7 tips voor alle Berenloop Lopers!

7 tips voor alle Berenloop Lopers!

7 tips voor alle Berenloop Lopers. Wie weet heb je er lastmin nog iets aan, succes! Ik sta dit jaar voor de vijfde keer aan de start van de halve marathon en heb er ontzettend veel zin in!

Bereid je voor op het ergste dan kan het alleen maar meevallen
De Berenloop kent een variabel parcours en het weer kan ontzettend tegenzitten, dus bereid je goed voor! Het is wat laat om echt nog te trainen op verschillende soorten ondergrond, maar mentaal kun je je nog prima voorbereiden! Ga er maar gewoon van uit dat het afzien wordt en lees even verder, dan kan alles meevallen.

Zoek voor de start een kroegje op
Kom lekker op tijd naar de start en zoek een gezellig kroegje op. Je hebt een wc bij de hand, je zit lekker warm en het is ontzettend gezellig. Wij zitten altijd ruim voor de start in een gezellig kroegje samen met allemaal andere Berenloop Lopers. De sfeer zit er altijd goed in en voor mij werkt dit ontzettend motiverend.

Start niet te snel
Dit doe ik zelf bij iedere wedstrijd fout. Ik start altijd veel te enthousiast, dus schrijf ik deze tip eigenlijk voor mijzelf. Zorg dus voor een relaxte start. Tijdens de eerste kilometers is het parcours nog wat smal en zitten er direct kleine klimmetjes in. Maak je dus niet direct onnodig moe en spaar je energie voor later.

Loop een fijn tempo tussen kilometers 3 en 11.
Dit deel van de route is relatief makkelijk. Zolang je geen storm tegen hebt, lopen deze kilometers heerlijk. Behoud hier dus een lekker tempo en bereid je voor op het strand. Voor de marathonlopers is dit fijne stuk zelfs nog een stuk langer, heerlijk! Als de wind goed staat is de eerste helft van de Berenloop een makje!

Loop niet alleen over het strand, maar buddy up!
Maak het jezelf makkelijk door een groepje te zoeken of te vormen op het strand. Over het strand lopen is relatief zwaar en vaak staat hier veel wind. Door in een groepje te lopen spaar je energie. Wissel elkaar kop over kop af om snelheid te behouden en energie te besparen.

Vergis je niet in die laatste zes kilometer
Als je van het strand af komt is het nog zes kilometer richting de finish en dit is eigenlijk één lange rechte weg rechtdoor. Vergis je hier niet in! Het loopt ontzettend fijn, maar het is wel een verraderlijk stukje. Het loopt langzaam vals plat op en af, het kan er hard waaien, de ondergrond kan glad zijn en er zijn amper bochten te bekennen. Zet je blik dus op oneindig, schakel je gedachte uit, zak niet in en loop rechtop richting finish.

Geniet!
Deze tip komt elke keer weer terug, saai! Maar je moet gewoon niet vergeten om te genieten! De Berenloop lopen is al een prestatie op zich en ook nog eens een hele leuk! Het hele eiland is zo fijn en mooi tijdens dit weekend en alles staat in het teken van hardlopen, super sfeertje! Volop genieten dus.

Ben jij er helemaal klaar voor? Heel veel succes voor alle Berenloop Lopers en wie weet tot zondag!

Last minut kleding tips nodig? Lees dan deze tips goed door! 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*