Bommen Berendloop 2019!

Bommen Berendloop 2019!

Ik heb lang getwijfeld of ik wel mee zou moeten doen met de Bommen Berendloop. Ik ben echt niet meer zo loopfit als ik was, lopen gaat wel lekker, maar ik heb nergens specifiek voor getraind en de voorspellingen qua weer waren warm, te warm. En toch ben ik blij dat ik mee heb gedaan! Mijn race- en fotoverslag van mijn vierde Bommen Berendloop, vind je hieronder.

De Bommen Berendloop is een thuiswedstrijd en daarom ging ik rond 10:00 uur op de fiets richting het Stadspark. Wat deze dag nog leuker maakte én wat onder andere ook de doorslag gaf om toch mee te doen, waren de vele Running Girls die ook meeliepen, zo gezellig! 4 mijl of 10 kilometer, aan alle afstanden deden meiden mee die normaal gezellig meetrainen op dinsdagavond.

Na het inschrijven, wachten en kletsen was het tijd om de tien kilometer lopers uit te zwaaien en niet veel later zelf richting de start te gaan. Ik had geen doel voor vandaag, rustig lopen en aanpassen aan de warmte. Om 11:20 uur klonk het startschot voor mijn 4 mijl en het avontuur kon beginnen! De eerste 300m loop je op de atletiekbaan en daar werd het mij direct duidelijk dat het tempo echt omlaag moest en het doel uitlopen voldoende was.

De eerste kilometers waren lekker in de schaduw en na nog geen 2 kilometer was er al een eerste drinkpost, mét sponzen, heerlijk! Ik wil eigenlijk direct een groot compliment geven aan de organisatie. De drinkposten en alles er omheen waren echt super goed geregeld.

Halverwege kwamen de 4 mijl en 10 kilometer lopers samen. Dit vond ik ontzettend fijn omdat er meer mensen op het parcours waren en die motivatie kon ik wel gebruiken! Uit het niets nam de warmte mij een beetje over, ook al liep ik rustig, mijn benen voelden zwaar en vermoeid. Na de 2e drinkpost ging dit eigenlijk direct weer beter. Ik kon mezelf afkoelen met een koude spons, dronk een vol bekertje water en merkte direct resultaat.

De laatste twee kilometer voelden zo sloom, maar vlogen voorbij. Alleen die laatste ronde over de atletiekbaan leek wel twee keer zo lang, niet te doen. Maar I did it! Met een voldaan en goed gevoel kwam ik over de finish. Mijn eindtijd; 37:10.

Met veel plezier kijk ik op deze run terug en ben ik blij dat ik toch gelopen heb. Zo leuk om samen met andere Running Girls aan de start te staan en veel bekenden gezien te hebben. Bommen Berenloop, tot volgend jaar!

Berendloop
De start van de 10 kilometer!
Berendloop
Marije en Tamar wachtend op de 10 kilometer start.
Berendloop
Start 4 mijl, gezonde spanning is aanwezig.
Berendloop
Aangemoedigd worden door lieve Hanneke en Chris!
Berendloop
Na 6 km, lachen lukte nog prima!
Berendloop
Trots op deze meiden!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*