7 redenen waarom hardlopen op vakantie zo leuk is!

7 redenen waarom hardlopen op vakantie zo leuk is!

Hardlopen in een andere omgeving dan thuis is het leukste wat er is! Ik heb al op vele plekken mogen hardlopen en ik hoop hier nog vele plekken aan toe te kunnen voegen. Ik kan denk ik wel 20 redenen noemen waarom hardlopen op vakantie of in een andere omgeving zo leuk is, maar hieronder vind je er 7!

Gevoel van vrijheid
Hardlopen kan echt overal en dat voelt vrij. Lopen waar en wanneer je maar wilt, heerlijk! Deze reden zegt genoeg volgens mij! (Dit ervaar ik trouwens ook gewoon thuis tijdens mijn vertrouwde en standaard rondjes hardlopen)

Sportief de omgeving verkennen
Hardlopend zie je net weer even andere dingen dan wandelend, fietsend of tijdens een gepland uitje. Je ziet tijdens een run zoveel, helemaal als je vroeg op pad gaat! Ga eens van de standaard toeristische wegen af en duik een woonwijk in. Ben je op congres of zakenreis, juist dan is hardlopen een super idee! Sportief bezig zijn èn ook nog eens wat zien van de locatie. Waar je dus ook heen gaat, voor werk, school of privé, die hardloopschoenen moeten mee!

hardlopen op vakantie
Ochtendrun door Parijs

Helemaal tot rust komen
Hardlopen geeft mij rust. Vakantie geeft mij rust. 1 + 1 = helemaal bijkomen! Ik vind het een heerlijke combi!

Extra avonturen beleven
Iedere training of wedstrijd is anders! Ik heb tijdens mijn hardlooprondje verschillende avonturen mogen beleven. Schrikbarende hoogteverschillen onderweg, bizarre gesprekken met locals tijdens een training of wedstrijd, bruggetjes die er ineens niet waren dus met hardloopschoenen in de hand een rivier oversteken, ingesloten worden door schapen, iemand met een pistool in de hand tegenkomen midden op straat tijdens een wedstrijd in Havana, verdwalen en via een prachtige route toch weer terug bij de camping komen, net op de helft bloedblaren krijgen dus op blote voeten door moeten lopen en ga zo maar door! Tijdens loopjes of wedstrijden elders dan thuis maak je soms de gekste avonturen mee die je nooit meer zult vergeten!

hardlopen op vakantie
Cuba! Havana 10km

Unieke ervaringen opdoen
Dit vind ik één van de leukste redenen! Tussen of samen met locals hardlopen door bijzondere wijken en prachtige natuurgebieden of deelnemen aan een race in het buitenland vind ik iedere keer zo uniek. Naast het gewone hardlopen op locatie, probeer ik tijdens de verschillende vakanties of weekendjesweg deel te nemen aan een wedstrijd. Ik vind het iedere keer weer een unieke ervaring om aan de start te staan in bijvoorbeeld een nieuwe stad. Spannend, bijzonder en een erg leuke herinnering!

hardlopen op vakantie
Hardlopen in Drakensberg Zuid-Afrika

Fit blijven op vakantie
Makkelijker dan dit wordt het niet! Omgeving verkennen, avonturen beleven, ervaringen opdoen èn fit blijven wie wil dat nou niet? Omdat hardlopen echt overal kan is het een zeer fijne en makkelijke manier om op vakantie fit te blijven. Zo zorg jij ervoor dat je fit thuis komt en je andere sporten ook weer makkelijk oppakt.

hardlopen op vakantie
Na mijn halve marathon in Marrakech!

Vrienden voor het leven
Hardlopers spreken uiteindelijk dezelfde taal. Natuurlijk traint en loopt iedereen anders, maar de liefde voor het lopen hebben we allemaal. Ik kan geen woord Spaans, maar tijdens de Havana Marathon 10km maakte ik vrienden voor het  leven (oké voor een uurtje, maar zo voelde het niet!) en ook het gevoel van één grote familie was zo sterk tijdens de London Marathon van vorig jaar. Hardlopen maakt ook toegankelijker. Mensen spreken je makkelijker aan en vinden het leuk om te vragen waar je mee bezig bent. Helemaal in een startvak, erg leuke contacten en werkt motiverend!

Hardlopen op vakantie kan altijd en overal, dus niets houdt jou tegen! Je hardloopschoenen moeten dus altijd mee op vakantie!

*Op dit moment is reizen niet helemaal vanzelfsprekend. Waar je ook gaat lopen, ik wil je adviseren om de locale regels goed tot je te nemen en je hier aan te houden. Dit kan per land en provincie namelijk verschillen.

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*