Cascaderun 2018!

Cascaderun 2018!

Cascaderun 2018! Vandaag stond ik aan de start van de 5EM (8km). Donderdag en vrijdag deed ik mee aan de UMCG sportdagen en gisteren vond ik het een goede idee om op mijn nieuwe (stads)fiets richting mijn ouders te fietsen! Twee dagen volleyballen en 62km met wind tegen op een fiets zonder versnelling, is natuurlijk niet de beste voorbereiding voor een 8km run! Maar mijn tijden van afgelopen keren (41:13 & 40:39) ging ik toch niet evenaren, dus was dit jaar niet een tijd het doel, maar wou ik de Cascaderun met veel plezier uitlopen!

Samen met mijn broertje schreef ik mij een paar weken geleden in. Hij de 10EM (16km) en ik voor de 5EM (8km). Een dik uur voor zijn start ontmoetten we elkaar in Hoogeveen! Gezellig met mijn ouders dronken we een kopje koffie en thee om vervolgens in te lopen en ons klaar te maken voor de start. Tim startte een dik half uur eerder, dus ging ik samen met mijn ouders bij de eerste meters staan om hem te aanmoedigen. Nadat Tim voorbij rende, ben ik verder gegaan met mijn warming-up. Huppelen, dribbelen en nog een keertje naar de wc.

Cascaderun 2018
Tim (midden in beeld, met blauwe t-shirt) aanmoedigen!

Ik startte dit keer best ver achterin. Dus moest ik lang wachten  in mijn startvak voordat ik mocht starten. Tijdens het wachten begon het ineens ontzettend hard te regenen, heerlijk! Het was best benauwd en warm en de regen vond ik alleen maar fijn. Fris door de regen stond ik klaar om te starten! Met plezier de run uitlopen, dat gaat mij zeker lukken dacht ik!

Het startschot klonk en zoals altijd startte ik veel te snel. Ik zwaaide vrolijk naar mijn ouders en begon te zoeken naar een fijn ritme. In de eerste kilometer zit een vervelend klimmetje en die voelde ik door het te snel starten direct in mijn al aardig vermoeide benen. Niet zeuren dacht ik, maar genieten! Het regende nog steeds, maar het publiek was fantastisch! De volgende kilometers vlogen voorbij.

Cascaderun 2018
Altijd zwaaien!

Op de helft en dus nog 4 kilometer te gaan kreeg ik het zwaar. Het werd warmer en af en toe kwam het zonnetje door. Ik liep de eerste kilometers een lekker tempo, verraste mezelf zelfs een beetje en nam mijzelf voor dit te willen doortrekken. Na de afgelopen sportieve dagen kon dit er ook nog wel bij! Doortrekken dacht ik, hierna heb je rust!

De laatste twee kilometer waren super! Rijen dik publiek langs de kant, overal feest, blik op oneindig gezet en gewoon doorlopen dacht ik! Mijn ouders en broertje (die als gefinisht was) stonden in de laatste meters, zo fijn! Met een soort van eindsprint bleef de tijd stil staan op 43 minuten en 11 seconden! Een tijd waar ik zo ontzettend blij mee ben en totaal niet had verwacht. Ik heb zo lekker gelopen, heb er uitgehaald wat er in zat en daar ben ik ontzettend blij mee!

Ik zit nu moe en voldaan op de bank na te genieten van deze leuke en geslaagde dag. Ook Tim is over zijn eerste Cascaderun editie zeer tevreden! Hij liep 1:07:26 tijdens de 10EM! 8 (!) minuten van zijn persoonlijk record af, topper! Tim, papa, mama en de rest van het publiek, bedankt! Cascaderun 2018 was ook dit jaar weer een feest!

Tot volgend jaar Hoogeveen!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*