Running Girl van de week: Jip!

Running Girl van de week: Jip!

Running Girl Jip is een fanatieke jonge sportster die na een vervelende voetblessure het hardlopen langzaam weer probeert op te pakken! Via Instagram en haar website volg ik haar hardloopavonturen en ik vind het super leuk om te zien dat het hardlopen stapje voor stapje beter gaat. Daarom stelde ik Running Girl en doorzetter Jip graag een aantal hardloopvragen.

Ik ben Jip, een 21-jarige sportieveling met Brabantse roots. Ik studeer momenteel in Nijmegen, waar ik samen met drie anderen meiden een appartementje deel. Mijn hobby’s? Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar ik zal een poging doen: ik houd van fotograferen, schrijven, sporten, shoppen en Netflixen. Oja! En regelmatig ben ik ook wel in voor drankje en wat dansjes op de dansvloer! Ook heb het gebied van sport heb ik niet één bepaalde voorkeur. Zo heb ik al klein meisje mijn passie voor het voetballen ontdekt en ben ik vaak in het krachthonk te vinden. Behalve met gewichtjes zwaaien en voetballen ren ik ook graag een rondje in de buitenlucht. Op deze manier kan ik even mijn hoofd leegmaken! Ik heb een persoonlijke blog (www.jipsanders.com) waarmee ik graag anderen inspireer op het gebied van fit, food en fashion.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ja ècht waar, voorheen HAATTE ik hardlopen. Mij kreeg je echt niet gemakkelijk de deur uit! Tot het moment dat ik en mijn hardloopmaatje ons inschreven voor een hardloopwedstrijd. Deze run was tien kilometer en we trainden samen om de finish te kunnen halen. We zien elkaar niet heel vaak dus als we samen een rondje gaan rennen dan zijn we eigenlijk de hele tijd aan het kletsen! Op deze eerste hardloopwedstrijd kwam ik in aanmerking met die geweldige sfeer! Juichende mensen langs de kant, de adrenaline door je lichaam en het competitieve stukje in je hoofd dat je in een bepaalde tijd de finish wilt halen. Zo zijn bij mij de hardloopkriebels ontstaan!

Running Girl Jip
 
Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Een aantal maanden geleden kreeg ik tijdens een rondje rennen acute steken onder mijn voet. Na een bezoekje aan de fysio bleek dat ik een scheurtje in mijn peesplaat had. Ik ben momenteel nog steeds herstellende hiervan dus mijn grootste doel is weer fit zijn! Dit jaar zou ik graag weer een halve marathon willen rennen. En dan weer samen met mijn hardloopvriendinnetje natuurlijk!Heb je een hardloopdroom/wens?
Over deze vraag hoef ik niet lang na te denken. Ik zou dolgraag ooit de marathon in New York willen lopen! Komende tijd blijf ik gefocust op een halve marathon omdat ik een hele marathon nog iets te heftig vind. Maar ooit, zal ik een marathon gaan rennen. En dan het liefste in New York omdat dat mij een hele gave stad lijkt!

Waar loop je het liefste hard?
Het liefste ren ik een rondje door de bossen. Als ik maar niet bezig hoef te zijn met overstekende fietsers, passerende auto’s, kruispunten of andere verkeershindernissen. Helaas woon ik zelf in het centrum van een stad waardoor het soms lastig is om de bossen op te zoeken. Vaak duik ik dan De Ooij in, een mooi natuurgebied in Nijmegen.

Running Girl Jip

Wanneer loop je het liefste hard?
Het liefste ren ik in de ochtend. Dan ben ik helemaal klaar om de dag te beginnen!Wat eet je voor en na het lopen?
Voor het rennen eet ik vaak een banaan omdat ik hier energie van krijg. Ik eet dit echt vlak voordat ik ga rennen! Ik laat het eten niet zakken anders krijg ik last van steken. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Ik zou voor jezelf uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Na het rennen eet ik vaak mijn standaard ontbijtje. Dat is 250 magere kwark, een scoop eiwitpoeder, een banaan, een appel en wat schepjes havermout.

Hoe motiveer jij jezelf?
Meedoen aan wedstrijden! Geloof me, wil je gaan hardlopen maar krijg je jezelf die deur niet uit? Schrijf je in voor een wedstrijd en leef daar naartoe. Maak een hardloopschemaatje hoe je gaat trainen en gegarandeerd dat je eerder een rondje gaat rennen. Oja, en niet vergeten! Beloon jezelf als je de deur uit bent geweest. Denk bijvoorbeeld aan een stukje chocolade, een spannende aflevering op Netflix of een lekker warm bad!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik ren het liefste in een lange broek en een hemdje. In de winter draag ik het liefste een thermoshirt met lange mouwen.

Running Girl Jip

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
De halve marathon in Eindhoven (2016)! En dan de laatste kilometer midden door de stad. De zwaaiende mensen, het geschreeuw, de muziek en de adrenaline. Een woord, WAUW! Hier doe ik het allemaal voor.Wat is jouw gouden hardlooptip?
Zoals ik al zei: schrijf je in voor een hardloopwedstrijd én vergeet jezelf niet te belonen!

You can do it!

Benieuwd na Running Girl Jip haar hardloopavonturen en hoe het herstel van die vervelende blessure gaat? Volg haar dan via Instagram of natuurlijk via haar website!

Benieuwd naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*