Running Girl van de week: Sjoukje!

Running Girl van de week: Sjoukje!

Running Girl Sjoukje is fanatieke hardloopster en ambassadrice van de Rokjesdagloop. Ze staat natuurlijk op 2 april aan de start van deze vrolijke run! Ik volg Sjoukje nog niet zo lang, maar voor motivatie zorgt zij zeker. Sjoukje traint hard voor haar doelen en laat duidelijk zien dat hardwerken wordt beloond! Ik stelde deze fanatieke Running Girl graag een aantal hardloopvragen.

Hallo allemaal! Wat ontzettend leuk dat ik Running girl van de week mag zijn!

Ik ben Sjoukje (34) Vrienden noemen me Sjoko, vandaar mijn social media naam: sjokoloverunning, en omdat ik van chocolade houd natuurlijk.. Ik woon samen met mijn vriend en onze hond in een dorpje in Brabant, tegenwoordig Meijerijstad. Naast een fulltime baan en sporten ben ik ook dol op koken. Maar ik ga ook graag lekker uiteten met vriendinnen. Verder vind ik het delen van mijn hardloopavonturen op social media erg leuk. Ik word ook blij van de verhalen van andere en hopelijk worden jullie ook een beetje blij van mijn verhalen… veel lees plezier!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik kwam uit een vervelende periode van ziek zijn, nadat ik stopte met roken, vond ik dat het roer om moest. Een vriendin van me was begonnen met een programmaatje voor 5km hardlopen, ze sporten veel en zag er super gezond uit. Natuurlijk was ik super trots op haar en ik dacht misschien lukt mij dat ook wel. Zo begon ik in 2012 aan mijn hardloop avontuur. En dat avontuur is nog lang niet ten einde. Inmiddels kan ik me zelf wel beschrijven als fanatieke hardloopster en train ik 5x in de week best serieus.

Running Girl Sjoukje

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment train ik om lekker snel te worden. Ik wil mezelf steeds blijven verbeteren op verschillende afstanden. Natuurlijk willen we allemaal ons PR verbeteren dus dat is eigenlijk ook mijn doel.  2 Jaar geleden liep ik voor het laatst een halve Marathon in een wedstrijd. De afgelopen 2 jaar heb ik vooral getraind voor een goede 5km en een goede 10km. En nu is het dus tijd voor een mooie tijd op de halve Marathon.  Die wil ik lopen op 26 Maart in Venlo*. Een groot feest is het daar, dus ik denk dat het publiek me daar zeker mee gaat helpen.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ik wil heel graag zo door blijven trainen zoals ik dat nu doe. Ik heb het hardlopen laat ontdekt, maar ik wil nog steeds beter worden. Mijn wens is wel,  in de categorie Masters volgend jaar (oei al zo oud) nog steeds lekker mee te kunnen doen. Haha en dan met een leuke sponsor misschien…????

Running Girl Sjoukje

Waar loop je het liefste hard?
Ik kan er wel omheen draaien maar ik loop het liefste hard op de atletiek baan. Ik train op Woensdag avond bij Atletiek Vereniging De Keien in Uden en sla bijna nooit een training over. We trainen serieus, maar er word ook gewoon gelachen. Met wedstrijdjes op de baan heb ik nog niet super veel ervaring, maar ik hou er van. Lekker knallen!  Ik kan ook genieten van een duurloopje in de natuur met een loopmaatje.  Lekker kletsen en intussen tikken de kilometers weg.

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik ben geen ochtend mens, maar soms is dat best lekker om de dag mee te beginnen zo vlak voor het werk. Als ik vrij ben, dan train ik het liefste aan het einde van de dag. Zo doe ik eerst al mijn huishoudelijke dingen en sluit ik de dag af met een training en lekker eten. In de zomer dag is dat natuurlijk soms veel te warm, dan ga ik laat in de avond zo vlak voor het slapen gaan. Uhm alle dag delen dus…. Oeps.

Running Girl Sjoukje

Wat eet je voor en na het lopen?
Als ik in de ochtend ga lopen neem ik vaak een snelle jelle en een bak koffie… Voor de baantraining eet ik op het werk zo rond de klok van 16uur een goede maaltijd, meestal een pasta. Vlak voordat ik vertrek nog een banaan. Na een stevige training zoals de Baantraining eet ik een bak vanillekwark met een schepje eiwitpoeder. Op een wedstrijd dag eet ik eigenlijk altijd een wit broodje met hagelslag van te voren.  Dan weet ik zeker dat er onderweg niks fout kan gaan, en ik geen dixie hoef op te zoeken.

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik vind het leuk om mijn trainingen te delen met andere op social media. (sjokoloverunning)  Maar door te zien wat andere doen word ik ook gemotiveerd, dat vind ik er ook zo leuk aan. Soms roep ik de hulp in van mijn sportmaatjes. We hebben een groeps app waar ik dan even mag klagen en zij helpen me er dan doorheen om toch te gaan. Zo helpen we elkaar!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik ben een fan van New Balance en dan vooral de schoenen. Het liefst draag ik een hempje en een korte broek natuurlijk. Heerlijk in het zonnetje en nog een beetje bruin worden ook. Ik ben geen winter mens… brrrr veel te koud. En dan al die lagen kleding, niks aan.

Running Girl Sjoukje

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Die heb ik 2, mag dat ook? 2 jaar geleden kwam ik huilend over de finish bij de Halve Marathon in Venlo, toen drong het tot me door van waar ik gekomen ben en dat ik er eigenlijk best goed in ben. Er was niemand bij de finish, maar ik belde mijn trouwste fan, mijn vader meteen huilend op. Dat was echt een mooi moment.

Afgelopen September werd ik Brabants kampioen op de 10km bij een mooie thuis wedstrijd.( Met een PR van 38:29)Ik had er kei hard voor getraind en ik kwam met een big smile vol trots richting de finish waar ik enorm mooi werd toegesproken door de speaker van de wedstrijd Ton de Kort. Kippenvel momentje. En niet te vergeten dat ik mijn verhaal heb mogen vertellen in de Runnersworld! Wat een eer!

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou graag eens met Kim Dillen willen hardlopen, ik zie haar als een voorbeeld. Zij is zo ontzettend sterk en met de bijna zelfde leeftijd als mij kijk ik echt tegen haar op. Zij en haar man/trainer zijn een goed team, daar zou ik wel wat van willen leren hoor… Ze heeft een fixe blessure achter de rug, maar is niet van plan om op te geven, daar hou ik wel van. Never give up!

Running Girl Sjoukje

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Genieten van alles wat er op je pad komt, doe het met passie en plezier, dan komt het zeker goed.

Hardlopen is een feestje!! Keep moving forward, Never give up!

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen motiveren en vonden jullie het leuk om te lezen. Ik vond het een eer om Running Girl van de week te mogen zijn.

Volg Sjoukje en haar hardloopavonturen via haar website en via Instagram!
*26e maart is natuurlijk net geweest! Hoe haar halve marathon raceverslag lees je hier!

Benieuwd naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*