Nog maar 67 dagen tot de halve marathon!

Nog maar 67 dagen tot de halve marathon!

Jeetje, nog maar 67 dagen tot mijn eerstvolgende halve marathon, gaat veel te snel allemaal! Daarom een kleine update hoe ik ervoor sta en of ik er vertrouwen in heb dat ik onder die magische twee uur grens ga lopen.

Toen ik nog 100 dagen te gaan had, schreef ik over die vervelende stemmetjes in mijn hoofd, die rond het vijftien kilometerpunt mij gezellig opzoeken en niet meer weggaan. Zo veel tips gekregen, bedankt! Ik ga ze toepassen tijdens mijn lange duurlopen. Ik ben benieuwd of ze gaan helpen op 19 maart.

Hoe mijn trainingen tot nu toe gaan? Goed is niet het juiste antwoord, maar slecht gaat het ook zeker niet. Ik heb nog een beetje moeite met trouw trainen en streng zijn voor mijzelf. Afgelopen weken iedere week een intervaltraining gedaan, een duurloop en een relaxt loopje er nog naast. Maar dit moet strenger! Ik ga uitschrijven wat ik moet trainen en hoe ver. Niet vijf minuten voordat ik de deur uitstap een training verzinnen.

Wat wel super goed gaat is mijn doel om mijzelf wat leniger te maken. Ik ben echt zo enorm stijf dat dit in de weg zit tijdens het hardlopen. Ik krijg snel last van gespannen spieren, zoals bijvoorbeeld kramp in mijn kuiten. Sinds 27 december doe ik 10 à 15 minuten yogaoefeningen per dag en het voelt goed! Grond aanraken met gestrekte knieën of Downward Facing Dog met de hakken op de grond is nog lang niet aan de orde, ik heb echt nog een lange weg te gaan. Maar ik voel mij al iets minder stijf bij bijvoorbeeld het opstaan en de eerste paar kilometers. En dat is ontzettend fijn.

Ik ben dus redelijk oké bezig, maar het kan beter! Tot nu toe nog niet alle vertrouwen dat het goed gaat komen, die magische twee uur grens. Komende weken moet ik ontzettend streng voor mijzelf gaan zijn en een duidelijke planning gaan maken. Ik ga voor 19 maart nog en aantal dagen naar de sneeuw en twee weken naar Vietnam. Tijdens die vakanties moet er doorgetraind worden en dit ga ik dus goed plannen!

Tot de volgende update!

Liefs,
Kelly

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*