Berenloop Terschelling! # 3&4

Berenloop Terschelling! # 3&4

Dacht ik alles weer qua tijd en motivatie op de rit te hebben, bleek dat toch even anders! Ik voeg daarom mijn afgelopen twee trainingsweken samen, zo krijgen jullie toch een update hoe het trainen richting de Berenloop halve marathon gaat en kan ik het vanaf hier weer oppakken.

Qua hardlopen heb ik goed het ritme gehouden, maar qua intensiteit van de trainingen kon het wat beter. Door omstandigheden heb ik niet ver en echt snel tijdens iedere training kunnen hardlopen. Zeven à acht kilometer was eigenlijk wel de max. Ik ben gelukkig wel drie à vier keer in de week blijven lopen en iedere kilometer is er eentje.

Afgelopen weken heb ik een aantal trainingen gewoon in Groningen gedaan, maar in verband met een bruiloft in het mooie Oostenrijk, heb ik ook wat kilometers daar en onderweg gemaakt. Hardlopen in het buitenland vind ik heerlijk, maar ik merk wel dat ik mijn geplande trainingen niet altijd juist kan uitvoeren. Oostenrijk was totaal niet vlak en daarom werd mijn geplande duurloop korter en was mijn hartslag hoger door het hoogteverschil in de route. Tijdens de heen- en terugreis rommelde ik lekker aan in plaats van mijn schema te volgen. Ik merk dat ik direct na het opstaan niet lekker loop en moeilijk op gang kom. Ook die dagen heb ik mijn schema dus lekker losgelaten en heb ik gekozen om ritme te behouden en iedere kilometer als een extraatje te zien.

Ik heb twee fijne loopweken gehad, wel mijn schema wat los moeten laten en sowieso loop ik de afgelopen weken niet de kilometers die ik zou willen lopen. En dit heeft natuurlijk consequenties voor mijn traject richting de halve marathon. Ik heb nog zes volle weken te gaan om fit en met vertrouwen aan de start te staan van de Berenloop halve marathon, hoe ik dat de komende weken voor elkaar ga krijgen, vind je morgen op runninggirls.n!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*