Running Girls van de week: Annemiek en Pim!

Running Girls van de week: Annemiek en Pim!

Deze week niet één, maar twee Running Girls van de week! Running Girls Annemiek en Pim komen net terug van een te gek tien kilometer avontuur in Parijs en leggen hun lat aardig hoog. Twee jonge, vrolijke en enthousiaste meiden die hun avonturen delen op www.tworuntheworld.com. Ze weten precies wat ze willen en trainen hier hard voor. Want ze weten als geen ander, hard trainen wordt beloond! Ik stelde Running Girls Annemiek en Pim graag een aantal hardloopvragen!

Hoi! Wij zijn Annemiek en Pim, hardloopliefhebbers, foodlovers, collega’s bij een frozen yoghurt winkel (waar we elkaar ook ontmoet hebben) en natuurlijk vriendinnen. Wij bloggen samen op onze website en zitten daarnaast allebei nog op school…  Annemiek zit in haar eerste jaar van haar Hbo-opleiding Communicatie en Pim zit in haar examenjaar van het VWO. Verder is Pim ook nog een paar keer per week op de ijsbaan om te trainen of les te geven in kunstschaatsen en traint ze op maandag bij de atletiekvereniging. We zijn allebei ook in de sportschool te vinden voor wat krachttraining en Annemiek volgt daar ook graag groepslessen zoals BodyAttack of Bodypump.

Hoe zijn jullie begonnen met hardlopen?
Pim: Ik kom uit een familie met heel veel hardlopers maar vond het zelf altijd verschrikkelijk om te doen. Toen ik mijn nicht over de finish van haar eerste marathon zag komen vond ik toch dat ik het ook maar eens moest proberen. Zo ben ik langzaam verliefd geworden op de uitdaging die het geeft en de constante honger naar een nieuwe mijlpaal of PR.
Annemiek: Ik was eigenlijk nooit een hardloper want hardlopen stond bij mij altijd gelijk aan steken in je zij. Toch ben ik ongeveer 4 jaar geleden begonnen met hardlopen met periodes van wel hardlopen tot periodes van helemaal niet hardlopen.Totdat ik in april 2013 heb meegedaan aan een 5 KM race, sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Running Girls Annemiek en Pim

Wat zijn jullie doelen op dit moment, waar trainen jullie voor?
Eigenlijk wilden we allebei graag onder de 50 min. lopen in Parijs maar omdat het parcours niet bepaald vlak was en we niet echt topfit waren willen we een revanche tijdens de Brink tot Brinkloop hier in Deventer. Ook zouden we allebei wel weer een nieuw PR willen lopen op de halve marathon maar een geschikte wedstrijd hebben we nog niet uitgezocht.

Hebben jullie een hardloopdroom/wens?
Ja! De New York Marathon staat hoog op onze bucketlist. Ook lijkt de Disneyland Half Marathon ons ontzettend gaaf om te lopen. Hopelijk volgend jaar!

Waar lopen jullie het liefst hard?
Pim: Ik vind het het allerleukst om in het buitenland te lopen als ik op vakantie ben. Een onbekende stad brengt zo veel energie met zich mee dat ik daar zelf vaak versteld sta van het feit dat ik zo hard loop zonder er veel moeite voor te hoeven doen. In New York riep iemand me zelfs na ‘Yeah you go girl!’, dat vergeet ik nooit meer!
Annemiek: Voor mij geldt absoluut hetzelfde. Hardlopen in het buitenland geeft mij echt het ultieme gevoel van vrijheid! Het is ook nog eens een hele leuke manier om een stukje van de stad te verkennen.

Running Girls Annemiek en Pim

Wat eten jullie voor en na het hardlopen?
Als we ‘s ochtends lopen en niet voor een lange afstand gaan eten we meestal niks of alleen een banaantje. Als we langer lopen, bijvoorbeeld boven de 10 km, eten we allebei graag havermout of boekweitpannenkoeken. Na het hardlopen kiezen we meestal voor magere kwark met zelfgemaakte granola en wat fruit.

Hoe motiveren jullie jezelf en elkaar?
Annemiek: Als ik echt geen zin heb mag ik van mezelf best een keer thuis blijven maar 9 van de 10 keer ga ik alsnog hardlopen. In mijn achterhoofd denk ik aan het fijne gevoel van na een run thuiskomen en dat motiveert mij om alsnog te gaan. Het motiveert ook om samen te gaan lopen want in je eentje geef ik toch iets sneller op.
Pim: Ik ben ook gewoon heel erg druk waardoor ik van tevoren mijn hardloopmomenten inplan. Als ik op dat moment niet zo’n zin heb weet ik dat ik hem niet kan verschuiven naar later in de week en dus ga ik alsnog. En inderdaad: het gevoel achteraf is het allerfijnst, alleen al daarom ga ik de deur uit, haha!

Wat is jullie favoriete runningoutfit?
Pim: Het fijne aan hardlopen in de zomer is dat je alleen een short en hemdje aan hoeft en je kan gaan. In de winter vind ik het moeilijker om een outfit te kiezen omdat het weer onvoorspelbaarder is en je snel te koud of te warm gekleed bent. Ik loop dan ook het liefst in de shorts van Nike en ben ook heel blij met mijn Nike Brazil hemdje uit de Rio collectie. Er zitten hele kleine gaatjes in waardoor hij heerlijk luchtig is en ik vind hem vooral ook heel mooi!
Annemiek: In de zomer loop ik het liefst in m’n favoriete Nike shorts. Vaak draag ik deze dan met een iets los vallende top en de Nike Pro Rival Bra. In de winter draag ik graag een lange tight en een hardlooptop met ritsje aan de bovenkant zodat mijn nek ook lekker warm blijft. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn de Nike Zoom Vomero 11. Sorry we zijn echt fan van Nike…

Running Girls Annemiek en Pim

Wat is jullie mooiste hardloopmemorie?
Van ons samen is het zonder twijfel We Run Paris!

Met wie zouden jullie echt nog een keertje willen hardlopen?
Annemerel! Wat is zij ongelooflijk snel geworden de afgelopen jaren zeg, hét bewijs dat goede training zeker zijn vruchten afwerpt. Heel motiverend om te zien dat zij vrijwel altijd zin heeft om te lopen, 30 KM alsof het niks is en dan ook nog met een pace rond de 5’00! Het lijkt ons natuurlijk ook heel erg leuk om eens met Running Girls Groningen mee te trainen alleen is dat niet echt in de buurt helaas..

Running Girls Annemiek en Pim

Wat is jullie gouden hardlooptip?
Schrijf je in voor een wedstrijd en werk naar dat doel toe! Dat werkt zo motiverend en geeft extra voldoening als je het eenmaal hebt gedaan! Oh, en een kleine tip: ga plassen voor een wedstrijd. Heel veel plassen… Been there, done that.

Wat leuk dat wij een keer Running Girls van de week mochten zijn! We hopen dat we jullie hebben kunnen inspireren om ook te gaan hardlopen want het is echt zo veel meer dan een beetje rennen. Wie weet tot op een training van Running Girls Groningen en anders vast ooit op een wedstrijd! Tot die tijd kun je ons en onze hardloopverhalen natuurlijk volgen op Instagram of www.tworuntheworld.com!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*