Running Girl van de week: Petra!

Running Girl van de week: Petra!

Running Girl Petra trapt het nieuwe motiverende Running Girl van de week seizoen af! Ik heb het lezen van de motiverende antwoorden en het contact met de meiden gemist. Ik deel dus graag de komende tijd weer verschillende Running Girls met jullie!

Ik ken Petra niet persoonlijk en heb haar nog nooit gezien, maar ik weet zeker dat ik samen met Petra een gezellig run en tijd zou hebben. Ze zit volgens mij vol energie en is altijd vrolijk. Maar ze is ook eerlijk over haar (hardloop) dipjes. Als Asics Frontrunner motiveert ze samen met haar Frontrunner buddy’s hardlopend Nederland en volgens mij gaat ze geen uitdaging uit de weg. Petra loopt namelijk veel en ver, heel ver! Met de 60 van Texel achter haar naam en verschillende marathons heeft ze al veel kilometers in de benen. Ik stelde Petra daarom graag een aantal hardloopvragen!

Hey! Mijn naam is Petra Kerkhove, maar mijn vrienden noemen me Peet. Ik ben geboren in Zeeuws Vlaanderen, ben dus eigenlijk een “reserve Belg”, maar ben op mijn 18e verhuisd naar Utrecht om daar te gaan studeren. Met die studie (farmacie) heb ik uiteindelijk niet zoveel gedaan, want het feestbeest in mij wilde liever in de horeca blijven. Na 21 jaar Utrecht, woon ik nu drie jaar in Amsterdam. Ik heb ondertussen de marathon als leeftijd bereikt, maar voel me eerder 24.

In Utrecht was ik eigenaresse van een studenten- feestcafé, maar om toch eens volwassen te worden, heb ik nu gekozen voor een baan als manager in een restaurant. Dit zorgt ervoor dat ik overdags lekker veel tijd heb om te trainen. Het enige nadeel is, dat ik in het weekend na een wedstrijd, meestal nog aan de bak mag.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik was door dat werken in de horeca nogal wat zwaarder geworden, en vaak te brak om overdag wat sportiefs te doen. Op een dag zag ik een foto van mezelf en besloot dat het écht niet meer kon. Met behulp van New Fysic, een afslankburo, heb ik toen de meeste kilo’s eraf gekregen. Ik durfde namelijk niet met al dat extra gewicht tussen de afgetrainde lijven in de sportschool te staan. Toen ik voor een cursus Spaans in Cádiz was, zag ik een prachtige boulevard, waar veel mensen aan het hardlopen waren. Ik vroeg me af wat ze daar toch leuk aan vonden, dat hardlopen. Ik besloot dat als ik terug zou komen in Nederland, ik het van mezelf 5 keer moest gaan proberen. Als ik het dan wat zou vinden, mocht ik hardloopschoenen voor mezelf kopen. Dus zo gezegd zo gedaan. Runkeeper geïnstalleerd en gaaaaan. Dat was op 13 juni 2013. Ik loop dus nu 4 jaar hard en zou me geen leven meer zonder kunnen voorstellen.

Running Girl Petra
Samen met Gaby

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Na de Zestig van Texel heeft mijn lijf behoorlijk wat rust & herstel nodig gehad. Zodanig dat mijn conditie, maar ook mijn motivatie nogal ver te zoeken waren. Ik ben nu bezig mezelf opnieuw te leren lopen, maar dan in een compleet verbeterde manier. Dat houdt in dat ik me bewust bezig hou met mijn loophouding, voetlanding en ook de gym regelmatiger bezoek. Op dit moment wil ik sneller worden op kleinere afstanden, en die uitbreiden naar de langere. Ik wil samen met Gaby (Gaby_runs_the_world) onze PR’s verbreken tijdens de halve marathon van Eindhoven.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn hardloopdroom is om tóch een keer een podiumplek te winnen. Mijn wens is dat ik mijn hele leven lang in goede gezondheid en zonder blessures kan blijven hardlopen

Waar loop je het liefste hard?
Ik ben absoluut geen trailchick. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik wel enorm kan genieten van de natuur, maar dan het liefst op verharde paadjes. Ik loop echt overal. Ik probeer ook door heel Nederland te lopen. Zo leer ik Nederland steeds meer te waarderen.

Running Girl PetraWanneer loop je het liefste hard?
Het liefste loop ik ‘ ochtends, nadat ik heb uitgeslapen, op een nuchtere maag.

Wat eet je voor en na het lopen?
Na het lopen eet ik het liefste een bakje kwark (0% vet) met wat teff en wat fruit erin. Dan heb ik alles meteen bij elkaar voor herstel en een goede basis voor de rest van de ochtend

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik motiveer mezelf door doelen te stellen, wedstrijden te plannen, mee te doen aan challenges, maar na mijn afgelopen dip heb ik weer geleerd dat het samen lopen me toch wel het meest stimuleert.

Running Girl Petra
60 (!) km van Texel!

Wat is je favoriete Hardloopoutfit?
Dat hangt natuurlijk nogal af van het seizoen, maar ik zweer op het moment bij mijn ASICS NOOSA FF hardloopschoenen én de Dynaflytes. De eerste gebruik ik voor kortere stukken, de laatste voor alles verder dan 20. Verder een gekleurde tight met een in kleur gecombineerd shirtje of top.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Mijn allermooiste hardloopherinnering was wel het trainen naar en het finishen van de New York marathon in 2014. Dat was mijn eerste marathon en ik trainde met een groep van ongeveer 30 mensen vanaf april samen. Daar heb ik onder andere Jermaine (@Jermaine.is.running) leren kennen. Mijn vader was toen nog in leven, en samen met mijn moeder heeft hij me toen begeleidt in mijn lange langzame duurlopen. Hij is kort nadat ik mijn medaille aan hem kon laten zien, overleden.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ik zou heel graag een keer hardlopen met Abdi Nageeye. Dat is toch wel echt mijn grote held.

Running Girl PetraWat is jouw gouden hardlooptip?
Geniet van je ups, maar begrijp ook je downs en neem de tijd om je lijf en hoofd rust te geven. Daarna kun je weer meer gefocust opnieuw starten en werken aan je nieuwe doel.

Ik ben dan niet de snelste, ik probeer wel mijn doelen te halen. Helaas kan het me dan ook behoorlijk frustreren als ik die niet haal. De kunst is om het plezier te houden, je doelen op scherp te zetten (of juist even loslaten). Dat heb ik nu geleerd. Als je een keer samen wilt hardlopen? Dan kun je me altijd even een persoonlijk berichtje sturen, ik reis graag het hele land door!

Je kunt Petra volgen via haar website, Facebook, Instagram en Twitter en voor extra motivatie kun je Petra toevoegen en volgen op Runkeeper (Petra Kerkhove) en Strava!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

 

4 Comments

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*