Running Girl van de week: Monique!

Running Girl van de week: Monique!

Running Girl Monique had ik al een tijdje op het oog! Ik volg Monique nog niet zo lang, maar zag haar wel vaak op Instagram voorbijkomen en dat werkte ontzettend motiverend. Volgens mij is Monique een mega fanatieke meid met een zeer grote liefde voor hardlopen. Ze staat op 5 november samen met een heel leuk team aan de start van de New York marathon, waar ze hoopt fit de finish te halen! Ik stelde Running Girl Monique graag een aantal hardloopvragen.

Hi! Mijn naam is Monique of ook wel “runningwithmo” (of Mo, ook goed!). Ik ben 24 jaar en start dit jaar in hopelijk mijn laatste jaar als student. Ik ben momenteel bezig met mijn Master Health Food Innovation Management aan de universiteit van Maastricht en heb de bachelor Gezondheidswetenschappen gedaan. Al deze kennis en mijn eigen ervaringen op het gebied van hardlopen, voeding en gezondheid gebruik ik voor het schrijven van mijn eigen blog runningwithmo.com.

Wat ik naast al dat sporten en bloggen doe? Wat veel mensen niet van mij weten is dat een van mijn grootste hobby’s piano spelen en liedjes schrijven is! Daarnaast ben ik ook iemand die een groot sociaal leven nodig heeft en dus graag wijntjes drink op het terras, dans in de kroeg of lekker afspreek met vrienden en vriendinnen.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Deze zomer vierde ik mijn 7e hardloopverjaardag (wiehoeee!). 7 jaar geleden begon ik met hardlopen omdat ik dit MOEST voor school. Huh, wat, moest? Jep. Ik deed sport als examenvak (BSM – Bewegen Sport & Maatschappij) en moest hiervoor de 10km rennen tijdens de Singelloop in Breda. Ik vond dit ver-schrik-ke-lijk. Ik trainde een aantal keer de 5km, deed één keer 6km, één keer 8km en hierna was meteen mijn grote dag..: mijn eerste 10km ooit. Ondanks dat ik op dat moment helemaal niet zo gezond was en dus niet goed genoeg had getraind, liep ik de afstand in 1 uur en 1 minuut, WAUW! Sindsdien ben ik blijven hardlopen (wel met wat dips en pauzes hoor!), maar sinds 4 jaar kan ik zeggen dat ik het hardloopvirus echt goed te pakken heb en consequent elke week meerdere keren loop.

Running Girl Monique
Team Susan! foto: Andy Astfalck

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor? 
Momenteel train ik voor de marathon van New York en dat vind ik DOODENG! Mijn voorbereidingen gaan helaas niet van een leien dakje, omdat blessures en gezondheid roet in het eten gooien. Gelukkig wordt ik heel goed begeleid door trainer Rob Veer en heb ik een Awesome coach Susan Krumins! Ik ben dus in goede handen en verder geloof ik er heilig in dat ik met hard werken en veel positiviteit een heel eind zal komen.

Heb je een hardloopdroom/wens?
Mijn hardloopdroom komt dus eigenlijk al in vervulling als alles goed gaat.. ik bedoel New York! Wat wil een mens nog meer? Maar als ik stiekem alweer verder kijk dan deze marathon is een 5km onder de 20 minuten toch ook wel een hardloopdroom van me. Dus wie weet een volgende uitdaging?

Running Girl Monique

Waar loop je het liefste hard?
In de stad! Veel mensen snappen hier helemaal niks van, maar ik vind het dus erg leuk om door de stad te lopen (niet dwars door de winkelstraat natuurlijk). Hier in Maastricht loop ik dan ook graag door de stad langs het water. De combinatie van het mooie water (wat ik altijd fascinerend vind) en lekker mensen kijken, maakt dat ik compleet vergeet dat ik überhaupt aan het lopen ben. Leuk!

Wanneer loop je het liefste hard?
Het liefst in de ochtend, maar het lekkerst loop ik in de middag. De ochtend is heerlijk qua temperatuur en frisse lucht, en natuurlijk het feit dat je daarna nog de hele dag voor je hebt. Maar het lopen gaat mij het best af als ik in de middag ga. Het lijkt of mijn lichaam dan al lekker is warmgedraaid gedurende de dag en ik op dat moment het meeste energie heb voor mijn rondje.

Wat eet je voor en na het lopen?
Ik ben zo iemand die niet vlak van te voren kan of moet eten, want dat komt zonder twijfel omhoog. Ik zorg dus altijd dat ik minimaal een uur tussen mijn maaltijd en run houd (het liefst 2 uur). Ik eet dat ver van tevoren een flinke bak havermout (ontbijt) of 3 volkorenboterhammen (lunch). Ga ik later op de dag dan eet ik vaak een energiereepje een half uurtje van tevoren. Dat gaat goed!

 

Running Girl Monique

Hoe motiveer jij jezelf?
Mijn grootste motivatie ben ikzelf. Ik weet niet precies waarom, maar ik weet mezelf altijd erg goed te motiveren. Ik vind hardlopen fijn. Het werken voor bepaalde doelen geeft een gevoel van voldoening. Ik vind het leuk mijzelf uit te dagen en geniet van een run waarbij ik tot het gaatje moet gaan. Maar ook van een rustige run kan ik echt eens genieten. Als ik echt echt écht een keer geen zin heb (en dat gebeurt ook weleens hoor!) dan krijg ik de meeste motivatie van mijn directe omgeving, zoals mijn hardlopende vrienden en mijn sportieve vader.

Wat is je favoriete running outfit?
Een korte aansluitende hardloop-tight en een t-shirtje zijn ideaal. Ik houd van warm weer om in te lopen, dus dan is dit perfect. In de winter ben ik ingepakt als de kerstman (soms wel 2 paar tights, handschoenen, muts etc) en eigenlijk vind ik dat verschrikkelijk.

Wat is je mooiste hardloopmemorie?
Pfoe dat zijn er best veel! Het afgelopen jaar heb ik aan veel toffe runs meegedaan en ook nog eens veel nieuwe PR’s gelopen, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien blijft de allermooiste toch wel mijn eerste halve marathon een jaar geleden. Mijn ouders en toenmalige vriend stonden op verschillende punten om me onvoorwaardelijk te steunen (plus gelletjes en water aan te geven) en er stond zoveel publiek! Het was een fantastische ervaring!

Running Girl Monique

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Ehhh.. Doet Benja Bruijning aan hardlopen..?

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Deze zin heb je misschien al eens voorbij zien komen, maar ik ben het hier ongelooflijk mee eens: vergelijk jezelf niet met anderen, maar alleen met jezelf. Ga dus lekker hardlopen en laat je uitdagen door jezelf. Streef ernaar je eigen tijden of afstanden te verbeteren en meet jezelf niet aan anderen. Op deze manier wordt het hardlopen leuk en ben je zelf je eigen grootste motivatie!

Ik hoop dat ik niet te lang van stof ben geweest, ik houd wel van een babbeltje geloof ik. Dus als iemand eens behoefte heeft aan een babbeltje over hardlopen/ sporten / balans / eetproblemen / voeding of wat dan ook, kan je het me altijd laten weten! Dikke knuffel voor heel hardlopend Nederland!

Je kunt Running Girl Monique volgen via haar website, Facebook of Instagram!

Nieuwsgierig naar de andere Running Girls van de week? Klik dan hier.

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*