Berlijn! week 1

Berlijn! week 1

Mijn eerste trainingsweek voor de halve van Berlijn zit er op!

Op zondag 3 april loop ik in Berlijn de halve marathon. Samen met mijn running buddy Esther loop ik voor de tweede keer in het buitenland een halve marathon, een traditie is geboren! Afgelopen voorjaar liepen we in Parijs, één groot avontuur, heerlijk weer en een prachtige stad om te lopen maar een teleurstellende eindtijd. Ik moest en zou die dag onder de 2:00 uur maar dit werd helaas: 2:05:37. Geen beroerde tijd maar niet wat ik wou en ik heb gewoon niet echt kunnen genieten. We hebben het er niet meer over, op naar Berlijn!

 

100 dagen sportrusten Berlijnvijf kilometer

Ik ben op tweede Kerstdag begonnen met mijn 100dagen Sportrusten traject. 100dagen trainen tot aan Berlijn waarbij ik train op hartslag en leer om te gaan met mijn ademhaling. Ik mocht gelijk aan de bak met een 7km run met een hartslag van 167 slagen per minuut.*  Het enige wat ik dacht: ik heb mijn snelheid terug! 5:23min/km heb ik lang niet gelopen dus dat voelde heerlijk.

Op maandag “moest” ik 4km hardlopen op een hartslag van 174 slagen per minuut.* Na een lange werkdag inclusief 3 groepslessen (spinning&bodypump) had ik hier totaal geen zin in. Na een warming-up gewoon gegaan en ik zag wel waar mijn hartslag en mijn pace op uit zouden komen. Ik liep voor geen meter, kuiten liepen vol, wist geen leuke route te vinden maar na de training op je horloge zien dat je een gemiddelde van 5:03min/km hebt gelopen maakte echt alles goed, heerlijk!

Sylverstercross Soest Kardinge Groningen

Ik “moest” eigenlijk woensdag een relaxt blokje om echter heb ik deze overgeslagen omdat ik op oudjaarsdag mee wou doen met de Sylverstercross in Soest. Vroeger was dit een traditie, op oudjaarsdag richting Soest om te crossen. Ik hoefde donderdag niet te werken dus was de keuze snel gemaakt, ik ga crossen! En zo ging ik donderdagochtend samen met mijn moeder richting Soest. Onderweg naar Soest wist ik nog niet zo goed welke afstand ik wou lopen, 6 of 9km? En zelfs bij de inschrijving wist ik het nog steeds niet! Ik koos uiteindelijk voor de 9km, drie rondes van +/- 3km afzien maar ook genieten. Mul zand, heuveltjes (voelde als bergen), bospaadjes en drukte maakte de run geen pretje, maar ik heb wel ontzettend genoten en kon bij de finish (heuvel op door mul zand) er nog een eindsprint uit persen. Erg genoten van deze dag en met mijn eindtijd (50:21min) ben ik tevreden.

Nieuwsjaardag! Happy new running year voor iedereen gewenst!
Na een zeer korte nacht stond ik verbazingwekkend goed op. Geen kater, een fit lijf en prachtig weer dat vroeg om een run. Ook mijn trainingsschema gaf aan dat ik een relaxt blokje om mocht dus zo gezegd zo gedaan. Ik ben gewoon gegaan met als enige doel: genieten. Wat was het heerlijk, prachtig weer en niemand op de weg of in de buurt. In mijn eentje door het natuurgebied, Kardinge.

Noorderplantsoen

Eigenlijk stond er geen training op het programma.. oeps! En dan ook nog een dag uitgekozen waarbij het belachelijk slecht weer was. Op nieuwjaarsdag nog prachtig en warm en nu koud, nat en glad. Ik had afgesproken met running girl Wilja om lekker samen te lopen en ja, belofte maakt schuld. Met veel te weinig aan stapte ik de deur uit om Wilja te ontmoeten in het Noorderplantsoen. Tijdens onze run was het zo glad dat relaxt lopen er niet echt in zat en ook de kou zat mij aan het einde flink in de weg. Helemaal verkleumd thuis gekomen en ik ben de gehele dag koud gebleven maar hé, we did it!

Dit was mijn eerste week trainen voor Berlijn, op naar week 2!

Liefs,

Kelly

 

* Ik loop op een hartslag die voor mijn persoonlijk trainingstraject bepaald is. Dit kan dus voor iedereen anders zijn.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*