9 tips voor alle 4 Mijl lopers!

9 tips voor alle 4 Mijl lopers!

Aankomende zondag is het weer zo ver, de 4 Mijl van Groningen! Een groot hardloopevenement die maar drie bochten kent, één lange rechte weg, twee heuvels en veel gezelligheid. Daarom voor alle 4 Mijl lopers deze 9 tips!

1. Kies je outfit zorgvuldig uit
De weersvoorspellingen zijn wisselvallig en veranderen de hele tijd. Zon, warm en kans op een buitje, maar wel warm! Er is dus een kans dat je start en loopt in de zon, kleed je dan niet te warm! Ook niet als de voorspellingen iets minder zijn, pak je dan niet helemaal in. Je lichaam te warm kleden kan je hardloopprestatie in de weg zitten. In deze blog “Welke hardloopkleding pas het beste bij welke temperatuur” kun je meer kledingtips vinden.

2. Wees op tijd
De 4 Mijl van Groningen is een groot evenement waar je niet even een half uurtje voor de start aan kan komen zetten. Het kost tijd om bij de kledingwagens te komen, spullen af te geven, een dixistop te houden en naar het startvak te gaan. Ik zou je aanraden om een uur voor je starttijd in Haren te zijn.

3. Kleed je voor de start warm aan met oude kleding
De weersvoorspelling voor zondag zijn prima, maar zorg er alsnog voor dat je warm aan de start verschijnt. Om afkoeling in het startvak te voorkomen kun je jezelf warm aankleden. Trek oude kleding aan en gooi deze op en over de hekken vlak voor de start. Win Win situatie! Jij start lekker warm en je oude kleding gaat naar het goede doel.

4. Blijf de eerste kilometer rustig
De 4 Mijl is een groot evenement en dat zal je de hele dag merken. Bussen zitten gezellig vol, overal zie je hardlopers, lange rijen voor de dixi’s en de lange laan met alle startvakken is een feest! Maar tijdens de eerste kilometer merk je pas echt dat de 4 Mijl een groot evenement is. Wind jezelf niet op en blijf de eerste kilometer rustig. Na bocht twee kom je op de lange weg richting Groningen en die is mooi breed, ruimte genoeg!

5. Links inhalen, rechts wandelen
Kies een kant! Ben je een langzame loper of wil je af en toe even wandelen? Ga dan aan de rechterkant lopen. De linkerkant van de weg blijft hierdoor mooi vrij voor de snellere lopers. Op deze manier kan iedereen voor zijn of haar beste tijd gaan!

6. Sta niet ineens stil en probeer door te blijven wandelen
Zit je er even doorheen, geen probleem! Maar ga niet direct zomaar ergens stilstaan. Dribbel rustig naar de rechterkant van de weg en neem daar even pauze. Probeer door te blijven wandelen of dribbelen in plaats van helemaal stil te staan. Op deze manier is het weer beginnen met hardlopen net een stukje makkelijker.

7. Zak niet in op de heuvels
Tijdens de 6.4 kilometer kom je twee keer een heuvel tegen. Eentje over het spoor en de Herestraat. Probeer tijdens deze heuvels je tempo hoog te houden en je looppas iets te verkleinen. Door niet in te zakken en te verzwakken maak je het jezelf iets makkelijker en is de heuvel snel voorbij.

8. Start je eindsprint niet te vroeg
De finish is na de derde en laatste bocht op de Vismarkt, maar de Vismarkt is lang! Start je eindsprint dus niet te vroeg. Verdeel je krachten goed. Kijk goed naar de bordjes, zo zie je hoeveel meter je nog hebt te gaan.

9. Geniet
Dit is natuurlijk altijd de belangrijkste tip die er is. Probeer te genieten! Langs het hele parcours is het één groot feest en al dat geklap is echt helemaal voor jou alleen. Laat je niet gek maken door de drukte of als je even niet lekker loopt. Knop om en geniet!

Ik wil alle 4 Mijl lopers ontzettend veel succes wensen! Zelf sta ik niet aan de start, maar kom ik zeker aanmoedigen! Ik sta waarschijnlijk op de brug die over het spoor gaat, wie weet tot zondag!

Liefs,
Kelly

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*