5 tips voor alle Midwinter Marathon lopers!

5 tips voor alle Midwinter Marathon lopers!

Morgen sta ik voor de vijfde keer aan de start van de Midwinter Marathon en ik heb er ontzettend veel zin in! De Midwinter Marathon vind ik één van de mooiste runs van Nederland en ik deel daarom graag deze 5 tips voor alle lopers die deelnemen aan de 16 of 25 kilometer!

Kies de juiste kleding uit
Niets zo vervelend om halverwege je race er achter te komen dat je totaal verkeerd gekleed bent. Kijk een dag voor het evenement wat voor weer het gaat worden en pas je kleding hierop aan. Geen idee hoe je jezelf het beste kunt kleden bij welke temperatuur? Tips vind je hier.

Start niet te snel
De eerste kilometers gaan over een lange laan en lopen erg makkelijk. Deze kilometers gaan echter al vlasplat omhoog en de hoogtemeters blijven stijgen. De 16 kilometer lopers blijven klimmen tot ongeveer het 8 kilometerpunt. Vanaf daar daal je weer af richting finish. Voor alle 25 kilometer lopers, tussen het 5km&10km en 15km&20km zit een mooie heuvel. Na 20km daal je heerlijk af richting finish. Verdeel je energie dus goed.

Kijk goed uit waar je loopt
Deze tip is voor de 25 kilometerlopers! Tussen kilometerpunt 12 en 15 is de weg niet altijd even vlak. Blijf dus goed opletten waar je loopt. Na dit deel kom je op de grote weg en is alles weer vlak en loop je zeer aangenaam richting finish.

Geef elkaar de ruimte
De Midwinter Marathon is een groot evenement met veel deelnemers! Als je even niet meer kan, dribbel of wandel dan aan de rechterkant, laat snellere lopers links passeren. Let ook goed op bij de verversingsposten, hier kan het druk zijn. Wil je even stilstaan om iets te drinken? Dribbel dan rustig naar de zijkant, in plaats van midden op de weg te stoppen.

Geniet van de laatste 5 kilometer
Een tip voor alle lopers, de laatste 5 kilometers dalen af! Probeer dus echt iets over te houden voor die laatste 5 kilometer en geniet. Het parcours is prachtig en de laatste kilometer is een feestje! Duimen op goed weer en veel publiek.

Heel veel succes en wie weet tot morgen!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*