202 kilometer in maart!

202 kilometer in maart!

April is al drie dagen bezig, maar ik wil graag nog even terugkijken op mijn succesvolle hardloopmaand, maart! Ik liep afgelopen maand gewoon 202km hard! Ik heb überhaupt nog nooit over de 200km hardgelopen in één maand en daar ben ik best een beetje trots op.

Die vele kilometers heb ik natuurlijk te danken aan het trainen voor de marathon Met afgelopen maand 4 echt lange afstanden te hebben gelopen, tikt het natuurlijk snel aan. Ik liep 2x een 30km, één keer een 25km en één keer een halve marathon. Deze lange trainingen zijn samen al 106km en dat hadden er eigenlijk nog meer moeten zijn.

Door een spontane wintersport heb ik één goede trainingsweek gemist. Ik heb in Oostenrijk gelukkig wel drie keer kunnen hardlopen, maar veel kilometers heb ik niet gemaakt.

Afgelopen maand heb ik van de 202km, 33km in wedstrijdverband gelopen. Afgelopen zondag 12km in Zandvoort en een week daarvoor een halve marathon in Leek. Beide runs gingen zo ontzettend goed. Ik liep een nieuw PR op de halve marathon en kon na een 25km duurloop 2 dagen later ook nog eens op tempo lopen in Zandvoort. Hard trainen wordt gewoon beloond.

Alle overige kilometers rondom de duurlopen en de wedstrijdjes waren voornamelijk herstelloopjes of intervaltrainingen. Kilometers die eigenlijk allemaal vanzelf gingen en die ik met veel plezier heb gelopen. Een intervaltraining is altijd fijn om te lopen, blijft gewoon mijn lievelings trainingsvorm en een herstelloopje voelt mentaal vooral erg goed omdat ik in die kilometers niet echt iets hoef, alleen maar rustig hardlopen.

Ik kijk met ontzettend veel trots terug op mijn 202km die ik liep in de hardloopmaand maart. Komende hardloopmaand gaat het gebeuren, eind april sta ik aan de start van de London Marathon! Ik heb nog maar één echte lange duurloop op de planning staan en daarna is het vooral afbouwen en heel blijven.

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe mijn laatste trainingsweken zullen gaan. Wekelijks deel ik de rubriek Mijn London Marathon een trainingsweek update! Hou mijn website dus in de gaten.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*