5 tips voor alle Cascaderun lopers!

5 tips voor alle Cascaderun lopers!

5 tips voor alle Cascaderun lopers! De Cascaderun in één van de vrolijkste runs die ik ken! Hoogeveen staat iedere editie op zijn kop en langs het parcours is het één groot feest. Samen met mijn broertje sta ik dit jaar aan de start en ook dit jaar loop ik mee met de 5 EM (8km), mijn 3e keer alweer! Tim loopt de 10 EM (16km) en voor hem is het de eerste keer starten in Hoogeveen. Sta jij ook voor het eerst aan de start van de Cascaderun? Lees dan onderstaande tips, wie weet helpen ze je en kom jij super voldaan over de finish aanstaande zondag. Succes!

Kom op tijd!
Zoals ik al zei is de Cascaderun één groot feest en staat Hoogeveen op zijn kop. Het is dus druk! Zorg dat je op tijd in Hoogeveen bent, helemaal als je je startnummer nog moet ophalen. Nummerhalen, omkleedmogelijkheden en bagagedrop ligt relatief dichtbij elkaar, maar neem de tijd in verband met de drukte.

Kleed je niet te warm!
Zoals het er nu uitziet wordt het warm zondag, heerlijk! Maar aangezien je afgelopen weken in koudere omstandigheden hebt getraind, raad ik je aan je kleding aan te passen! Welke kleding past bij warme temperaturen lees je hier. Ik trek zelf een 3/4 tight aan en een t-shirt. Lange mouwen is echt niet nodig!

Start niet te snel!
Ik ken de route van de 10EM niet helemaal, maar het eerste deel is hetzelfde en daar zit een vervelende klim in! Start dus niet te snel! In de eerste kilometer moet je namelijk een viaduct omhoog en die is vervelend vals plat. Wil je je benen niet te vroeg onnodig moe maken, start dan niet te snel. Geniet van het ‘heuvel’ aflopen en pak vanaf dit punt je snelheid op.

Geef elkaar de ruimte!
De cascaderun gaat dwars door Hoogeveen. Het parcours kent veel brede wegen, maar is soms ineens wat smal. Houd je aan de regel; snelle lopers links, langzamere lopers rechts. Kun je even niet meer? Ga dan niet direct stil staan, maar dribbel rustig naar de rechterberm.

Ongeveer op de helft van de 5 EM, met dus +/- nog 4 kilometer te gaan komen de twee afstanden bij elkaar. Let goed op de bordjes en geef ook bij het ritsen elkaar de ruimte. Samen loop je de laatste kilometers richting de finish, gezellig!

Geniet van de laatste 400meter!
Deze laatste meters gaan over de hoofdstraat en zijn een feest! Publiek, muziek en vrolijke lopers! Heb je een eindsprint, zet hem aan het begin van de hoofdstraat in en laat je vooruitduwen door het lawaai en alle aanmoediging.

Ik sta aankomende zondag gezellig aan de start van de 5 EM en ik hoop dat met deze 5 tip voor alle Cascaderun lopers jij ietsje voorbereider zult starten en met een voldaan gevoel aanstaande zondag over de finish rent!

Heel veel succes en wie weet tot zondag!

2 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*