De leukste hardloopwedstrijden in maart en april!

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april!

Hieronder vind je een overzicht van de leukste hardloopwedstrijden in maart en april! Helaas zijn er al een aantal runs uitverkocht, maar vaak is er via Facebook of startbewijshulp.nl de mogelijkheid om startnummers van bijvoorbeeld geblesseerden over te kopen. Aan welke start sta jij?

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: nachtvangroningen.nl

Nacht van Groningen
De Nacht van Groningen moet je toch echt eens gelopen hebben als je in het hoge noorden woont. Dit jaar is hij iets vervroegd, zodat de run echt in het donker is. Ik heb nu drie keer meegedaan en drie keer heerlijk gelopen. Mijn persoonlijk record op de vijf kilometer liep ik tijdens de Nacht van Groningen, dus voor mij een super evenement.

Locatie: Groningen
Datum: 4 maart
Afstanden: 5, 10, 16.1 kilometer en een halve marathon.

De leukste hardloopwedstrijden in maart en aprilHalve van Haren
De halve van Haren is een rustige, maar zeer leuke run. Ik heb twee keer deelgenomen aan de 12.3km en echt genoten. Je loopt door een mooi gebied aan de zuidkant van Haren en de verzorgingsposten zijn goed geregeld. Voor velen is de Halve van Haren een ideaal event ter voorbereiding op bijvoorbeeld een marathon in het voorjaar.

Locatie: Haren
Datum: 11 maart
Afstanden: 5, 12,3 kilometer en een halve marathon.

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: urbanrunners.nl

City Pier City
Vorig jaar stond ik voor het eerst aan de start van dit evenement. Wat een super parcours en run. Het is wel enorm druk, maar de sfeer zit er bij iedereen goed in. Leuk weetje; jaarlijks doen er een aantal lopers alle drie de afstanden. Dit is dus mogelijk! Durf jij het aan? Een 5km, 10km en een halve marathon op de zelfde dag?

Locatie: Den Haag
Datum: 12 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus 1km & 2.5km kidsloop)

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: instagram Zandvoortcircuitrun

Zandvoort circuit run
Hoe uniek is dit! Een run over het circuit en het strand van Zandvoort. Snel door de bochten en afzien op het strand. Echt een super uitdaging. Ik heb één keer aan de start gestaan en ontzettend afgezien, maar genoten! Het is echt een feestje langs de kant en je finisht zoals de echte coureurs finishen. Dit voelde best uniek.

Locatie: Circuit van Zandvoort
Datum: 26 maart
Afstanden: 5, 10 kilometer en een halve marathon. (plus kids run 0.9 & 2.5 kilometer)

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: website groningenurbanrun.nl

Groningen Urban Trail
Altijd al door de Oosterpoort willen lopen of dwars door een het zwembad de Papiermolen? Dit kan in Groningen op 2 april. Ook dit jaar zijn er door heel het land zijn verschillende Urban Trails te vinden. Een hardloopevenement dwars door een stad en unieke gebouwen. Is Groningen net iets te ver weg? Op 17 april is er ook een Urban Trail in Utrecht.

Locatie: Groningen
Datum: 2 april
Afstanden: +/- 10 kilometer

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: website nnmarathonrotterdam.nl

Rotterdam Marathon
Voor veel hardlopers het marathonevent van het jaar! Maar naast de marathon kun je ook deelnemen aan korte afstanden. Voor wie dus niet 42 kilometer en een beetje wil lopen; je kunt ook mee doen aan de 1/4 marathon en op zaterdag aan de 4.2km inclusief finish op de Coolsingel.

Locatie: Rotterdam
Datum: 8 & 9 april
Afstanden: 4.2, 1/4 marathon en de marathon

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: website cascaderun.nl

Cascade run
Mocht Rotterdam iets te ver weg zijn, dan is de Cascaderun een super alternatief. Ik heb afgelopen twee jaar aan de start gestaan van de 5mijl en liep twee keer dwars door een feestende menigte. De ene straat nog gekker dan de andere.

Locatie: Hoogeveen
Datum: 9 april
Afstanden: 5mijl en 10mijl (en een kidsrun)

De leukste hardloopwedstrijden in maart en april
foto: facebook Zestig van Texel

De Zestig van Texel
Hoe bizar is dit. 60 kilometer over een eiland. En echt het kan nog gekker! 120 (!) kilometer over een eiland. Tijdens de Zestig van Texel kan het allemaal. Gelukkig kun je ook deelnemen aan de estafette en kun je de 60 kilometer opdelen in vier stukken van 15km.

Locatie: Texel
Datum: 17 april
Afstanden: 60 of 120 kilometer (mogelijkheid tot 4x 15 kilometer estafette)

Aan welke hardloopwedstrijden doe jij mee? Of heb jij een run die hier eigenlijk tussen had moeten staan, mail of laat dit dan in een reactie hieronder weten!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*