Review: TomTom Runner 2 Cardio

Review: TomTom Runner 2 Cardio

Rond Kerst heb ik mijzelf de TomTom Runner 2 Cardio incl. GPS cadeau gedaan. Ik heb er nu een dik half jaar mee kunnen trainen, dus werd het tijd voor een review!

Waarom het horloge “runner” heet, snap ik niet helemaal. Door de verschillende functies op het horloge kun je hardlopen, fietsen, spinnen, zwemmen, hardlopen op loopband, gym en freestylen. Alles kan worden gemeten. Dus niet specifiek alleen hardlopen. De TomTom Runner 2 Cardio is dus een allround sporthorloge die je zowel buiten als binnen kunt gebruiken en tijdens je workout, fietstocht of run aan kan zetten.

Functies:

 • Ingebouwde hartslagmeter
  Het horloge heeft een ingebouwde hartslagmeter om je inspanning nog nauwkeuriger te meten. De meting gaat niet via een borstband, maar via de pols. De sensor zit in het horloge verwerkt. Geen vervelende borstband meer en dus geen schuurplekken.
 • Multisport-modus
  Naast hardlopen en fietsen kun je ook je zwemrondje tracken en je workout in de gym vastleggen. Ook op de loopband kun je het horloge gebruiken, je loopbandrun kun je aan het einde aanpassen indien nodig.
 • Vijf hartslagtrainingszones
  Door middel van de vijf hartslagzones kun je je trainingsintensiteit goed bijhouden en kun je specifieker gaan trainen. Je kunt het horloge zo afstellen dat je traint in de juiste zone en dus niet te hard of te rustig traint.
 • GPS-tracking
  De GPS-tracker houdt je snelheid, afstand en tijd bij. Na je run kun je de gelopen route terugkijken en je gemiddelde snelheid per kilometer is makkelijker terug te lezen.
 • 24/7 activity tracking
  Houd je aantal stappen, actieve minuten en verbrande calorieën bij. Bij 24/7 hoort natuurlijk ook de nacht. Je kunt ook je slaappatroon inzien, zodat je kunt zien of je voldoende nachtrust krijgt.

Online kun je via TomTom MySports een account aanmaken, zodat je je training kunt teruglezen. Dit is ontzettend uitgebreid en ook de voortgang is hierin goed te zien. Ook de app MySports ziet er netjes uit en koppelt snel met het horloge (Bluetooth). Een leuke en makkelijke manier om je voortgangen te bekijken en bij te houden.

TomTom Runner 2 Cardio

Na een half jaar trainen, leven en slapen met de TomTom Runner 2 Cardio denk ik dat er een goed beeld is ontstaan over dit horloge. Ik had al veel eerder een review willen schrijven, maar kwam hier helaas niet aan toe.

Mijn plus- en minpunten.

Plus:

 • Veelzijdigheid
  Door alle functies en dus sporten die je kunt beoefenen met de TomTom Runner 2 Cardio om je arm, is hij geschikt voor elke tak van sport. Het horloge focust zich niet alleen op hardlopers.
 • De looks
  Het horloge ziet er prachtig uit en staat mooi op je arm, niet te groot of te zwaar. Het horloge heeft een grote knop, die makkelijk te bedienen is. Ook het lampje aanzetten gaat erg makkelijk, je legt je hand op het horloge zodat deze afgedekt is en het lampje gaat aan.
 • Fijn bandje
  Het bandje van het horloge zit erg fijn, makkelijk in te stellen en zit niet in de weg, mooi dun. Het bandje hoeft ook niet te strak om de pols om het horloge te laten werken, erg fijn want knelt niet.
 • Trainingen invoegen
  Je kunt je eigen training invoeren. Je kunt bijv. een intervaltraining instellen. Bijv. één kilometer inlopen, 7x 200 meter aanzetten met 100 meter rust en één kilometer uitlopen. Het horloge trilt en geeft aan wat je moet doen, ideaal want zo hoef je niet op het horloge te kijken of zelf te tellen en kun je gewoon doorgaan met trainen.
 • 24/7 tracking
  Omdat het horloge mooi op de pols zit is het geen straf om deze in het dagelijks leven om te doen. Met een makkelijke druk op de knop kun je zien hoeveel stappen je tot nu toe hebt gezet en hoeveel calorieën er zijn verbrand. De stappen worden goed bijgehouden en het aantal calorieën dat je verbrandt bij een dag niets doen (erg weinig dus) is erg confronterend en daagde mij uit om aan het einde van de dag toch nog even iets te gaan doen.
 • Batterijduur
  Het horloge gaat lang mee, als ik de gps en hartslagmeting niet gebruikt heb, kan hij makkelijk twee weken mee. Tijdens een fanatieke sportweek moet ik hem +/- twee keer opladen.
 • Te koppelen met verschillende apps
  Ik heb mijn horloge gekoppeld aan mijn Nike+ Running app, dit werkt super! Ook heb ik gelezen dat het horloge ook goed werkt met de app Runkeeper. Zelf heb ik hier geen ervaring mee.

Min:

 • Slaapfunctie
  Ik ben niet tevreden over de slaapfunctie. Het horloge zit mij niet lekker tijdens het slapen, maar dit is persoonlijk. Ook heb ik het gevoel dat het niet altijd klopt. Een paar weken om gehad om te testen, maar ik slaap er nu niet meer mee.
 • Lader
  Niet een dikke vette minpunt, maar het horloge op de lader klikken gaat niet soepel en ik ben elke keer bang dat ik hem breek. Wees voorzichtig dus.
 • GPS zoeken
  Het duurt soms lang om GPS te vinden. Ik weet niet of het ligt aan mijn omgeving thuis of aan het horloge, maar als ik de deur uit wil, is de GPS niet altijd gelijk gevonden. Kan ook aan mijn geduld liggen.

Overall:

Ik vind het dus een ontzettend fijn sporthorloge met vele functies die ik graag gebruik. Er is ook een model incl. muziek, maar zelf train ik graag zonder muziek dus heb ik hier niet voor gekozen. Mijn intervaltrainingen en het trainen in mijn hartslagzones zijn makkelijk in te stellen en helpen mij tijdens de trainingen, extra motivatie. Het oog wil natuurlijk ook wat en dat is TomTom gelukt. Ik train er al een half jaar ontzettend fijn mee en zonder problemen. Een aanrader dus!

TomTom Runner 2 Cardio

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*