Running Girl van de week: Patrice!

Running Girl van de week: Patrice!

Running Girl Patrice is een fanatieke hardloopster uit Groningen! Ze loopt nu ongeveer twee jaar hard en heeft de smaak flink te pakken! Ze motiveert andere via Instagram en haar website en is fanatiek aan het trainen om steeds meer kilometers in de benen te krijgen met als doel; voorjaar 2018 een hele marathon! Ik stelde Patrice daarom graag een aantal hardloopvragen!

Hoi! Ik ben Patrice, 24 jaar en inwoner van de mooiste (studenten)stad van Nederland: Groningen. Na het afronden van mijn hbo volg ik nu de pre-master computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ondanks dat dit een pittige studie is, werk ik  voor de website van de universiteit, zit ik in een commissie en heb ik een gezellig sociaal leven. O ja, ik loop ook nog hard! Drie keer in de week trek ik mijn hardloopschoenen aan voor een rondje.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik vond hardlopen altijd maar suf, wie gaat er nu voor zijn lol naar buiten om zichzelf in het zweet te werken? Dat was altijd mijn gedachte, totdat ik terugkwam uit Italië waar ik een half jaar heb gestudeerd. Die pizza’s en pasta’s gingen er niet vanzelf weer af. Ik ging fanatiek sporten. Met name krachttraining en één keer in de week een rondje van 3 kilometer door Amsterdam (waar ik destijds woonde). Mijn vader is fanatiek hardloper. Hij heeft inmiddels 10 marathons uitgelopen en werd natuurlijk dolenthousiast over het feit dat ik aan het hardlopen was. Hij daagde me uit om de 4Mijl van Groningen te lopen in oktober 2015 en vanaf dat moment begon het echt. Echt lol in het hardlopen had ik destijds nog niet, maar toen ik in mei 2016 door New York rende over de highline voelde ik een euforisch moment. Zo vet dat je kon sporten terwijl je de wereld aan het ontdekken was. Vanaf dat moment begon mijn hardloopverslaving en startte ik in oktober 2016 een Instagram-account waarop ik mijn ren-momentjes deelde. Ik kreeg hier zoveel leuke reacties op dat ik in januari 2017 zelfs een hardloop-blog begon.

Running Girl Patrice

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Op dit moment ben ik vrij druk met school, waardoor ik het hardlopen even op een lager pitje gezet. Maar hardlopen zonder doelen is vrij saai, dus heb ik me ingeschreven voor de halve marathon in Bremen in oktober 2017. Na het uitlopen van de CPC Den Haag wil ik nog een aantal halve marathons lopen en uiteindelijk een hele. Deze staat gepland voor april 2018, in Rotterdam. Er is dus nog een hoop werk aan de winkel.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ja zeker! Toen ik in Italië woonde, in 2014 heb ik een deal gesloten met mijn vader: over 5 jaar de marathon in Chicago lopen. In 2019 is het hopelijk zo ver. Dat lijkt me zo gaaf! Chicago is een super mooie stad en met mijn liefde voor Amerika was de keus voor deze marathon al snel gemaakt. Hij staat gelukkig ook hoog op mijn vader’s marathon-lijstje (ook al zei hij drie jaar geleden dat hij zijn laatste marathon had gelopen). Naast deze marathon wil ik ook nog wat halve marathons pakken in het buitenland. Dat is namelijk het mooie van hardlopen: je kunt zoveel van de wereld zien.

Running Girl Patrice

Waar loop je het liefste hard?
Lastige vraag.. Ik heb namelijk drie favoriete plekjes in Groningen, waar ik mijn rondjes maak. Op nummer één staat toch wel het Hoornse Meer in Groningen. Heerlijk genieten van de natuur en het water. Je kan zelfs helemaal om het meer heen rennen. Hier loop ik mijn duurloopjes. Intervallen doe ik het liefst richting/in het Stadspark. Vanaf mijn huis kan ik in 1 recht stuk naar het Stadspark waardoor het perfect is om te intervallen. Ook in het Noorderplantsoen ren ik regelmatig. Inmiddels ken ik alle weggetjes en paadjes. Het leuke aan het rennen in het Noorderplantsoen is dat je zoveel mede-hardlopers tegenkomt. Oh en ik werd laatst zelfs herkend in het plantsoen door een meisje die mij volgt op Instagram.

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik studeer nog, waardoor het voor mij gemakkelijker is om zelf te bepalen wanneer ik ren. Ik zit niet vast aan werktijden. Ik heb vaak college tot drie uur, daarna vind ik het heerlijk om mijn hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Net voor het avond eten aan. Vlak voor een college om 11 uur pak ik ook nog wel eens een rondje.

Running Girl Patrice

Wat eet je voor en na het lopen?
Dat ligt er een beetje aan wanneer ik loop. Lopen op een lege maag (of op alleen een banaan) vind ik niet prettig. Als ik ’s ochtends ren eet ik daarom het liefst een mugcake met een beetje kwark of griekse yoghurt erover. Als ik in de middag ren heb ik al ontbijt en lunch gehad en neem ik vlak voor het rennen een banaan of twee rijstewafels met appelstroop.

Hoe motiveer jij jezelf?
Motivatie zoeken om te hardlopen vind ik vaak op Instagram. Ik volg veel fanatieke hardlopers en elke keer als ik leuke foto’s voorbij zie komen krijg ik ook zin om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik loop ook wel eens met een vriend of mijn vader. In dat geval moet ik wel en motiveren we elkaar. Ik word de laatste tijd ook wel gevraagd door mensen die motivatie zoeken om te hardlopen of ik met ze mee wil trainen. Dat vind ik zo tof. Daar krijg ik extra motivatie van! Helemaal als ik ze ook net zo enthousiast kan maken als ik zelf ben over hardlopen.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Ik heb inmiddels heel wat runningoutfits verzameld, maar mijn favoriete outfit is mijn Adidas 3/4 tight met een oranje Nike longsleeve, hardloopsokken en de Nike Pegasus 33.

Running Girl Patrice

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Het uitlopen van de halve marathon in Den Haag was zo’n geweldig gevoel. Helemaal omdat ik deze samen met mijn vader liep. Hij heeft me echt over de finish gesleept. Als dank heb ik hem een shirt gemaakt met de tekst ‘Vader en dochter samen over de finish’. Deze hebben we nu iedere keer aan als we samen een wedstrijd lopen, super leuk! Ook was ik door Marit van Fit with Marit uitgekozen om de Nacht van Groningen te lopen met de Subway Runningclub. Dit was ook super leuk, helemaal omdat ik hem twee minuten sneller had gelopen dan dat ik eigenlijk wilde!

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Dafne Schippers, zij heeft zoveel discipline en is zó goed. Qua techniek zou ik ook nog een hoop van haar kunnen leren.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Loop niet te hard van stapel. Luister naar je lichaam. Ga niet sneller omdat anderen dat doen, maar loop gewoon wat het beste werkt voor jou. Schrijf je vooral in voor wedstrijdloopjes! Er zijn zoveel leuke wedstrijden over de hele wereld en dit geeft je enorm veel motivatie.

Wil je op de hoogte blijven van Patrice haar hardloopavonturen? Volg haar dan via Instagram of via haar blog!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

 

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*