62 kilometer in november!

62 kilometer in november!

De maanden gaan zo ontzettend snel! Ik liep afgelopen maand 62 kilometer en dat is wel een stuk minder dan ik had gehoopt! Ik heb geen last gehad van een hardloopdip, maar ik vond kilometers maken zo lastig. Elke run was kort, maar krachtig.

Begin van november startte wel goed met de Berenloop halve marathon op Terschelling en die liep ik ook nog eens in een dik persoonlijk record! 21km afgezien, maar genoten! (raceverslag kun je hier teruglezen) Omdat de komende maanden lange runs op de planning staan, kon ik wel even een klein stapje terugdoen, maar moest ik wel de duurtrainingen erin houden. Een week na de halve deed ik mee aan de Olympisch Stadionloop en liep ik bijna een persoonlijk record op de vijf kilometer (raceverslag kun je hier teruglezen). Na deze twee wedstrijdweekenden mochten mijn afstanden en trainingen niet inzakken, maar dat gebeurde helaas wel.

Gelukkig kon ik wel ritme in het lopen en sport behouden en had ik ook de motivatie om de deur uit te gaan, maar 4km loopjes waren de afgelopen weken toch echt favoriet. Mentaal vond ik het zo ontzettend zwaar om langer te lopen dan een half uur. Mijn eerste langere afstand na de Berenloop liep ik vorige week. Een hele fijne acht kilometer, waarbij mijn benen super voelden, maar mijn hoofd het lastiger vond.

Komende weken gaat die mentale knop om en moet ik meters maken! Ik sta namelijk samen met Marit op 14 januari aan de start van de Egmond halve marathon en twee weken later loop ik de halve marathon van Marrakech! Maand december heb ik als doel een goede 100 km te lopen (het liefst meer) en dat gaat zeker lukken!

Ook zal ik hier op de website weer wat actiever worden! Afgelopen twee weken is het erg stil geweest, excuus! Drukke en hectische weken op mijn werk gehad en dan schieten hobby’s (o.a. dus runninggirls.nl) er helaas een beetje bij in! De dagen zijn nu iets minder gek en ik heb weer wat ruimte en rust. Tijd dus voor lange duurlopen en mijn website! 😉

Tot snel!

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*