Berenloop Terschelling! #7

Berenloop Terschelling! #7

Trainingsweek zeven en nog maar een kleine drie weken te gaan! Afgelopen trainingsweek was een hele fijne, met veel trainingen. Hoe het ging, lees je hieronder.

Ik begon de week direct goed! Samen met vriendinnetjes Esther was ik een paar nachtjes weg en had ik mijn hardloopschoenen natuurlijk mee. Hardlopen was geen moetje, maar toch trok ik mijn schoenen maandag even aan voor een rustige vijf kilometer door de bossen van Odoorn.

Na de gezellige dagen weg met Esther kwam ik dinsdag op tijd thuis om nog even op de fiets te stappen. De 44 kilometer inclusief veel wind waren best pittig, maar fijn! Mijn tweede fietsrondje was een succes, zin in de derde. Na het fietsen trainde ik ook nog een beetje mee tijdens de Running Girls Groningen training. Om niet af te koelen deed ik dus een beetje half mee met de intervaltraining en stond ik ondertussen klaar voor de meiden.

Woensdag en donderdag had ik twee actieve rustdagen. Niet helemaal stilgezeten, maar ik heb niet fanatiek gefietst of hardgelopen. Soms ook wel eens lekker.

Op vrijdag liep ik in de lunchpauze een fijne en snelle vier kilometer. De eerste drie kilometer steeds wat meer versnellen en de laatste kilometer rustig uitlopen. Een korte, maar krachtige training.

Zaterdagochtend, na het kijken van de sub 2 marathon (held!), had ik zo veel motivatie om iets te doen dat ik spontaan op de hometrainer in de woonkamer ben gaan zitten. Op een hard tempo heb ik een uur gefietst, heerlijk! Ik merk dat het fietsten makkelijker gaat en het hardlopen conditioneel ook beter aanvoelt. Geeft een positiefgevoel richting de Berenloop halve marathon.

Voordat ik zondag alle 4 Mijl van Groningen lopers ging aanmoedigen, ben ik eerst de deur uitgegaan om een 12x 4 minuten / 1 minuut duurtraining te doen. Een lange extensieve intervaltraining die voorbij vloog en goed aanvoelde.

Mijn drie uurtjes op de fiets heb ik gehaald en deze week heb ik 4 keer hardgelopen. Een prima trainingsweek al zeg ik het zelf! Benieuwd wat komende week aan kilometers gaat brengen.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*