Running Girl van de week: Susan!

Running Girl van de week: Susan!

Running Girl Susan volg ik al een tijd via Instagram en ik word altijd vrolijk van haar selfies en nuchtere kijk op het hardlopen. Ze traint hard als het moet en deelt eerlijk hoe het lopen gaat. Naast dat Susan grote marathons heeft gelopen, staat ze volgens mij met net zo veel plezier aan de start van de kleinere runs. Mij motiveert ze daarom enorm! Ze heeft een vriend die ook fanatiek hardloopt en samen hebben ze al eens vragen beantwoord voor runninggirls.nl. Dit in verband met hun te leuke muur vol motivatie (ze zijn inmiddels verhuisd en ik heb geen idee hoe de nieuwe gang er nu uitziet). Ik stelde Running Girl Susan graag een aantal hardloopvragen om haar beter te leren kennen en hopelijk lopen we eens samen een rondje hard!

Hoi! Mijn naam is Susan Hesselink, ik ben 24 lentes jong en woon in Emmeloord. Al van jongs af aan sport ik, heel vroeger gym, en daarna heb ik jaaaren gekorfbalt. Ondanks dat ik het echt een leuke sport vond kon ik het niet meer met mijn studie en werk combineren toen ik in Enschede verhuisde. Hier heb ik media, informatie en communicatie gestudeerd. Momenteel werk ik bij CameraNU.nl op de klantenservice – echt iets voor mij! Nadat ik was gestopt met korfbal ben ik gaan hardlopen, en ik ben niet meer gestopt!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben samen met mijn huisgenootjes uit Enschede begonnen met hardlopen. De jongens in ons huis gingen trainen voor de marathon van Rotterdam en wij als dames gingen de 10km lopen in Rotterdam. Ik heb er toen overigens niet onwijs goed voor getraind, maar we hebben hem wel uitgelopen. Doordat wij toen aan de finish stonden te kijken en te wachten op ons huisgenootje (uiteindelijk was maar 1 van de 3 door de trainingen heen gekomen ;)) kreeg ik echt kriebels om dit ooooit een keer te doen. Echter bleef het er na deze 10km bij. Ongeveer een half jaar later heb je bij ons altijd de Fish Potato Run (8EM), en toen ben ik daarvoor gegaan. Dat heeft er wel echt voor gezorgd dat ik ben blijven hardlopen, mede ook door Stefan die elke dag haast wel op pad gaat, dan kan ik moeilijk achter blijven.

Running Girl Susan Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Ik wil graag weer een PR op de halve marathon lopen. Er zijn een aantal leuke loopjes nu bij ons in de buurt die daar goede tests voor zijn en om goed door te trainen naar die halve!

Heb je een hardloopdroom/wens?
Het lijkt mij heel gaaf om in meerdere Europese steden de marathon te lopen, zoals Rome, Parijs, Stockholm.

Waar loop je het liefste hard?
Ik loop het liefst hard op de buitenwegen. Gelukkig wonen wij aan de rand van Emmeloord dus ben je snel op de buitenweg, zonder stoeprandjes en oversteekpunten. Ook vind ik het leuk om op mooie plekjes in de natuur hard te lopen, maar eigenlijk doen we dat veel te weinig.

Running Girl Susan Wanneer loop je het liefste hard?
Ik loop het liefste ’s ochtends vroeg hard. Dan is het nog lekker koel en hoef ik er de rest van de dag niet meer aan te denken of mee bezig te zijn en in te plannen.

Wat eet je voor en na het lopen?
Het ligt er een beetje aan wat voor loopje ik ga doen. Ga ik voor een kort loopje dan eet ik niks (of een stukje fruit) en ik drink een glas water. Als ik voor een langere duurloop ga dan eet ik eerst mijn standaard ontbijt (yoghurt met cruesli). Na het hardlopen drink ik altijd een glas chocolademelk (als ik dit niet doe heb ik gegarandeerd spierpijn de volgende dag – echt waar). Als ik het vergeten ben baal ik ook van mezelf ;). Verder heb ik niet iets standaards wat ik na het hardlopen eet.

Running Girl Susan Hoe motiveer jij jezelf?
Door mij in te schrijven voor wedstrijden, maar ik word ook heel erg gemotiveerd door Stefan. Niet dat hij elke keer zegt dat ik moet gaan, maar omdat hij 5/6 keer per week zijn hardloopschoenen aan trekt, denk ik ‘ik hoef maar 3/4 keer dus dat valt allemaal wel mee’, haha!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Tot nog niet zo lang geleden droeg ik alleen maar t-shirts, omdat ik bang was dat ik schuurplekken kreeg van hemdjes (what was I thinking..) maar sinds kort ben ik echt van de hemdjes en een korte broek! Heerlijk!

Running Girl Susan Wat is je mooiste hardloopmemorie?
De marathon van Rotterdam finishen samen met Stefan. Alhoewel.. De marathon van Berlijn was ook heel gaaf omdat Stefan toen 7x langs de kant stond om mij aan te moedigen!

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Met Susan Krumins. Naamgenootje hè..!

Running Girl Susan Wat is jouw gouden hardlooptip?
Geniet van het hardlopen, anders kan je er niet alles uit halen. Vind je het niet leuk, doe het dan vooral niet. Heb je een keer geen zin? Dan ga je toch niet! Je doet het voor je plezier en als je er geen zin in hebt dan hoeft het echt niet.

Je kunt Susan volgen via haar Instagram, doen! Want het werkt motiverend!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*