je af! Vorig jaar kwam de winnaar uit Dubai en werd hij pas na 92km (!) ingehaald door de Catcher Car. Dit jaar is er in Nederland geen Catcher Car, maar kun je wel deelnemen door middel van een app! Start de app precies op 6 mei om 13:00 uur en ren mee!

Locatie: Kan overal!
Datum: 6 mei
Afstanden: ligt aan jezelf!

Ropa run
Een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers. Overall lopen deze acht lopers gemiddeld zo’n 65km tijdens dit weekend. Naast de lopers zitten er in een team ook verzorgers, chauffeurs en cateraars die dus gezamenlijk met de lopers geld inzamelen voor het goede doel. Mocht de route langs jouw huis lopen, moedig ze dan aan!

Locatie: Van Hamburg of Parijs naar Rotterdam.
Datum: 19 t/m 21 mei
Afstanden: 500km

Gemert City Run
Gemert City Run is een hardloopevenement over 1, 5 en 10 kilometer in hartje Gemert in Noord-Brabant. Vorig jaar zou ik meedoen aan deze run, maar ging ik een week van tevoren door mijn enkel en ook deze editie moet ik helaas missen. Dit jaar vindt de derde editie plaats en het gaat opnieuw een gegarandeerd feest worden. Nainschrijving is mogelijk op de dag van de race!

Locatie: Gemert
Datum: 26 mei
Afstanden: kids run, 5 & 10km

Marikenloop
De Marikenloop bestaat nog niet heel lang. In 2003 was de eerste run waar zo’n 1500 vrouwen aan deelnamen en op 27 mei vindt alweer de 16e editie plaats. Naast de te lopen afstanden is er bij de Marikenloopexpo genoeg te doen. Muziek, lekker eten en verschillende workshops maken samen met de run dit evenement tot een succes.

Locatie: Nijmegen
Datum: 27 mei
Afstanden: 5km, 7.5km of 10km

The Walk Through Groningen (Win actie!)
Op 3 juni vindt deze unieke run plaats in Groningen en jij kan daar bij zijn! Het is een veelzijdige en ludieke run dwars door bijzondere, maar ook alledaagse gebouwen in de stad Groningen. Ik mag 3x 2 startbewijzen voor deze speciale editie (Culture Trail) weggeven zodat jij samen met je loopmaatje aan de start kan staan! (Tag je buddy onderaan deze post, het Facebook of Instagram bericht en vertel mij waarom jullie gezellig samen aan de start willen staan! Winnaars maak ik 6 mei bekend.)

Locatie: Groningen
Datum: 3 juni
Afstanden: +/- 7 kilometer

Zwolse halve marathon
De Zwolse halve marathon is voor mij uitgegroeid tot één van mijn lievelingswedstrijden. Ook al heb ik er nog maar drie keer gelopen, het was drie keer fantastisch! Veel meiden die bij mij trainen lopen hier hun eerste halve marathon, spannend! Het parcours is snel en divers. Het zijn drie rondes van +/- 7km door Zwolle die verre van saai zijn en voorbij vliegen. De inschrijving voor de 4EM en de halve zit helaas vol, maar wie weet, kun je online nog een startbewijs vinden!

Locatie: Zwolle
Datum: 9 juni
Afstanden: 4EM en de halve marathon.

Ladiesrun Rotterdam, Groningen en Eindhoven
Op drie verschillende plaatsen in Nederland lopen duizenden dames hard en halen ze op die dag gezamenlijk geld op voor Pink Ribbon. In de steden Rotterdam, Eindhoven en Groningen kun je deelnemen aan verschillende afstanden. Zowel beginners als gevorderden kunnen dus deelnemen aan één van deze runs!

Locatie: Rotterdam, Eindhoven en Groningen
Datum: 10 juni
Afstanden: 2,5km, 5km 7.5km of 10km (verschillend per stad)

Aan welke start sta jij?! En mocht een run al uitverkocht zijn, kijk dan eens op startbewijshulp.nl of plaats een berichtje op de facebookpagina van het evenement!

En mist er in dit rijtje een leuke run? Laat het dan even weten, voeg ik hem hieronder toe!

Tip van Sandra:
Leiden Marathon op 26 + 27 mei!
Afstanden: Kidsrun, 5, 10 en 21km + een marathon

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*