Running Girl van de week: Petra!

Running Girl van de week: Petra!

De hele maand november heb ik geen Running Girl van de week geplaatst. Druk en veel afleiding op het werk en daarom thuis weinig energie om aan mijn website runninggirls.nl te besteden. De meiden die ik vraag verdienen alle aandacht! Ik trap daarom graag met nieuwe energie de maand december af met Petra!

Petra is een fanatieke Running Girl die afgelopen jaren veel kilo’s is afgevallen en al één marathon achter haar naam heeft staan! Ze train op dit moment voor een doel waar ik mij jaren in heb kunnen vinden! Daarnaast hoopt ze in september aan de start te staan van de marathon in Berlijn! Naast hardlopen maakt ze heerlijke recepten en deelt deze (naast natuurlijk al haar hardloopavonturen) op haar website petraruns.nl. Ik stelde Petra graag een aantal hardloopvragen om haar beter te leren kennen.

Hallo! Ik ben Petra, 28 jaar oud en ik woon mooi centraal in het midden van Nederland. Na mijn opleiding tot maatschappelijk werker ben ik aan de slag gegaan binnen de jeugdzorg. Momenteel werk ik op een behandelgroep voor meiden met borderline problematiek. Misschien wel begrijpelijk dat hardlopen mij soms echt helpt om mijn hoofd even leeg te maken! Daarnaast kan ik me goed vermaken met Netflix, vind ik het heerlijk om te koken of iets lekkers in de oven te schuiven en hou ik van avondjes met een theetje en een goed boek op de bank!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben begonnen met hardlopen toen ik nog veel overgewicht had. In het verleden woog ik 120 kilo. Toen ik ging afvallen en aan mijn gezondheid ging werken, kwam sporten ook om de hoek kijken. Ik merkte al vlot dat de sportschool oké was, maar ik toch liever buiten sportte. Zo ben ik begonnen met hardlopen. Ik heb Start to Run van Evy Gruyaert gedownload en ging hardlopen. Ik liep expres op een achteraf weggetje, zodat ik zo min mogelijk bekenden zou tegenkomen!

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Mijn doel momenteel is om mijn PR op de halve marathon de verbreken. Deze staat nu op 2.01.12 en ik wil deze toch graag onder de 2 uur hebben. Daarnaast hoop ik door de loting van de marathon van Berlijn heen te komen, dan heb ik ook weer een mooi vervolgdoel 🙂

Running Girl van de week PetraHeb je een hardloopdroom/wens?
Mijn ultieme wens is om blessurevrij te kunnen blijven genieten van hetgeen waar ik zo van hou: mijn schoenen aan kunnen doen en kunnen gaan. En als ik wat meer mag wensen: een marathon in 4:30 lopen zou ik tóf vinden!

Waar loop je het liefste hard?
Het leukste vind ik mijn baantrainingen op dinsdagavond: met een gevarieerde groep mensen samen trainen. Lekker knallen met elkaar, maar ondertussen is er ook een hoop gezelligheid! Lange duurlopen doe ik graag in de natuur. Muziekje in en gaan, lekker genieten van al het moois om me heen en ondertussen veel kilometers maken!

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik werk onregelmatig, wat maakt dat ik eigenlijk geen voorkeur heb voor wanneer ik hardloop; soms ben ik al blij als ik het fatsoenlijk ingepland krijg allemaal. Alleen hardlopen in de middag vind ik niet zo prettig; ik doe het liever aan het begin of aan het einde van de dag.

Running Girl van de week PetraWat eet je voor en na het lopen?
Dat ligt eraan wanneer ik ga hardlopen en hoe ver ik ga. Ik zorg dat ik voor het sporten iets eet waar ik wat snelle energie uit haal (zoals een banaan) en na het hardlopen kies ik voor een maaltijd die bestaat uit koolhydraten en eiwitten, zodat mijn lichaam snel kan herstellen. Soms is dit in de vorm van een eiwitshake met wat fruit, omdat dit lekker makkelijk is.

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik ben goed te motiveren als ik doelen heb, waar ik echt voor wil gaan! Daarnaast werk ik op 2 kilometer afstand van een Nike Outlet. Een nieuwe outfit doet altijd wonderen voor mijn motivatie 😉

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik vind het leuk om in een opvallende outfit te lopen, die wel op elkaar afgestemd is. Tight met een motiefje met een gekleurd shirtje. Verder ben ik erg trouw aan mijn Asics Gel Kayano’s, ik heb inmiddels mijn 4e paar geloof ik.

Running Girl van de week PetraWat is je mooiste hardloopmemorie?
Mijn mooiste is mijn eerste marathon. Het onoverwinnelijke gevoel wat ik achteraf had. De marathon lopen was een cadeautje voor mezelf: ik was zoveel afgevallen dat mijn lichaam in staat was om te trainen voor een marathon en daadwerkelijk een marathon uit te lopen. De week na de marathon kon ik geen marathonverslag lezen zonder tranen in mijn ogen te krijgen. Nog steeds vind ik het wat onwerkelijk als ik m’n medaille aan de muur zie hangen. (extra leuk! een kort marathonverslagje van Petra kun je hier lezen)

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Met Churandy Martina. Ik denk dat dat echt hardloopgenieten in het kwadraat moet worden! Ik word altijd blij van zijn interviews en ik vind zijn houding erg mooi en inspirerend.

Running Girl van de week PetraWat is jouw gouden hardlooptip?
Als je geen zin hebt om te gaan, spreek dan met jezelf af dat je 10 minuutjes gaat lopen. Vaak gaat het dan zo lekker, dat je niet stopt na 10 minuten. En als het niet gaat, dan ben je in ieder geval 10 minuten de deur uit geweest. En dat is altijd beter dan niet lopen!

Mocht je het leuk vinden om mij verder te volgen; ik blog op www.petraruns.nl en mijn instagram is @petraruns.nl!

 *foto’s zijn gemaakt door: Lisanne van Bruggen Fotografie.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*