Running Girl van de week: Wilja!

Running Girl van de week: Wilja!

Running Girl Wilja is deze week onze Running Girl! Wilja traint trouw elke dinsdagavond met ons mee en in de afgelopen jaren hebben wij haar ontzettend zien groeien. In twee jaar tijd van 2:09:52 naar 1:52:22 op de halve marathon, hard trainen wordt beloond! Drie weken geleden liep zij haar eerste marathon, maar van een hardloopdip is geen sprake! Met haar inzet tijdens de trainingen, haar groeiende hardloopprestaties, haar doorzettingsvermogen en gezelligheid motiveert Wilja ons enorm en stelden wij haar graag een aantal hardloopvragen.

Hoi! Ik vind het super gaaf om de Runninggirl van de week te zijn! Misschien hebben jullie mij wel eens eerder hier op de blog voorbij zien komen, want ik loop vaak samen met Kelly en je kan een uitgebreid raceverslag van mijn marathon van 3 weken geleden hier ook lezen. Mijn naam is Wilja en ik woon al mijn hele leven in het mooie Groningen. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels kan ik niet meer zonder. Elke dinsdagavond ben ik dan ook trouw bij de training van de RunningGirlsGroningen om steeds een beetje sneller te worden. Naast hardlopen, werk ik in een kledingwinkel en reis ik graag de hele wereld over. Verder woon ik met mijn vriend samen in een mooie loft vlakbij het Noorderplantsoen.

Running Girl Wilja

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben begonnen met hardlopen op hele oude, te kleine schoenen en met een joggingsbroek aan. Met een trainingsprogramma op mijn telefoon begon ik met hardlopen. In het begin was het zo zwaar en moeilijk, ik vond 1 minuut hardlopen al niet te doen. Maar ik had als doel om 5km uit te lopen bij de Ladiesrun in Groningen. Na 3 maanden trainen was dat gelukt! Ik had nooit verwacht dat het hardlopen zo snel, zo gemakkelijk zou gaan. Sindsdien ben ik blijven hardlopen, het ene moment wat meer dan het andere, en inmiddels loop ik elke week wel meerdere keren.

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
Binnenkort begin ik met mijn training voor de halve marathon van Disneyland Parijs. Daar loop ik alweer mijn vierde halve marathon en het doel daarvan wordt voornamelijk genieten! Ik heb al een PR staan op de halve waar ik heel erg blij mee ben en in Disneyland ga ik samen met Kelly lopen en de tijd is niet zo belangrijk. Stiekem ga ik wel mijn best doen om Kelly te gaan hazen zodat zij een dikke, vette PR kan pakken! We gaan onder die 2 uur komen!  

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ik wil nog heel graag een keer een marathon lopen in het buitenland. New York lopen zou echt wel fantastisch zijn! Maar Berlijn of Londen lijkt mij ook super leuk om te doen. En naast hardlopen vind ik het leuk om te reizen. Mijn doel is dan ook altijd als ik ergens ben, om te gaan hardlopen. Een droom van mij zou zijn om een wereldreis te maken en overal ter wereld mee doen aan hardloopwedstrijden.

Running Girl Wilja

Waar loop je het liefste hard?
Ik vind het altijd heel erg leuk om op vakantie te gaan hardlopen. Een andere omgeving zorgt bij mij weer voor een stukje extra motivatie en ik vind dat een hele leuke manier om de omgeving te leren kennen. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee en inmiddels heb ik al op veel plekken op de wereld een rondje gerend. Als ik gewoon thuis ben, heb ik zo ook mijn favoriete rondjes. Voor een duurloop vind ik het leuk om rond het Paterswoldsemeer te lopen, daar is een mooie route om het meer heen. Als ik een klein stukje ga lopen, ga ik naar het Stadspark, daar is veel ruimte om te lopen en vaak is het er rustig.

Wanneer loop je het liefste hard? 
Ik begin steeds meer een ochtendloper te worden, vroeg in de ochtend opstaan om wakker te worden met een rondje hardlopen vind ik fijn!

Running Girl Wilja

Wat eet je voor en na het lopen? 
Als ik een klein stukje gaan hardlopen, heb ik aan een banaan voldoende of eet ik niks. Dan heb ik genoeg energie om het vol te houden. Voor een duurloop eet ik altijd een bakje havermout met fruit. Hier krijg ik veel energie van en ik kan er lang op lopen zonder dat ik trek krijg. Tijdens mijn duurlopen nam ik vaak nog gelletjes om nog een beetje extra energie te krijgen, maar ik ben er niet echt fan van. Na het lopen drink ik vooral veel water zodat ik weer vocht binnenkrijg en als ik lang heb gelopen, eet ik iets met veel eiwitten zoals kwark.  

Hoe motiveer jij jezelf?
Een doel stellen helpt bij mij om te gaan hardlopen. Als ik een bepaald doel heb, wat vaak een wedstrijd is, werk ik altijd met een trainingsschema. Hierdoor weet ik wanneer ik moet lopen en kan ik mijzelf makkelijker motiveren om daadwerkelijk de deur uit te gaan. Daarnaast vind ik samen lopen ook altijd heel fijn! Door af te spreken met iemand om te gaan lopen, moet je wel! Het is gezellig om met iemand te lopen en je motiveert elkaar om net even een stapje harder te gaan.

Running Girl Wilja

Wat is je favoriete runningoutfit?
Zodra het warm genoeg is, loop ik in een korte broek, dat vind ik echt het fijnste lopen. Vaak met een luchtig shirt en mijn favoriete schoenen zijn de Nike Pegasus. Inmiddels heb ik daar alweer drie paar van versleten! De meeste hardloopkleding die ik heb, is van Nike, dat is mijn favoriete merk omdat het altijd goed zit. Ik vind het dan ook belangrijk dat sportkleding goed en fijn zit, anders kan je je niet lekker bewegen.  

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Hardlopen geeft super veel mooie momenten in mijn leven, maar er zijn toch een paar bijzondere gebeurtenissen die bijzonder zijn voor mij. Een van mijn hoogtepunten, op hardloopgebied, was het lopen van een marathon! Nog geen drie weken geleden liep ik de Slachtemarathon, dit was mijn allereerste marathon en het was fantastisch! Het moment dat je beseft dat je gewoon 42.195km hebt gelopen is onbeschrijfelijk! Het was ontzettend zwaar en ook echt niet altijd even makkelijk, maar op het moment dat ik over de finish kwam, was ik dat allang weer vergeten. Ik zou het zo weer doen! Een ander mooi hardloopmoment was de Berenloop op Terschelling, deze liep ik samen met mijn zwager en schoonzus. Bijzonder omdat wij altijd met mijn schoonfamilie naar Terschelling gaan, dus het was echt een wedstrijd op ons eiland. Die wedstrijd heb ik zo goed gelopen, ik liep zonder moeite de halve marathon en het was echt een loop zoals ik het altijd wel zou willen!

Running Girl Wilja

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou wel een keer een wedstrijdje lopen tegen Dafne Schippers. Ik ben wel benieuwd hoelang ik haar kan bijhouden, vast niet heel lang..  

Wat is jou gouden hardlooptip? 
Ga samen lopen met anderen! Als je met een groep gaat lopen, motiveer je elkaar echt om nog beter te gaan lopen. Sinds ik ben gaan hardlopen bij RunningGirlsGroningen ben ik veel gemotiveerde om te gaan hardlopen en door de intervaltrainingen ben ik echt sneller geworden. Door samen met andere te lopen, ga je vaak net een stukje sneller dan je kan en hierdoor wordt je uiteindelijk sneller. Daarnaast is het gewoon erg gezellig om elkaar één keer in de week te zien en om samen wedstrijden te lopen.

One Comment

  1. Pingback: Dam tot Damloop! - Running Girls

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*