Running Girl van de week: Sharon!

Running Girl van de week: Sharon!

Running girl Sharon is deze week onze running girl van de week! Net als ik staat ze op zes november op Terschelling aan de start van de Berenloop halve marathon, leuk! Sharon loopt nog niet zo lang hard, maar haar inzet en doelen motiveren enorm. Tijdens de Berenloop loopt ze voor het goededoel. Nieuwsgierig voor welk doel ze loopt en of ze een beetje klaar is voor die halve marathon op Terschelling? Lees dan hier onder haar antwoorden op de verschillende gestelde hardloopvragen. Running Girl Sharon, tot op Terschelling!

Wat super leuk dat ik Running Girl van de week mag zijn. Ik ben Sharon, 26 jaar oud en pas sinds vorig jaar aan het hardlopen, maar het virus heeft mij flink te pakken. Ik woon samen met mijn twee katten nu nog in Maassluis maar dit kleine stadje wordt over niet al te lange tijd ingeruild voor het mooie Amersfoort, om daar bij mijn vriend in te trekken. Naast hardlopen fotografeer ik graag, werk ik als ervaringsdeskundige voor het Leontienhuis en doe ik graag veel leuke gezellige dingen.. oh, en sinds kort heb ik ook het fietsen ontdekt.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Op zondag 12 april 2015 ging ik met mijn moeder richting Rotterdam, een paar collega’s van haar liepen de marathon van Rotterdam en die gingen wij aanmoedigen. Ondanks dat ik vlakbij Rotterdam woon, was ik nog nooit bij dit evenement geweest. We hebben uren staan aanmoedigen en lol gehad. Het was een prachtige dag en de sfeer was fantastisch, hier ben ik aangestoken met het hardloopvirus. Eenmaal thuis bestelde ik hardloopschoenen, 2 dagen later (14 april 2015) startte ik met een 0-5km schema met in mijn hoofd ‘ooit loop ik ook die hele marathon in Rotterdam’, je kan maar beter direct mooie dromen hebben toch! Ik begon mijn ervaringen te delen op Instagram.

Running Girl Sharon

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment loop ik zo’n 1.5 jaar hard. Eerst volgde ik netjes een 0-5km schema, daarna een 5-10km schema en daarna ging ik voor de halve marathon. Mijn eerste halve marathon liep ik 22 mei van dit jaar in Leiden. Ik had hard getraind, het trainen ging lekker, had geen last van pijntjes en ik vond het heerlijk en ik was vooral heel trots op mezelf dat ik dit gewoon even deed, alleen! Minimaal 3 keer in de week vond je mij buiten, weer of geen weer, zonder muziek, gewoon ik en de natuur.

Nu train ik weer voor een halve marathon. Je zou denken: die heb je dan toch al in de benen zitten? Klopt, maar helaas kreeg ik in juni te maken met een kuitblessure waardoor ik 10 weken niet heb kunnen en mogen hardlopen. Nu loop ik sinds kort weer en ben ik mijn kilometers langzaamaan weer aan het opbouwen.

Doel: halve marathon tijdens de Berenloop op Terschelling 6 november 2016.

Deze halve marathon loop ik niet zomaar, deze marathon loop ik voor Team Koplopers. Een taboedoorbrekend team dat geld ophaalt voor Fonds Psychische gezondheid. Dit geld gaat gebruikt worden voor betere behandeling/begeleiding bij depressie.

Omdat ik zelf weet hoe het is depressief te zijn en ook weet hoe het is iemand te verliezen door zelfdoding heb ik niet lang na hoeven denken om mij aan te sluiten bij dit team.

Het is krap na mijn blessure, ik moet flink kilometers opbouwen en daarbij goed mijn kuit in de gaten houden. Best spannend, maar 6 november loop ik hoe dan ook die halve marathon op Terschelling! Gelukkig hoef ik hem niet alleen te lopen en loopt mijn lieve vriend hem met mij mee.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn droom is diezelfde droom als die ik had toen ik begon met hardlopen: ooit loop ik die hele marathon van Rotterdam. Ik doe nog geen uitspraken over wanneer dat gaat zijn, eerst maar even zorgen dat mijn kuit zich goed houdt, maar mijn eerste wordt die van Rotterdam!

Running Girl Sharon

Waar loop je het liefste hard?
Ik vind het heel leuk nieuwe plekken te ontdekken. Het hardlopen door bossen vind ik toch wel het fijnst denk ik, onverharde paden en de omgeving ontdekken. Helaas heb je die in Maassluis niet, maar in Amersfoort genoeg! Daarnaast moet er natuurlijk ook op vakanties of weekendjes weg hardgelopen worden. Ook leuk voor op Strava ;).

Wanneer loop je het liefste hard?
Toen ik begon met hardlopen was ik een ochtendhardloper, dat doe ik nu nog steeds graag maar ook in de namiddag loop ik heerlijk hard. ’s Avonds loop ik niet graag hard, dat werkt gewoon niet voor mij.

Running Girl Sharon

Wat eet je voor en na het lopen?
Dat ligt er aan wanneer en hoe lang ik ga hardlopen. Loop ik minder dan 15km in de ochtend dan heb ik aan een banaan voldoende, ga ik langer lopen dan heb ik wel een goede kom havermout nodig. Als ik in de namiddag loop dat heb ik al voldoende gegeten op de dag zelf, dus dan eet ik vaak alleen even een banaan. Bij duurloopjes langer dan 15km neem ik vaak onderweg nog wel een gelletje. Net even dat extra beetje energie.

Hoe motiveer jij jezelf?
Mijn motivatie is dat ik het zo heerlijk vind om te hardlopen en er echt van geniet. Het is voor mij absoluut geen moeten, ik heb geen stok achter de deur nodig. Heb ik een dag geen zin dan ga ik meestal wel met het idee: dan maar een korte 5km. Eenmaal onderweg is het dan toch wel erg lekker en kunnen het er wel meer dan die 5 worden. Nu is mijn motivatie natuurlijk wel de Berenloop en ook die 42.195m zit in mijn hoofd.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Shortje en hemdje, zomers. Dat! Haha

Running Girl Sharon

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
22 mei 2016, toen ik mijn eerste halve marathon liep in Leiden. Ik was zo enorm trots op mezelf. Onderweg heb ik enorm genoten, het ging vanzelf en veel familie stond langs de kant om mij aan te moedigen.. mijn tijd was 2:03:26.. zeer tevreden!

Met wie zou je echt nog een keertje willen  hardlopen?
Ik zou dat niet zo goed weten. Ik zou dan willen hardlopen met iemand waar ik bewondering voor heb. Selah Sue, Mike Boddé of bijvoorbeeld Leontien van Moorsel. Haha, 3 heel verschillende personen en niet eens hardlopers misschien maar wel allemaal met een verhaal. Mensen die iets hebben bereikt, een boodschap over willen brengen of mensen willen helpen.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
GENIETEN! Ik ben van mening dat genieten het alle belangrijkste en fijnste is. Niet zo gefocust zijn op PR’s, een mooie pace of een mooie finishtijd. Genieten is echt het sleutelwoord, lol hebben en trots op jezelf kunnen zijn zonder jezelf te moeten vergelijken met anderen die beter, sneller of afgetrainder zijn.

Wil je weten hoe de Berenloop gaat of wat de plannen zijn voor die hele marathon? Volg mij op Strava en Instagram, leuk! Enne, vergeet niet te genieten tijdens het hardlopen!

P.S. Loop je ook de Berenloop; je kan je nog aansluiten bij Team Koplopers! Sponsoren is natuurlijk altijd mogelijk!

“Het wordt een pittige loop, maar de strijd tegen een depressie en het leven is nog veel pittiger!” – Sharon

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*