Running Girl van de week: Nathalie!

Running Girl van de week: Nathalie!

Running Girl Nathalie is een hardlopende moeder die op dit moment aan het trainen is voor haar eerste halve marathon! Traint hard en enthousiast en wil zich zelf elke wedstrijd weer verbeteren, lat ligt hoog! Wij stelden haar graag een aantal hardloopvragen!

Hoi, ik ben Nathalie ik woon in Gouda. Ik ben trotse moeder van Maartje (2,5 jaar) en ik ben getrouwd (gepartnerd) met de papa van Maartje, Bob. Ik ga wel eens samen met Maartje hardlopen. Zo hoef ik niet altijd een oppas te regelen als ik wil hardlopen. Naast het hardlopen doe ik ook nog aan fitness. Dit is nu op een wat lager pitje i.v.m. mijn training voor de halve marathon.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met (echt) hardlopen. Daarvoor was het altijd voor een korte periode, maar nooit consequent. Een jaar geleden veranderde dit. Ik begon zoals veel vrouwen met hardlopen om van mijn overtollige kilo’s af te komen. Maar al snel voelde ik dat hardlopen voor mij veel meer was dan alleen die kilo’s kwijt raken. Ik voelde mij er lichamelijk maar ook geestelijk goed door. Hardlopen werd een soort van therapie en een uitlaatklep.

Running Girl Nathalie

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Iedere wedstrijd probeer ik mijn persoonlijke records te verbreken. Op dit moment zijn mijn records: 5 km: 22.25, 10 km: 53.16 en 21.1km: ???  Ik train op dit moment voor mijn eerste halve marathon, die van Amsterdam op 16 oktober.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Phoe, het hardlopen staat bij mijn nog in de kinderschoenen. Alle wedstrijden waar ik aan deelneem zijn nog steeds een belevenis. Wat mij op dit moment erg leuk lijkt is om in Gouda een leuke en fanatieke groep meiden en jongens bij elkaar te krijgen, om samen minimaal één keer per week hard te lopen. Met een groep trainen net als dat in Utrecht, Rotterdam, Groningen en in andere steden. Elkaar dus motiveren.

Waar loop je het liefste hard?
In natuurgebieden. In de buurt van Gouda is dat bijv. Reeuwijkse Plassen. Ik heb familie wonen in Drenthe en ook daar kan je op heel veel schitterende plekken hardlopen.

Running Girl Nathalie

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik ben een echte avondloper. Dit omdat het beter uit komt als je mama bent, maar ook omdat ik tijdens het hardlopen mijn hoofd leegloop. De dag verwerken, zodat ik relaxt en voldaan op de bank plof of naar bed kan gaan.

Wat eet je voor en na het lopen?
Daar ben ik eigenlijk niet zo bewust mee bezig. Ik zorg dat ik minimaal één uur voor dat ik ga trainen niet gegeten heb, zodat dit tijdens het lopen niet in de weg zit. En meestal eet ik nog een banaan na mijn training.

Running Girl Nathalie

Hoe motiveer jij jezelf?
Ik schrijf mij in voor meerdere hardloopwedstrijden, met als doel mijn persoonlijke records te verbeteren. En uiteraard motiveert het enorm als dit dan ook lukt. De inschrijving voor de halve marathon helpt mij om nu te blijven trainen. Echter vind ik hardlopen geen straf, mijzelf echt moeten motiveren is daarom niet nodig.

Wat is je favoriete runningoutfit?
Puma Tights en mijn schoenen: Nike zoom pegasus 33. Verder ben ik nog zoekende.

Running Girl Nathalie

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Ik denk mijn eerste hardloopwedstrijd, dit was de Plassenloop in Reeuwijk. Ik liep hier de 5 km en werd derde vrouw. Ik had nog nooit eerder meegedaan aan een wedstrijd en werd gewoon derde vrouw. Ik loop nog niet zo lang hard, dus heb ik nog niet zo veel hardloopmemories.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Mijn nummer één heb ik laatst al mogen afvinken! Marit, van Fit With Marit. En ik zou heel graag een keer willen hardlopen met: RunningLau, Annemerel en Francien.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Geef niet te snel op.. ‘you will be addicted’

One Comment

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*